Kamper blaszak i van w jednym
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Kamper blaszak i van w jednym
Ostatnio z racji tego, że przekształcam trochę działalność a precyzyjnie rozszerzam, mój samochód osobowy wydaje mi się zbędny, przynajmniej Laguna. Pomyślałem sobie, że Boxera właśnie przeznaczę na ten pomysł.
Założenia były takie:
Przenie fotele 1+2 zostaną przerobione na 2 obrotowe.
Za przednimi wrócą nie 3 a 2 osobne i rozkładany stolik.
Zaraz za siedzeniami będzie łazienka i mała szafka.
Na stronie z drzwiami mała szafka na kuchenkę i szafa z trumą a raczej curvierem czyli komin pod podwozie
Przestrzeni ładunkowej zostaje 1.90 na 1.80
Tu miałoby być łóżko które zjeżdża z góry jak jest potrzebne, widziałem kiedyś taki patent i fajnie to się sprawdzało
Innym rozwiązaniem byłoby piętrowe gdzie piętro byłoby na stałe a parter jak potrzeba a jak nie to do garażu a miejsce na moje graty.
Kiedy trzeba blisko i szybko to wsiadamy w busa i jedziemy busem na objazdówkę.
Kiedy trzeba mi to służy jako niby osobowo - towarowy
Kiedy jedziemy na wakacje to w busa wszystkie graty, na hak n123t i heja 2 tygodnie gdzieś
iii jak zwykle plan się spierd..ł
bo
W boxerze mam DMC 3490 kg a to znaczy, że Niewiadki nie podepnę, a przynajmniej n132t
Dzięki Michałowi można spróbować zjechać wagą do 750 kg bo można na kat. B mieć 3500 + 750 kg przyczepa lekka ale tu też brakuje. Dodatkowo łapie mnie już Viatol
Albo szukać busa który będzie miał max DMC = 2750 ale tu znowu spadną gabaryty pewnie busa.
Albo siąść na d...ie i nie myśleć o pierdołach tylko zająć się przyczepą.
Założenia były takie:
Przenie fotele 1+2 zostaną przerobione na 2 obrotowe.
Za przednimi wrócą nie 3 a 2 osobne i rozkładany stolik.
Zaraz za siedzeniami będzie łazienka i mała szafka.
Na stronie z drzwiami mała szafka na kuchenkę i szafa z trumą a raczej curvierem czyli komin pod podwozie
Przestrzeni ładunkowej zostaje 1.90 na 1.80
Tu miałoby być łóżko które zjeżdża z góry jak jest potrzebne, widziałem kiedyś taki patent i fajnie to się sprawdzało
Innym rozwiązaniem byłoby piętrowe gdzie piętro byłoby na stałe a parter jak potrzeba a jak nie to do garażu a miejsce na moje graty.
Kiedy trzeba blisko i szybko to wsiadamy w busa i jedziemy busem na objazdówkę.
Kiedy trzeba mi to służy jako niby osobowo - towarowy
Kiedy jedziemy na wakacje to w busa wszystkie graty, na hak n123t i heja 2 tygodnie gdzieś
iii jak zwykle plan się spierd..ł
bo
W boxerze mam DMC 3490 kg a to znaczy, że Niewiadki nie podepnę, a przynajmniej n132t
Dzięki Michałowi można spróbować zjechać wagą do 750 kg bo można na kat. B mieć 3500 + 750 kg przyczepa lekka ale tu też brakuje. Dodatkowo łapie mnie już Viatol
Albo szukać busa który będzie miał max DMC = 2750 ale tu znowu spadną gabaryty pewnie busa.
"dzyń, dzyń, dzyń"
- TomekN126N
- Fanklubowicz
Re: Kamper blaszak i van w jednym
Piotruś, jak Cię lubię, to to ostatnie zdanie było super. Resztę weź se skasuj sam.

Nocki/km
2023: 11/460
2022: 12/440
2021: 3/425
2020: 5/1040
2019: 3/420
2018: 30/4184
2017: 24/2850
2016: 12/2540
2015: 23/2530
2014: 15/950
2013: 16/2310
2012: 23/1665
N126N
Corolla kombi - służbówka
Octavia kombi 1.6 TDI
jawa175(59)
komar3(81)
komar sztywniak
Suzuki GSX750E(83)
Honda Hornet 900 (05)
N126N
Octavia kombi 1.6 TDI
jawa175(59)
komar3(81)
komar sztywniak
Suzuki GSX750E(83)
Honda Hornet 900 (05)
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Dodatkowo łapie mnie już Viatol
Ostatnie zdanie jest debest

