Mam nadzieję, że zapału i chęci mi nie braknie nie do remontu tylko do kręcenia tego wszystkiego.

Liczę na Wasze opinie, komentarze i propozycje.
Już opisywałem sposób na wkręty i teraz to pokażę. Sposób na prawdę skuteczny ale cudów nie ma

dworek pisze:masakra ta podłoga![]()
bardzo dobrze, że ją wypatroszyłeś, budowanie nowego wnętrza na czymś takim BRRRRRRRR![]()
jeśli mogę poradzić to daj kantówki w co drugą szczelinę, tak żeby wystawały nieco ponad 2cm nad "poziom', drewno raczej twardsze -sosnę odradzam, świerk wystarczy, zaimpregnuj dobrze (np. widaronem -gwarantują pięć lat ochrony -pomalujesz trzy warstwy i wytrzyma piętnaście), pomiędzy wystające kantówki połóż styropian grubości 2 cm, na całość jakaś płachtę izolującą -koc alu -coś w tym stylu, na to dopiero płytę czy sklejkę podłogową.
...ja tak nie zrobiłem... ale teraz bym tak właśnie zrobił ... i Tomek(N126N) tak zrobi -moja w tym głowa
dworek pisze:dworek pisze:masakra ta podłoga![]()
bardzo dobrze, że ją wypatroszyłeś, budowanie nowego wnętrza na czymś takim BRRRRRRRR![]()
jeśli mogę poradzić to daj kantówki w co drugą szczelinę, tak żeby wystawały nieco ponad 2cm nad "poziom', drewno raczej twardsze -sosnę odradzam, świerk wystarczy, zaimpregnuj dobrze (np. widaronem -gwarantują pięć lat ochrony -pomalujesz trzy warstwy i wytrzyma piętnaście), pomiędzy wystające kantówki połóż styropian grubości 2 cm, na całość jakaś płachtę izolującą -koc alu -coś w tym stylu, na to dopiero płytę czy sklejkę podłogową.
...ja tak nie zrobiłem... ale teraz bym tak właśnie zrobił ... i Tomek(N126N) tak zrobi -moja w tym głowa
I tak zrobię![]()
P.S. czy kupiłeś tą "N132L do remontu" co pojawiła się niedawno w "wyszperane na allegro"?
CornBlumenBlau pisze:A co z Twoją N126n?
CornBlumenBlau pisze:Marcin, widzę bardzo humanitarne podejście do tych lokatorów, ale nie jestem do końca pewien, czy same zdecydują się na przeprowadzkęmrówki łatwo nie rezygnują.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości