malowanie

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
czemat2

malowanie

Postautor: czemat2 » piątek, 19 paź 2012, 20:45

witam .mam pytanie czym zabezpieczyc poszpachlowanne miejsca ,jaka farba???drobne miejsca pod spodem przyczepy .prosze o fachowe porady za ktore z gory dziekuje. pozdrawiam

Awatar użytkownika
michal3243

Re: malowanie

Postautor: michal3243 » sobota, 20 paź 2012, 13:21

Witam kolegę z forum. Proponował bym Ci zakupić podkład akrylowy na szpachlę z dodatkiem zmiękczacza czy jak to się nazywa w sklepie z lakierami do samochodów powinni wiedzieć o co chodzi.Oczywiście do tego odpowiedni utwardzacz i rozpuszczalnik. Taki właśnie dodatek dodaje się do malowania plastików i innych materiałów które pracują (uginają się itp) a wiadomo ze podłoga w naszych niewiadówkach jakby nie było pracuje podczas chodzenia w przyczepie. Potem ładnie przetarł bym to papierem ściernym o degradacji 800 na sucho odtłuścił to np rozpuszczalnikiem nitro i pomalował to farbą również akrylową np. białą z dodatkiem tego zmiękczacza. W sklepie z lakierami dadzą ci odpowiednie ilości utwardzaczy,rozpuszczalnika nitro i tego zmiękczacza. Jeśli są to drobne miejsca to możesz to zrobić pędzelkiem lecz polecam prysnąć to pistoletem. Plusami tych podkładów i lakierów są takie, że szybko schną. Myślę ze pomogłem. Pozdrawiam i powodzenia!!!
Obrazek
Moje małe M1 na kołach...

czemat2

Re: malowanie

Postautor: czemat2 » sobota, 20 paź 2012, 14:32

jasne wielkie dzieki!!!pozdrawiam

Wróć do „Pozostałe”