Ale ja mam pytanko o Viatol. Jak przekraczasz 3,5 t z przyczepą lekką to musisz płacić? Czy jak z lekką to może jednak nie?
Kuba no właśnie pani z Viatola powiedziała, że jak przekraczam to nie ważne, że to lekka. Powyżej 3500 kg muszę płacić.
"dzyń, dzyń, dzyń"
- TomekN126N
- Fanklubowicz
Powyżej 3500 kg muszę płacić.
Tu chyba masz rację, zestaw przekracza 3,5t i koniec. Chociaż... ostatnio zjeżdzałem swoim zestawem z A-4 i Pani na bramkach poprosiła o pokazanie dowodu od cepki... w sensie,że nie przekraczam 3,5 tony. Tak więc lepiej sprawdzic dokładnie przepisy zamiast wierzyć Paniom na bramkach, bo one mają nad soba szefa z kamerą i się zwyczajnie boją.
Wszędzie mobbing...
Nocki/km
N126N
Octavia kombi 1.6 TDI
jawa175(59)
komar3(81)
komar sztywniak
Suzuki GSX750E(83)
Honda Hornet 900 (05)
N126N
Octavia kombi 1.6 TDI
jawa175(59)
komar3(81)
komar sztywniak
Suzuki GSX750E(83)
Honda Hornet 900 (05)
Tomku ostatnie zdanie jak najbardziej będzie realizowane, jak nie dla mnie to dla kogoś
Żyjemy niestety w takim kraju, że albo jesteśmy pod okupacją Niemiecką albo pod zaborem Rosyjskim albo jak teraz pod zaborem rządu który okrada ze wszystkiego co się da i to chyba najgorszy zabór.
Kary za przeładowanie gdzieś czytałem, że do 5000 zł mają być.
Tiry w weekendy na wakacjach miały nie jeździć a jakoś nie przypominam sobie żebym ich nie widział.
Jakoś mało mi się uśmiecha jechać na wakacje i wrócić z kwitkiem na np 2500 zł bo to trzeba będzie dać sobie sobie spokój z przyczepami i na kwaterę jechać.
Nawigację jak włączę to strach jechać " uwaga radar, możliwa kontrola radarowa, radar, samochód z kamerą, krokodyliki, uwaga radar.
Z wideo rejestratorem jeździ teraz u nas policja, straż miejska, wiejska, straż graniczna, inspekcja td
Jak wszyscy to wszyscy niech zrobią to jako normalna forma zarobku i Ochotnicza SP też niech sobie kupi radar i ksiądz pod kościołem też niech stoi z radarem.
Świat się zmienia i tyle.
Kiedyś się jeździło Fiatem, Polonezem czy Syreną załadowanymi na mksa + przyczepy obładowane i nikt tego się nie czepiał.
Statystyki policji pokazują,że wypadków z udziałem przyczep kempingowych czy kamperów jest tyle co palców w jednej ręce.
Ale to trochę nie o tym zaraz zabieram się do tematu.

Żyjemy niestety w takim kraju, że albo jesteśmy pod okupacją Niemiecką albo pod zaborem Rosyjskim albo jak teraz pod zaborem rządu który okrada ze wszystkiego co się da i to chyba najgorszy zabór.
Kary za przeładowanie gdzieś czytałem, że do 5000 zł mają być.
Tiry w weekendy na wakacjach miały nie jeździć a jakoś nie przypominam sobie żebym ich nie widział.
Jakoś mało mi się uśmiecha jechać na wakacje i wrócić z kwitkiem na np 2500 zł bo to trzeba będzie dać sobie sobie spokój z przyczepami i na kwaterę jechać.
Nawigację jak włączę to strach jechać " uwaga radar, możliwa kontrola radarowa, radar, samochód z kamerą, krokodyliki, uwaga radar.
Z wideo rejestratorem jeździ teraz u nas policja, straż miejska, wiejska, straż graniczna, inspekcja td
Jak wszyscy to wszyscy niech zrobią to jako normalna forma zarobku i Ochotnicza SP też niech sobie kupi radar i ksiądz pod kościołem też niech stoi z radarem.
Świat się zmienia i tyle.
Kiedyś się jeździło Fiatem, Polonezem czy Syreną załadowanymi na mksa + przyczepy obładowane i nikt tego się nie czepiał.
Statystyki policji pokazują,że wypadków z udziałem przyczep kempingowych czy kamperów jest tyle co palców w jednej ręce.
Ale to trochę nie o tym zaraz zabieram się do tematu.
"dzyń, dzyń, dzyń"
- b.b tulipan
- Fanklubowicz
stico80 witaj.
Widzę że podobne kłopoty z naszymi zachciankami mam nie tylko ja.
Tak jak opisałeś. Wszystko się chyli przeciwko nam. Chyba siąść na zadzie i patrzeć w niebo.
Ktoś powiedział"zagłosować na Tuska i wyjechać za granicę"
Jako że jestem już u schyłku tego tematu już nie podejmę.
Wracając do Twoich pomysłów to może by tak przemyśleć w ramach kompromisu i zakupić VW-ja T4
Miałem takiego lecz ze względu na jego stan poszedł w inne ręce. DMC = się ok. 2500kg. Niewiadka ok 500 - 800kg. razem = ok.3000kg
Gdybyś dostał longa to można w nim zamontować spanie na wzór jak jest w naszych przyczepach.
Na co dzień jeździsz jako bagażówka a od święta
masz sypialkę i do tego N132 i pełny komfort.
W tej chwili to mam taki oto problem; VW t4 sprzedany, N126e bez najazdu, Skoda Felicja ma hak 400 i 800 kg.nie pociągnie.
Tak więc skłaniam się na powrót do nowszego VW-ja + to co mam. Koledzy którzy byli zemną na wspólnych zlotach widzieli ile w moim zestawie można pomieścić dzieci i sprzętu. Śmiali się że przyjechał chłopak bananowy. [szpargały w bananówkach] do oryginalnego przedsionka w N126e dostawiany był jeszcze namiot świetlica z własnego pomysłu.
Widzę że podobne kłopoty z naszymi zachciankami mam nie tylko ja.

