Dlaczego nie mam ochoty uczesniczyć w kar...pl
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
-
- Przyjaciel
Re: Dlaczego nie mam ochoty uczesniczyć w kar...pl
Motto Paczka to prawie jak: "Jej racja mój spokój" To o małżonkach naszych kochanych.
Paczek pisze:Jestem tam zalogowany , owszem , ale ze względów zdrowotnościowych w ogóle nie zaglądam . Nie zaglądam i jestem zdrów .
POLECAM wszystkim taką metodę .
....no i po co się denerwować ....
Pa. choć muszę przyznać, że wspólny zlot w Bieszczadach w tym roku wypadł całkiem całkiem - krew się nie polała , było bardzo przyzwoicie . oczywiście dało się odczuć "pewne akcenty" , ale .... mam już tyle lat i taki bagaż doświadczeń życiowych , że po prostu ... mam to w nosie .
ale właśnie po co sie denerwować ? zlać sikiem prostym i czytać z przymrużeniem oka

ja tam lubię czytać takie wypocinki, zawsze się coś człowiek nowego dowie

była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
Z własnego doświadczenia wiem ile fajnych klubów się rozpadło z powodu " mam sprzęt za 20 to nie będę gadał z tym co ma za 19, czy nie będziemy spotykać się z tymi co chcą kraj bo my tylko zagranicę" i tym podobne bzdety.
Cała idea karawaningu zawarta jest w słowach:
Hymn Caravaningowców
Przyjaciół mieć to dobra rzecz
Nie musisz się już bać
Do grona swego przyjmie Cię
Caravaniarska brać
Ogniska już dogasa blask
Za ręce chwyćmy się
Złączone serca wszystkich nas
To znak przyjaźni jest
Nie musisz się już bać
Caravaniarska brać
Już późno jest żegnamy się
Niech nasza piosnka brzmi
A pamięć naszych wspólnych dni
Niech towarzyszy Ci
Nie musisz się już bać
Caravaniarska brać
Hymn mówi co nas łączy i jeżeli ktoś tego nie rozumie lub nie chce tego zrozumieć, to niech się nie nazywa karawaningowcem lecz turystą jeżdżącym kamperem czy z przyczepą.
Hymn Caravaningowców
Nie musisz się już bać
Caravaniarska brać
Ogniska już dogasa blask
Za ręce chwyćmy się
Złączone serca wszystkich nas
To znak przyjaźni jest
Nie musisz się już bać
Caravaniarska brać
Już późno jest żegnamy się
Niech nasza piosnka brzmi
A pamięć naszych wspólnych dni
Niech towarzyszy Ci
Nie musisz się już bać
Caravaniarska brać
Hymn mówi co nas łączy i jeżeli ktoś tego nie rozumie lub nie chce tego zrozumieć, to niech się nie nazywa karawaningowcem lecz turystą jeżdżącym kamperem czy z przyczepą.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
kotek pisze:Z własnego doświadczenia wiem ile fajnych klubów się rozpadło z powodu " mam sprzęt za 20 to nie będę gadał z tym co ma za 19, czy nie będziemy spotykać się z tymi co chcą kraj bo my tylko zagranicę" i tym podobne bzdety.
W drugą stronę również to się odczuwa... to forum jest dość hermetyczne i da się odczuć niechęć do "innych" niż z niewiadówkami

szary11 pisze:kotek pisze:Z własnego doświadczenia wiem ile fajnych klubów się rozpadło z powodu " mam sprzęt za 20 to nie będę gadał z tym co ma za 19, czy nie będziemy spotykać się z tymi co chcą kraj bo my tylko zagranicę" i tym podobne bzdety.
W drugą stronę również to się odczuwa... to forum jest dość hermetyczne i da się odczuć niechęć do "innych" niż z niewiadówkami
Też prawda
"dzyń, dzyń, dzyń"
- TomekN126N
- Fanklubowicz
Ja tam wyrażę się za siebie i powiem, że nikt nie jest mi wrogiem. Fanklub skupia posiadaczy, lub byłych posiadaczy przyczep marki Niewiadów, lecz nieważne dla mnie jest, czy ktoś ma N100-ileś, czy inne hobby, knausa etc. , byleby miał poukładane w głowie. Nie zauważyłem też, żeby ktoś się tu wywyższał, co najwyżej chwalą się np. nowym holownikiem, lub nastepną cepką i omawiają wyższośc jednogo rozwiązania nad drugim, a nie "mojego nad Twoim". Jedyną moim zdaniem rzeczą, która może świadczyć o hermetyczności był sondaż n/t działu handelek, którego wynik i tak stał się przychylny dla nie fanklubowiczów. Jednak nie dziwię się samemu sondażowi, skoro dłużsi stażem koledzy twierdzą, że wpadaja tu handlarze, żeby opylić towar niekoniecznie z czystymi intencjami. To też może rzutowac na opinię o stronie. Zresztą sondaż wyszedł pozytywnie dla "nie fanklubowiczów", więc ryzyko zostało podjęte i sami musimy rozważać, czy oferowany towar jest od handlarza, czy nie.
To tyle, pozdrawiam wszystkich uczestników forum i do zobaczenia na trasie

