Towarówki, bagażówki, lawety - wszystko co przyczepą zwane

Piszcie o wszystkim nie związanym z Niewiadówkami i karawaningiem
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark

Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.

Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).

Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Awatar użytkownika
KONZIO
Przyjaciel
Przyjaciel
Lokalizacja: jest gdzieś, lecz nie wiadomo gdzie, Świat w którym baśń ta dzieje się...

Towarówki, bagażówki, lawety - wszystko co przyczepą zwane

Postautor: KONZIO » sobota, 15 paź 2011, 20:11

Tym razem to prezent od osobistej Małżonki.
Stwierdziła, że ma już dość słuchania mojego wiecznego gderania, że nie mam przyczepki towarowej.
Tak więc kupiła mi przyczepę :D :D :D

NRD HP400 z 1989 roku
masa własna 90kg
DMC 400kg :lol:
Opony i dętki od taczki :lol: :lol: :lol:
Wymiary: długość 130cm,szerokość 110cm, wysokość burt 40cm.
Teraz dopiero wyczaiłem na forum cartoon trabant, że to poszukiwany zabytek do kompletu do forda kartona, popularnie zwanego mydelnicą :lol: :lol: :lol:

No nic, pozostaje tylko pochwalić się pojazdem przez zdjęcia. :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 17 paź 2011, 14:15 przez KONZIO, łącznie zmieniany 4 razy.
ad

Awatar użytkownika
Pruszy

Re: KONZIO znów się chwali nowym nabytkiem

Postautor: Pruszy » sobota, 15 paź 2011, 20:50

To teraz za ciosem i kartona trzeba dokupić :lol:
Szerokości
Namiot->Hobby 495 1990r->N126a 1976r->N126e 1987r + Caravelair Brasilia 400 1998r

Awatar użytkownika
jedrek101
Kontaktowanie:

Re: KONZIO znów się chwali

Postautor: jedrek101 » poniedziałek, 17 paź 2011, 07:28

towarówka z klasą :) prawie jak niewiadówka n250 :) życzę wielkiej satysfakcji z posiadania takiego porządnego sprzętu :)

Awatar użytkownika
zbicho

Postautor: zbicho » poniedziałek, 17 paź 2011, 12:24

Co do prawie kultowych przyczepek :D w Białymstoku, w latach 80- tych tutejszy Spomasz produkował bardzo fajne przyczepki bagażowe o wdzięcznej nazwie BŁYSK KM 200, większość z nich chyba już zgniła :D ale można jeszcze trafić na rodzynki, zdjęcia zaczerpnięte z serwisu aukcyjnego, mam nadzieje że autor wybaczy zapożyczenie zdjęć, w końcu to dla potomności :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
i jeszcze wersja z pokrywą
Obrazek
N 132 L + mercedes C 220 D

Awatar użytkownika
Paczek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Paczek » poniedziałek, 17 paź 2011, 13:38

KONZIO pisze:...

NRD HP400 z 1989 roku
....

No nic, pozostaje tylko pochwalić się pojazdem przez zdjęcia. :D

No niby fajna , ale to znów nie jest produkt z NIewiadowa ........ :(

Spoko , spoko - niech służy jak najlepiej

Awatar użytkownika
KONZIO
Przyjaciel
Przyjaciel
Lokalizacja: jest gdzieś, lecz nie wiadomo gdzie, Świat w którym baśń ta dzieje się...

Postautor: KONZIO » poniedziałek, 17 paź 2011, 13:54

zbicho pisze:Co do prawie kultowych przyczepek

Pamiętam te Błyski, jeśli dobrze kojarzę to były chyba przyczepki skonstruowane tak, żeby można je było do piwnicy (boksu) pod domem (blokiem) schować. Je chyba można było postawić w pionie przy ścianie.
A zobaczył Byś może jeszcze dla potomnych, może facet jakieś jej parametry podaje, to by dla "latorośli" było.

Paczek pisze:No niby fajna , ale to znów nie jest produkt z NIewiadowa ........ :(

Co fakt, to fakt. Z Niewiadowa nie jest, ale wiesz co, N250 pożyczałem od kumpla (i to wieeeeeeeeeeelllllleeee razy- min. pół zimy drewno do kominka woziłem), jeszcze nawet w zeszłym miesiącu z nią zasuwałem z jakimiś duperelami.
Chciałem kupić taką N-kę, ale muszę Ci powiedzieć (czym na pewno podpadnę), że na chwilę obecną z moich obserwacji wynikają dla mnie wnioski, że "DAR mojej ŻONY":
- jest ciut wygodniejszy, bo ma burty zdejmowane (oprócz przedniej, ta się kładzie)
- plandekę zawsze można zdjąć, czyli coś wyższego też pojedzie
- metalowe burty i podłoga na pewno rdzewieją, ale wytrzymałość mają chyba trochę większą niż laminat
- całą przyczepkę oprócz zdjęcia świateł do podwozia (włącznie ze zdjęciem kół), wraz z moim prawie 4 latkiem rozmontowaliśmy wczoraj w 1 godzinę.
Przy czym dwa razy byliśmy jeszcze na siku i misio (pluszowy) musiał wszystko dobrze widzieć, więc przez chwilę pracowałem tylko jedną ręką, bo w drugiej trzymałem sierściucha :lol: :lol: :lol:

