Okna boczne w n126b
-
Okna boczne w n126b
Drodzy koledzy i koleżanki. Remoncik zbliza sie powoli do końca ale mam poważny problem z włożeniem bocznych okien. Mam nowe uszczelki i kliny ale nie moge dać rady. Czy możecie podać mi metode według której mam to robić ?
N 126b + Felicja 99'
Re: Okna boczne w n126b
Boczne szyby wkłada się przy pomocy sznurka, a klin wkłada się za pomocą przyrządu w kształcie rombu.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
Kotek a mógłbyś podpowiedzieć jak przy pomocy sznurka, bo mnie ten temat też interesuje,bo czeka mnie wymiana uszczelek...
Zadzwoń do mnie, to wytłumaczę. ciężko to jest opisać, choć dosyć prosta sprawa. Telefon podam na PW.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
Kliny mozna wkładać przy pomocy dociętej końcówki takiej dodawanej do silikonów. Widziałem to w serwisie w Białymstoku - szybko i łatwo szło 

szary11 pisze: dociętej końcówki takiej dodawanej do silikonów.
to mnie zainteresowałeś...
życie jak droga, kiedyś się kończy...
Witam
W ostatni weekend walczyłem z uszczelkami szyb. O ile włożenie szyb na uszczelce nie stanowiło problemu o tyle wciśnięcie klina przerosło narazie moje możliwości. Szczelina na klin jest dość cienka, bo uszczelka jest nowa. Jak wygląda taki wichajster w kształcie rombu? Może bym sobie coś takiego dorobił, bo śrubokrętem to 20 minut robiłem 10 cm i opuściła mnie cierpliwość.. Fajnie by było jakby ktoś dysponował zdjęciem. Patentu z końcówki od silikonu nie bardzo mogę sobie wyobrazić, bo przecież to miękki platik jest i raczej uszczelki nie rozepcha. Z góry dziękuję za porady
W ostatni weekend walczyłem z uszczelkami szyb. O ile włożenie szyb na uszczelce nie stanowiło problemu o tyle wciśnięcie klina przerosło narazie moje możliwości. Szczelina na klin jest dość cienka, bo uszczelka jest nowa. Jak wygląda taki wichajster w kształcie rombu? Może bym sobie coś takiego dorobił, bo śrubokrętem to 20 minut robiłem 10 cm i opuściła mnie cierpliwość.. Fajnie by było jakby ktoś dysponował zdjęciem. Patentu z końcówki od silikonu nie bardzo mogę sobie wyobrazić, bo przecież to miękki platik jest i raczej uszczelki nie rozepcha. Z góry dziękuję za porady
Niewiadów N-126b, rocznik 1979