albo ja jestem jakiś niedociumany albo tu czegoś nie rozumiem. Czy ktoś mógłby mi w prosty, logiczny sposób napisać - żebym zdołał to ogarnąć. W CZYM DO JASNEJ CHOLERY JEST PROBLEM ???
ludzie chcą sprzedać/kupić przyczepkę/inne związane z tematem gadżety - lądują w jednym z niewielu słusznych miejsc gdzie mogą ten cel osiągnąć - nasze forum -dział handelek.
Chcą dać ogłoszenie kupię/sprzedam i dodają w ten sposób jak na chwilę obecną jest to rozwiązane - 1-konieczna rejestracja 2- temat w odpowiednim dziale.
Wyczytałem, że problemem nie do przeskoczenia jest duża ilość martwych kont osób które rejestrują się, żeby dać ogłoszenie. To na miłość boską umożliwcie pisanie w temacie giełdy bez potrzeby rejestracji i już

sami zmuszacie ich do rejestracji, żeby mogli cokolwiek napisać a później pretensje, że jest masa kont-jednopostowych. Prosta piłka Giełda-dział otwarty - wszelkie nowe wątki przed zamieszczeniem przez osoby niezarejestrowane do weryfikacji przez moda i tyle (a jeśli ktoś poczuje się dyskryminowany to również do weryfikacji wszyscy zarejestrowani userzy). wielka filozofia - ilość ogłoszeń dziennie w tym dziale można policzyć na palcach jednej reki, także nie będzie z tym dużo roboty. Po kiego wymyślać jakieś formularze,cuda wianki - dobrze, że ogłoszeniodawca nie musi podać numeru buta i rozmiaru majtasów.
Z czym jeszcze jest problem? że, co? że ktoś nowy to może być oszust i zrobić wała? A jak nabiję sobie 10-50-100 postów to jestem bardziej wiarygodny? Co mają powiedzieć ludzie, którzy sprzedają przez otomoto-tablice-itd Dodam do ogłoszenia zdjęcie to jestem bardziej wiarygodny? jest ogłoszenie jest kontakt - jak ktoś zainteresowany to dzwoni,pisze dostaje zdjęcia na maila - mamy XXI wiek. Niewiadówka to nie kamper za kilkadziesiąt tysięcy - każdy wie czego może się spodziewać. Poza tym jeśli są jakieś wątpliwości. to na forum mamy masę ludzi z całej polski. Wystarczy poszukać kogoś z tej samej miejscowości co ogłoszeniodawca i poprosić o sprawdzenie "towaru" - trzeba sobie jakoś radzić.
Jeśli jeszcze są jakieś opory przed takim a nie innym rozwiązaniem, to - jak pisałem wcześniej poproszę mi i większości ankietowanych to rzeczowo i konkretnie wytłumaczyć. Bo jak na razie wyczytałem ze jest problem - ale nie wiadomo jaki. A to że na innym forum jest tak a nie inaczej to nie jest dla mnie argument do zmian..KONKRETY proszę KONKRETY.
5 strony tematu i dalej nie wiadomo o co chodzi. yhhhh
Po wynikach ankiety nie widzę, żeby ktokolwiek dostrzegał problem w ogłoszeniach.
Wprowadzając większe ograniczenia dla nowych ogłoszeń działamy tylko na swoją szkodę. Wiele ciekawych okazji przeleci koło nosa a sprzedawcy i tak wcześniej czy później lądują na allegro. A tam prawdopodobieństwo wychwycenie czegoś przed innymi jest bliskie zeru - chociaż tyle, że mamy dział z linkami do ogłoszeń allegro i czasem da się coś upolować bez walki licytacyjnej z innym userami allegro.
ps. sorry za interpunkcję ale złapałem nerwa - ciężko się czyta ale sądzę, że można coś z tego zrozumieć.