która jest ostatnia strona w ksiązce obsługi mojej sipy...
Potrzebna homologacja N126E
Re: Potrzebna homologacja N126E
kol. Kotek tak sie składa ze jest to skan mojego swiadectwa homologacji...z mojej "enki "
życie jak droga, kiedyś się kończy...
Serek, może ci wysłać tą instrukcję. podaj adres na PW.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
nie rozumiem za bardzo ???kotek pisze:Serek, może ci wysłać tą instrukcję. podaj adres na PW.
serek pisze:nie rozumiem za bardzo ???kotek pisze:Serek, może ci wysłać tą instrukcję. podaj adres na PW.
widocznie są dwa takie egzemplarze ,skoro Kotek chce go Ci wysłać na adres domowy...
jedrek101 pisze:serek pisze:nie rozumiem za bardzo ???kotek pisze:Serek, może ci wysłać tą instrukcję. podaj adres na PW.
widocznie są dwa takie egzemplarze ,skoro Kotek chce go Ci wysłać na adres domowy...
ale po co mi , jak mam orginalna z mojej przyczepy ... brak tu jakiego sensu...
Napisałeś, że to jest instrukcja od twojej przyczepy, ja tę znalazłem w archiwach pewnej firmy z Opola i już kiedyś pisałem viewtopic.php?f=5&t=295 i dlatego myślałem, że znalazł się właściciel tej instrukcji.
ale po co mi , jak mam orginalna z mojej przyczepy ... brak tu jakiego sensu...
ja też zrozumiałem z Twojej Serku wypowiedzi, że to jest instrukcja z Twojej przyczepy...
cholera bardzo panów kolegów przepraszam za zaisyniałe zamieszanie...tak to jest racja , to nie jest moja homologacja ...mój błąd w sumie czeski błąd...ale to juz mało wazne..
raz jeszcze przepraszam
raz jeszcze przepraszam
słuchajcie ,słuchajcie,słuchajcie !!!!!
wydrukowałem dziś rano skan pierwszej strony instrukcji n126e (z naszej strony),a na odwrocie wydrukowałem trzecią stronę instrukcji (tam jest opisane że n126e waży 500kg a ma ładowność 100kg)
po południu poszedłem do mojego wydziału komunikacji i pokazałem pani tę kartkę - popatrzyła ,nadmieniła ze powinienem jechać na przegląd,ale w końcu wpisała dane do kompa....
czyli dowód poszedł do druku !!!!!
na szczęście ominął mnie przegląd ( przyczepa stoi na Warmii u Teściów więc trochę zachodu by było)
ale spróbuję odtworzyć homologację w Niewiadowie....
wydrukowałem dziś rano skan pierwszej strony instrukcji n126e (z naszej strony),a na odwrocie wydrukowałem trzecią stronę instrukcji (tam jest opisane że n126e waży 500kg a ma ładowność 100kg)
po południu poszedłem do mojego wydziału komunikacji i pokazałem pani tę kartkę - popatrzyła ,nadmieniła ze powinienem jechać na przegląd,ale w końcu wpisała dane do kompa....
czyli dowód poszedł do druku !!!!!
na szczęście ominął mnie przegląd ( przyczepa stoi na Warmii u Teściów więc trochę zachodu by było)
ale spróbuję odtworzyć homologację w Niewiadowie....
Dobrze, że załatwiłeś. Teraz już możesz spokojnie wojażować.
to bardzo dobra wiadomosc....gratuluje 
jedrek101 pisze:ale spróbuję odtworzyć homologację w Niewiadowie....
Ja próbowałem. Nic z tego. Oni tewierdzą, że nie mają dokumentacji archiwalnej przyczep. Jak już masz dowód to soie daruj resztę. Nie jest to warte zachodu.
Pozdrawiam,
Petek
Petek
wczoraj odebrałem upragniony "twardy" dowód rejestracyjny
teraz muszę wykończyć aneks kuchenny (salon gotowy),i dokupić butle gazową i odświeżyć laminat skorupki... i mogę ruszać
aaaaa... najpierw muszę coś zarobić na wojaże.....
teraz muszę wykończyć aneks kuchenny (salon gotowy),i dokupić butle gazową i odświeżyć laminat skorupki... i mogę ruszać
aaaaa... najpierw muszę coś zarobić na wojaże.....
Szerokiej drogi i jak najmniej szaleńców, zwłaszcza na trasie numer 7.
kotek pisze:Szerokiej drogi i jak najmniej szaleńców, zwłaszcza na trasie numer 7.
jeżdzę na warmię dosyć systematycznie (do teściów), ale omijam 7-kę dużym łukiem ja lubię jeździć (a przedewsztstkim dojechać !!!) jeżdżę trasą nr 61,następnie 57 i jest ok! 3-4 h i jestem nad Dadajem