Holownik czy on da radę z nową przyczepką?
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Re: Holownik czy on da radę z nową przyczepką?
Sintra to Opelek z usa i raczej tego nikt nie poleca... To już lepszy jakiś Fordzik.
Klajster Miasto i Kraj
Sintra niedobra jest? Pytam z ciekawości, bo kolega się bardzo napalił na taki model (ale nie do przyczepy).
Fordzik ? Opelek ? Panowie każdy z tych wymienianych modeli czy też marek może być dobry lub zły , jest to kwestia paru czynników ;rocznik przebieg i sposób użytkowania przez poprzednich właścicieli.
Samochód starszy z mniejszym przebiegiem od dobrego właściciela może być lepszy od tego nowszego itd itp
Każdy ma inne zdanie i inną opinię .Mój kolega ma Sintre parę lat i bardzo sobie chwali.Można by długo pisać , ale po co??? Musimy dopasować auto do swoich wymagań potrzeb i możliwości finansowych.
Pozdrawiam wszystkich !
-----------------------------------------
KwoK N 375 VW Touran 1,9 tdi
Samochód starszy z mniejszym przebiegiem od dobrego właściciela może być lepszy od tego nowszego itd itp
Każdy ma inne zdanie i inną opinię .Mój kolega ma Sintre parę lat i bardzo sobie chwali.Można by długo pisać , ale po co??? Musimy dopasować auto do swoich wymagań potrzeb i możliwości finansowych.
Pozdrawiam wszystkich !
-----------------------------------------
Mój ziomek jeździł Sintrą chyba ze dwa latka. Auto duże i wygodne ale niestety co chwilę coś tam mu wyskakiwało. Elektryka i zawieszenie to słabe punkty Sintry. Plusem na obecną chwilę jest według mnie cena!
Klajster Miasto i Kraj
mr_dywan pisze:Mój ziomek jeździł Sintrą chyba ze dwa latka. Auto duże i wygodne ale niestety co chwilę coś tam mu wyskakiwało. Elektryka i zawieszenie to słabe punkty Sintry. Plusem na obecną chwilę jest według mnie cena!
wiesz mój tata jeździ sharanem i też nie ma miesiąca żeby coś nie dłubał ...
najgorsze awarie to jak pisałem, urwane śruby tylnych wahaczy = auto wraca na lawecie
ale w ciągu roku napraw była masa, padły półosie - jakiś wielowpust tam sie wyciera, podobno typowa awaria - auto wróciło na sznurku
stukało coś, wymienił poduszki silnika, poduszki pod skrzynią, coś w zawieszeniu i wreszcie przestało
rozsypał się włącznika świateł mijania, cena używki powala, 4x droższy niż do golfa a środek ten sam, są tacy co przekładają
zatarte tylne zaciski, problemy z klimą
oprócz tego pierdoły użytkowe - sprzęgło, klocki itp, ale to powiedzmy że jest eksploatacja
auto rocznik 2000/1999, przebieg

dlatego trzeba szukać auta w jak najlepszym stanie ... a marka hmm IMO ma drugorzędne znaczenie
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
Panowie przy autach z rocznika 1999/2000 to nie mamy o czym rozmawiać ! One mają swój przebieg i kropka.
Jednemu zepsuje się to .Drugiemu co innego,zależy od szczęścia !
---------------------------------------
Jednemu zepsuje się to .Drugiemu co innego,zależy od szczęścia !
---------------------------------------
Post usuniety
Ostatnio zmieniony środa, 27 lut 2013, 23:09 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
zundapp600 pisze:kwok pisze:Panowie przy autach z rocznika 1999/2000 to nie mamy o czym rozmawiać ! One mają swój przebieg i kropka.
Przy moich holownikach to nówki![]()
Jeden z 1985 roku drugi 1993 i jakoś nic się nie dzieje śmigają aż miło .
Mam jeszcze z 1998 i tu przed wyjazdem mam obawy czy wrócę
Heniu mój 1995r też sprawia mniej problemów jak ten 2004

Dwadzieścia parę lat temu poruszałem się mercedesem 123 który też miał już ponad dziesięć lat i bardzo mile to wspominam. Ale takich już nie będzie.
-------------------------------------
-------------------------------------
To ja mogę polecić mercedesa ,,kaczke" to jest coś co się nie psuje a jak się popsuje to i tak pojedzie....szkoda,że tego typów samochodów nie produkują. Fajnie jeździ się ducato,też dość udany samochód. Te dwa typy mają wadę WOLNE . Bierz t4 w multiwanie 2,4 d lub dołóż parę $ i 2,5tdi - rewelacja ewentualnie 2,5b+gaz (nie znam tego silnika),ale to vw
wojtas pisze:To ja mogę polecić mercedesa ,,kaczke" to jest coś co się nie psuje a jak się popsuje to i tak pojedzie....szkoda,że tego typów samochodów nie produkują. Fajnie jeździ się ducato,też dość udany samochód. Te dwa typy mają wadę WOLNE .
zajedź kaczką do GB

trochę się tym najeździłem i po całym dniu w trasie człowiek zapominał jak się nazywa

