Od dłuższego czasu marzy mi się jakaś Niewiadówka, ale niestety w dowodzie rejestracyjnym Seicento mam wpisane tylko 400/350 kg dla przyczepy

Z informacji znalezionych w internecie widzę, że tylko N126 w wersji B z dołożonym hamulcem najazdowym zmieściłaby się w 400kg DMC i mógłbym ją legalnie ciągnąć.
Mam zatem kilka pytań do osób, które siedzą w temacie bo ja niestety jestem jeszcze zielony

1. Czy do N126 w wersji B da się zamontować hamulec najazdowy ? (Np. widzę na zdjęciach, że dyszel jest inny bo jest zespawany na stałe i nie ma fabrycznych otworów montażowych jak w późniejszych Niewiadówkach)
2. Jakie jest fabryczne zawieszenie w N126B ? Czy nie będzie problemów przy montażu osi hamowanej? Czy oś z wahaczami będzie pasować bez przeróbek do tej wersji ?
3. Czy po montażu muszę coś załatwiać? Czy najazd jest wpisany w dowodzie rejestracyjnym? Jak ma się sprawa świadectwa homologacji przyczepy(Kiedy przyczepa powstawała chyba nie przewidywano jeszcze hamulca?) i czy będzie mi potrzebne na którymkolwiek etapie rejestracji przyczepy na mnie?
4. Mam nadzieję, że nie zmienią mi DMC, bo to by było bez sensu.

Dzięki za odpowiedzi na którekolwiek z pytań