Tak jak opisałeś. Wszystko się chyli przeciwko nam. Chyba siąść na zadzie i patrzeć w niebo.
Ktoś powiedział"zagłosować na Tuska i wyjechać za granicę"

Jako że jestem już u schyłku tego tematu już nie podejmę.
Wracając do Twoich pomysłów to może by tak przemyśleć w ramach kompromisu i zakupić VW-ja T4
Miałem takiego lecz ze względu na jego stan poszedł w inne ręce. DMC = się ok. 2500kg. Niewiadka ok 500 - 800kg. razem = ok.3000kg
Gdybyś dostał longa to można w nim zamontować spanie na wzór jak jest w naszych przyczepach.
Na co dzień jeździsz jako bagażówka a od święta

W tej chwili to mam taki oto problem; VW t4 sprzedany, N126e bez najazdu, Skoda Felicja ma hak 400 i 800 kg.nie pociągnie.
Tak więc skłaniam się na powrót do nowszego VW-ja + to co mam. Koledzy którzy byli zemną na wspólnych zlotach widzieli ile w moim zestawie można pomieścić dzieci i sprzętu. Śmiali się że przyjechał chłopak bananowy. [szpargały w bananówkach] do oryginalnego przedsionka w N126e dostawiany był jeszcze namiot świetlica z własnego pomysłu.

Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Nie A4, nie L4 tylko T4
Nie A4, nie L4 tylko T4
Pomysł masz bardzo fajny, takie posiadanie campera bez konieczności trzymania nieużywanego samochodu, słyszałem już o kilku takich konstrukcjach ale żadna z nich nie posiadała łazienki. Buduj i pisz relacje - będzie jak znalazł na dłuuuugie zimowe wieczory 

To napisałem ja, dworek 

"Łazienka" właśnie ta część chyba dyskwalifikuje vw t4, muszę jeszcze dorwać takiego przedłużonego i podwyższonego i pomierzyć i sprawdzić DMC. Znalazłem ostatnio też krótkiego Forda Transita który był podwyższony i miał 2750 DMC.
Wiem, że można iść na kompromis i zrobić tylko rozkładane fotele do spania ale nie o to mi chodzi.
Wiem, że można iść na kompromis i zrobić tylko rozkładane fotele do spania ale nie o to mi chodzi.
"dzyń, dzyń, dzyń"
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Pomysł super 
Niestety obawiam się, że cena jest równie fantazyjna

Niestety obawiam się, że cena jest równie fantazyjna

- Wodnik Szuwarek
ireneuszb pisze:Może coś takiego ?
http://youtu.be/GIG9P0lB1iA
ps jak wkleić filmiki na forum z youtube tak by można je oglądać bezpośrednio z forum??
Serdecznie zapraszam http://www.fanklub-niewiadowek.pl
Wszystko świetnie, tylko jakbym miał tyle kasy to poszedłbym po prostu do salonu i kupił. Bez zakładania tematu.
Nie wiem czy wszyscy wiedzą, ale te łapy które są samopoziomujące kosztują 4000 Euro.
Nie wiem czy wszyscy wiedzą, ale te łapy które są samopoziomujące kosztują 4000 Euro.
"dzyń, dzyń, dzyń"
- b.b tulipan
- Fanklubowicz
Za trzydzieści parę lat, jak dobrze pójdzie.....
to takiego nabędziemy za 4000zł.
ps. do tego jeszcze niewiadówka i cała rodzina goni na wczasy.

ps. do tego jeszcze niewiadówka i cała rodzina goni na wczasy.

Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Nie A4, nie L4 tylko T4
Nie A4, nie L4 tylko T4