Łożyska
-
- Fanklubowicz
Łożyska
Witam Wszystkich, mam takie pytanko. Czy ktoś wymieniał lub pamięta rodzaj/rozmiar łożysk w piastach 12" ? Ogólnie budowa piat to chyba od maluszka, ale po rozebraniu bębna u mnie są 2 łożyska proste kulowe, a z tego co pamętam w maluchu były dwa stożkowe. Może ktoś podpowie.
Re: Łożyska
Witam!
Na stronie Fanklubu jest dział z instrukcjami i tam znalazłem infomację o rodzaju łożysk
"Osie kół wciśnięte są w wahacze i dodatkowo przykręcone. Na osiach za pomocą dwu łożysk stożkowych nr kat. 30203 i 30204 lub 30205
osadzone są piasty kół."
Pozdrawiam
blukawsk
Na stronie Fanklubu jest dział z instrukcjami i tam znalazłem infomację o rodzaju łożysk
"Osie kół wciśnięte są w wahacze i dodatkowo przykręcone. Na osiach za pomocą dwu łożysk stożkowych nr kat. 30203 i 30204 lub 30205
osadzone są piasty kół."
Pozdrawiam
blukawsk
Czołem! Są dwa rodzaje kół w przyczepach,stary i nowy typ kół
maluchowskich.Każdy typ ma inne łożyska/po dwa stożkowe-małe i duże/.
Stary typ-szeroki rozstaw śrub piasty,nowy typ-wąski rozstaw srub.Ale skoro
piszesz o zwyczajnych prostych lozyskach to masz cos przerobione.Pozdrawiam!
dziadek
maluchowskich.Każdy typ ma inne łożyska/po dwa stożkowe-małe i duże/.
Stary typ-szeroki rozstaw śrub piasty,nowy typ-wąski rozstaw srub.Ale skoro
piszesz o zwyczajnych prostych lozyskach to masz cos przerobione.Pozdrawiam!
dziadek
-
- Fanklubowicz
Dzięki za podpowiedzi. Tak myślałem, że wsześniej prawdopodobnie było coś zmieniane. Więc chyba zostawię takie same łożyska jak były założone, jeleżeli to chula, to powinno dalej (mam nadzieję
).