Nocki/km
2023: 11/460
2022: 12/440
2021: 3/425
2020: 5/1040
2019: 3/420
2018: 30/4184
2017: 24/2850
2016: 12/2540
2015: 23/2530
2014: 15/950
2013: 16/2310
2012: 23/1665
N126N
Corolla kombi - służbówka
Octavia kombi 1.6 TDI
jawa175(59)
komar3(81)
komar sztywniak
Suzuki GSX750E(83)
Honda Hornet 900 (05)
N126N
Octavia kombi 1.6 TDI
jawa175(59)
komar3(81)
komar sztywniak
Suzuki GSX750E(83)
Honda Hornet 900 (05)
Tomek wydaje mi się, że szary miał na myśli takie nasze stwierdzenia tzn tu na tym forum "niewiadów przynajmniej nie zgnije" i wiesz wtedy kolega który ma budkę zagraniczną może czuć się urażony. Myślę, że o to tu chodziło jak się mylę to mnie poprawcie. Nie mniej jednak ja uważam, że jak się dba tak się ma i tyczy się to zarówno przyczepek, samochodów, motocykli itd itp. Każdy z nas dobiera przyczepki wedle swoich potrzeb i duże grono zaczynało właśnie od niewiadowa, są tacy którym wystarczy a są tacy których rodziny się rozrastają, albo i tacy którzy chcą trochę więcej luksusu. Ja szanuję wszystkich bo każdego na swój sposób rozumiem. Mi wcześnie wystarczyła 126e. Teraz wiem, że dla nas jest za mała , ale dla mnie kiedy mam wypad po województwie zarobkowy jest w sam raz. Lepiej pojechać do Włodawy na 3 dni z przyczepą jak codziennie gonić 100 km rano i wieczorem 100 wracać. Dla rodziny zdecydowałem się na 132t od Henia nie będzie to tajemnicą + przedsionek od Paczka też nie tajemnica. Ale jak dziewczyny podrosną za jakieś 2-3 lata pewnie tak samo jak Konrad,Bigl, Konzio czy Szary zmienię budkę na niewiadów szkielet albo inna zagraniczną.
"dzyń, dzyń, dzyń"
Nie chodzi mi o takie stwierdzenia, że niewiadka nie zgnije, czy tam zdrada narodu
Zobaczcie jak mało jest przyjaciół fanklubu... a dlaczego? Mnie np. zraziło, że "firmowe legitki" (które są bądź nie - nie wiem przestałem śledzić wątek) postanowiono wydawać tylko posiadaczom przyczepek niewiadów. A miałem taką, czułem się zżyty z forum (wkońcu byłęm tu prawie od początku) i trochę mi przykro było... składki płaciłem, wg mnie nie pajacowałem, że po niewiadce kupiłem zachodnią i takie tam...
Na zlocie, w którym uczestniczyłem również czułem dystans niektórych osób... tylko po co???
I stąd uważam, że forum jest heretyczne... choć nie po wszystkich się to odczuwa.
A czy coś nas różni? Ja np. w dalszym ciągu czuję sympatię do niewiadówek, bardzo dobrze je wspominam i na zawsze zostaną w pamięci. I temu też tu zglądam
Chociaż nie wykluczam, że mogę się mylić.

Na zlocie, w którym uczestniczyłem również czułem dystans niektórych osób... tylko po co???
I stąd uważam, że forum jest heretyczne... choć nie po wszystkich się to odczuwa.
A czy coś nas różni? Ja np. w dalszym ciągu czuję sympatię do niewiadówek, bardzo dobrze je wspominam i na zawsze zostaną w pamięci. I temu też tu zglądam

Chociaż nie wykluczam, że mogę się mylić.