"Duże" Niewiadówki (metalowe) są naprawdę fajne, kiedyś wiele lat temu jeździłem też (nawet kilka razy) z taką z klapą w kształcie najazdu, (coś jak dla konia), no i ze dwa razy z odkrytą (też nie pamiętam jej symbolu), ale to widzisz są przyczepki, które żeby mieć trzeba naprawdę posiadać dla nich uzasadnienie, a nie tak jak w moim przypadku (bardziej kolekcjonersko)
No a poza tym, nie trafiłem na żadną, a w szczególności na n250 w dobrej cenie i nie 200km od domu.
A poza tym, darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda, więc jak jeszcze zacna kobiecina przerejestruje mi to cudo (a już się zapisał na przyszły tydzień do WK) to mam "śmigacza" z podstawowymi częściami zamiennymi dostępnymi w każdym większym sklepie ogrodniczym lub GSie. :lol: :lol: :lol:

Tak przez przypadek zrobił nam się mały dział o towarówkach.
Może by ktoś wrzucił zdjęcia N250, lub jakie kto ma przyczepki towarowe (może z jakimś opisem, wymiary), a ja zmienię tytuł wątku i zrobimy sobie taki mały dział o przyczepkach towarowych?
ad

Awatar użytkownika
Paczek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Paczek » poniedziałek, 17 paź 2011, 19:04

KONZIO pisze:...
No a poza tym, nie trafiłem na żadną, a w szczególności na n250 w dobrej cenie i nie 200km od domu.
...

No dobra - niech to CIę rozgrzeszy Konziu :D

A tak przy okazji - ja Ty się ślubnej zrewanżujesz?

Ja kupuję przyczepki chyłkiem , potajemnie w tajemnicy przed ślubną , Ty tak oficjalnie dostajesz jako prezent . Hohohohoho

Awatar użytkownika
tomus261

Re: Towarówki, bagażówki, lawety - wszystko co przyczepą zwa

Postautor: tomus261 » poniedziałek, 24 paź 2011, 14:02

Znalazłem na Tablica.pl i pomyślałem że to też się tutaj przyda.
Fajna sprawa. Jednak kiedyś były produkowane fajne sprzęty tylko czasy i władze nie pozwoliły na dalsze ich udoskonalanie.
W legendach PRL-u było trochę na temat "naszych" wynalazków i projektów .
PS: przyczepka do sprzedania za 2000pln na Tablicy
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Konto usuniete

Postautor: Konto usuniete » poniedziałek, 24 paź 2011, 20:12

Post usuniety
Ostatnio zmieniony wtorek, 5 mar 2013, 19:48 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.

BIGL

Postautor: BIGL » wtorek, 25 paź 2011, 13:34

KONZIO pisze:Tym razem to prezent od osobistej Małżonki.
Stwierdziła, że ma już dość słuchania mojego wiecznego gderania, że nie mam przyczepki towarowej.
Tak więc kupiła mi przyczepę :D :D :D

NRD HP400 z 1989 roku
masa własna 90kg
DMC 400kg :lol:
Opony i dętki od taczki :lol: :lol: :lol:
Wymiary: długość 130cm,szerokość 110cm, wysokość burt 40cm.
Teraz dopiero wyczaiłem na forum cartoon trabant, że to poszukiwany zabytek do kompletu do forda kartona, popularnie zwanego mydelnicą :lol: :lol: :lol:

Nie ma to jak praktyczne prezenty :D Gratuluję :D

zundapp600 pisze:No tak tylko ktoś taką ładną przyczepę chyba zeszpecił , poszerzając ją

Dla mnie się podoba :D Czasem potrzeba więcej miejsca na bagaże bo nie wszystko da się poupychać :wink: Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
KONZIO
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: KONZIO » wtorek, 25 paź 2011, 17:31

Żeby nie robić bałaganu i nie zaśmiecać serwera po 1000 razy tymi samymi zdjęciami, link do zdjęć Niewiadowskiego trampa z 1967 roku, którego wygrzebałem na allegro i wrzuciłem do "wyszperane na allegro"
viewtopic.php?f=5&t=614&start=1080#p33200

BIGL pisze:Nie ma to jak praktyczne prezenty :D Gratuluję :D

Dziękuję, a tu znalazłem w necie przykład prawidłowego zestawu z moja cepką :lol:
Teraz robię delikatne podchody pod osobistą o Trabiego do kompletu... :lol:
Na razie efekt mizerny, patrzy na mnie jak na gościa z innej bajki... :lol: :lol: :lol:
Powiedziała też, żebym nie przeginał...
Obrazek
ad

Tomek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Tomek » niedziela, 2 wrz 2012, 10:11

ja na razie mam N250c aktualnie w fazie remontu ale fotke wklejam z dnia pozyskania
Obrazek
Niewiadówka jest jak Sex, można się uzależnić !!!!

N-250c

Awatar użytkownika
KONZIO
Przyjaciel
Przyjaciel

"Odpicuj mi brykę", wersja moja

Postautor: KONZIO » czwartek, 6 wrz 2012, 18:26

Właśnie skończyłem, jak wyglądała wcześniej widać w 1 poście w tym temacie. DDR po tuningu wizualnym...
Dzisiaj przykręciłem tablicę rejestracyjną i koło zapasowe, jak wyszło, rzecz gustu.
Wg. mnie cel osiągnąłem. Miało być dracznie i zwariowanie i tak jest.
A teraz zdjęcia...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ad

Awatar użytkownika
olan
Fanklubowicz
Fanklubowicz