No co Wy z tym hałasem
ja to miałem kiedyś jazdę 1820Km pod Lyon na winobranie Fiatem 126 - 36 godzin jazdy z lekką drzemką w NRD ; jak tam wysiadłem to miałem chyba coś z błędnikiem bo nosiło mnie jak po 2 dniowym weselu i musiałem iść jak marynarz na szerokim rozstawie nóg a pracę silnika to słyszałem jeszcze z 2 dni , w czasie snu i w dzień
Po powrocie była od razu giełda
A tak na poważnie to chyba VW t-4 byłby najrozsądniejszą opcją bo to i nie do zajechania , pakowne i komara też jest gdzie przyciąć a z N-ką trzeba by było ostrożnie po wertepach bo ma sztywne zawieszenie i może naderwać mocowanie zaczepu ( na spawach - już kiedyś widziałem taki przypadek )
Pozdrawiam

A tak na poważnie to chyba VW t-4 byłby najrozsądniejszą opcją bo to i nie do zajechania , pakowne i komara też jest gdzie przyciąć a z N-ką trzeba by było ostrożnie po wertepach bo ma sztywne zawieszenie i może naderwać mocowanie zaczepu ( na spawach - już kiedyś widziałem taki przypadek )
Pozdrawiam
Na razie sprawa się sama rozwiązała bo sąsiad wyjechał zagramanice i zostawił mi do sierpnia Opla Vivaro. Powiem szczerze, że jeździ mi się tym rewelacyjnie.
Tym samym Honda HRV poszła w siną dal.

"dzyń, dzyń, dzyń"
- stef
- Fanklubowicz
- Kontaktowanie:
To fakt, w firmie jeżdżę często oplem vivaro i powiem szczerze że jest super. Dużo wygodniejszy od vw. Dodatkowo 6 biegowa skrzynia biegów to super rozwiązanie na trasy. spokojnie można nim śmigać po 160-180km/h. Do tego jest dość mocny bo bezawaryjnie pojechał i wrócił z akcji gaszenia lasów w okolicach Moskwy - a tego np. Opel Frontera nie wytrzymała. Opelek wytrzymał również akcję powodziową brodząc nie raz po światła - i tez dął radę.
Ale co do aut które wymieniałeś to polecał bym dwa:
Renault espace i Chrysler Voyager.
Jak by nie patrzeć - autka tanie. poza tym espace możesz kupić za bardzo małe pieniądze z młodego rocznika. Autko niesamowicie wygodne. Znajomy kupił 2 lata temu dwu latka. Jeździ regularnie do Holandii z pełnym obłożeniem i spowrotem z lawetą. Mówi że autka nie zamieni na żadne inne. Najbardziej ceni wygodę której nie znajdziesz ani w sharanie ani tym bardziej w vw.
Natomiast sąsiad miał - już sprzedał co prawda ale śmigał 3 lata starym voyagerem - oczywiście w jedynie sensownej konfiguracji - benzynowej z lpg. Ma zespół i podróżuje często z Białegostoku do GB czy Hiszpanii i Włoch. Do tego zawsze ma na pokładzie 5 osób i duża przyczepę z instrumentami i sprzętem. Mówi że nigdy go nie zawiódł. Do tego automat sprawuje się super na autostradach.
Trzeba pamiętać że do tych aut są bardzo tanie części zamienne.
Ale tak jak koledzy pisali - to są używane auta i nigdy nie wiesz na co trafisz.
Ale fajnie że sprawa rozwiązana bo sam się przekonałem, że łatwiej było mi sprzedać auto niż kupić kolejne.
Ale co do aut które wymieniałeś to polecał bym dwa:
Renault espace i Chrysler Voyager.
Jak by nie patrzeć - autka tanie. poza tym espace możesz kupić za bardzo małe pieniądze z młodego rocznika. Autko niesamowicie wygodne. Znajomy kupił 2 lata temu dwu latka. Jeździ regularnie do Holandii z pełnym obłożeniem i spowrotem z lawetą. Mówi że autka nie zamieni na żadne inne. Najbardziej ceni wygodę której nie znajdziesz ani w sharanie ani tym bardziej w vw.
Natomiast sąsiad miał - już sprzedał co prawda ale śmigał 3 lata starym voyagerem - oczywiście w jedynie sensownej konfiguracji - benzynowej z lpg. Ma zespół i podróżuje często z Białegostoku do GB czy Hiszpanii i Włoch. Do tego zawsze ma na pokładzie 5 osób i duża przyczepę z instrumentami i sprzętem. Mówi że nigdy go nie zawiódł. Do tego automat sprawuje się super na autostradach.
Trzeba pamiętać że do tych aut są bardzo tanie części zamienne.
Ale tak jak koledzy pisali - to są używane auta i nigdy nie wiesz na co trafisz.
Ale fajnie że sprawa rozwiązana bo sam się przekonałem, że łatwiej było mi sprzedać auto niż kupić kolejne.
Stefan
T4 EuroSky 550
było
Xsara picasso 1.8B+G + N126 + KIP 42 TTZ
T4 EuroSky 550
było
Xsara picasso 1.8B+G + N126 + KIP 42 TTZ