Marka budki nie ma w ogóle znaczenia - to się przejawia w każdej dziedzinie, po prosty jedni zatrzymują się mentalnie w dzieciństwie, a inni idą dalej... Czasem zajebista osoba jeździ Mercedesem, a prostaka i kretyna spotykamy w Fiacie (marki przykładowe) - idiotyzm jest wrodzony i trzeba go tępić .
- TomekN126N
- Fanklubowicz
Hm, ja dopiero kilka miesięcy jestem w FN i to o czym piszesz kolego Szary, nie przytrafiło mi się. Nie chcę tu nikogo obrażać, ale jeśli ten dystans narodził się po zmianie przez Ciebie przyczepki, to faktycznie trochę nie fair. Myślę, że to forum powinno zrzeszać posiadaczy laminatów marki Niewiadów i skoro jest na stronie "dział" (przepraszam za określenie) pt. przyjaciele fanklubu, to powinni oni być traktowani tak samo, jak inni zrzeszeni. Jakieś 1,5 m-ca wstecz miałem okazję porozmawiać z kolegą Serkiem (chyba współzałozyciel FN, tak?) - nabyłem od niego kilka gratów - i też wtrącił właśnie o niechęci, jak zmienił przyczepę (nie pytałem, co zaszło i nie wtracam się). Ja jestem troche niepoprawnym optymisto-pacyfistą i moja tolerancja uwzglednia, że ktoś miał niewiadkę i zmienił na inną. Nie byłem tez jeszcze na żadnym zlocie (w przyszłym roku mam nadzieję, że nadrobię
), ale mam nadzieję, że nie ma wśród fanklubowiczów żadnych "obozów" i jakoś się wszyscy dogadujemy. Tak mi sie przynajmniej wydaje po forum. To tyle, bo sie zawsze "rozgadam", ale mam nadzieję, że się nikomu nie narażę mówiąc: troche więcej tolerancji z obu stron i bedzie dobrze
.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Nocki/km
N126N
Octavia kombi 1.6 TDI
jawa175(59)
komar3(81)
komar sztywniak
Suzuki GSX750E(83)
Honda Hornet 900 (05)
N126N
Octavia kombi 1.6 TDI
jawa175(59)
komar3(81)
komar sztywniak
Suzuki GSX750E(83)
Honda Hornet 900 (05)
Radek ale ja nigdzie nie napisałem że ludzie którzy mają niewiadówki są biedni i że mają je z biedy i to się nie tyczy tylko przyczep. Kiedyś tak mi się wydawało, że czytałem twojego posta o zakupie od kogoś z rodziny zagranicznej budki ale chyba mi się pomieszało sorry i naprawdę nie wiem czym Cię uraziłem. Sam remontuje trabanta 601, skończyłem remont malucha którym jeździłem od czasu do czasu z córką na przejażdżkę żeby jej pokazać jak to kiedyś było. Raz nawet na światłach pan powiedział że teraz jak się nie ma pieniędzy to już CC nawet nie są takie drogie. Trabanta robię zlotowego w barwy Niemieckiej policji.
"dzyń, dzyń, dzyń"
- TomekN126N
- Fanklubowicz
jak się nie ma pieniędzy to już CC nawet nie są takie drogie

Nocki/km
N126N
Octavia kombi 1.6 TDI
jawa175(59)
komar3(81)
komar sztywniak
Suzuki GSX750E(83)
Honda Hornet 900 (05)
N126N
Octavia kombi 1.6 TDI
jawa175(59)
komar3(81)
komar sztywniak
Suzuki GSX750E(83)
Honda Hornet 900 (05)
stico80 pisze:nasze stwierdzenia tzn tu na tym forum "niewiadów przynajmniej nie zgnije" i wiesz wtedy kolega który ma budkę zagraniczną może czuć się urażony. Myślę, że o to tu chodziło jak się mylę to mnie poprawcie
Dobrze mówisz, może się czuć urażony, podobnie jak i innymi sformuowaniami (żeby wspomnieć naszą ostatnią wymianę zdań w tym wątku

Depeche pisze:stico80 pisze:nasze stwierdzenia tzn tu na tym forum "niewiadów przynajmniej nie zgnije" i wiesz wtedy kolega który ma budkę zagraniczną może czuć się urażony. Myślę, że o to tu chodziło jak się mylę to mnie poprawcie
Dobrze mówisz, może się czuć urażony, podobnie jak i innymi sformuowaniami (żeby wspomnieć naszą ostatnią wymianę zdań w tym wątku) więc właśnie nie warto tak wrzucać.
Ale co tu się urażać??? Taka prawda

stico80 pisze:Radek ale ja nigdzie nie napisałem że ludzie którzy mają niewiadówki są biedni i że mają je z biedy i to się nie tyczy tylko przyczep. Kiedyś tak mi się wydawało, że czytałem twojego posta o zakupie od kogoś z rodziny zagranicznej budki ale chyba mi się pomieszało sorry i naprawdę nie wiem czym Cię uraziłem. Sam remontuje trabanta 601, skończyłem remont malucha którym jeździłem od czasu do czasu z córką na przejażdżkę żeby jej pokazać jak to kiedyś było. Raz nawet na światłach pan powiedział że teraz jak się nie ma pieniędzy to już CC nawet nie są takie drogie. Trabanta robię zlotowego w barwy Niemieckiej policji.
Niczym mnie nie uraziłeś, a nawet wręcz przeciwnie - myślę że kiedyś na pewno napijemy się razem wódki