Trumatic w n126e - jak zainstalować, prośba o poradę

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
Cony1

Re: Trumatic w n126e - jak zainstalować, prośba o poradę

Postautor: Cony1 » poniedziałek, 16 lip 2012, 15:09

Witam. Ja w tej samej kwestii co w tytule, kupiłem swego czasu na alle.. używaną trumę (50 cm szerokości a przyczepa n126e) i się głowię, czy coś z tym próbować i jak? Tym bardziej, że się będę z półroczną córą nad morze wybierał (i z żoną oczywiście), więc może by się przydało. zyga49, jeśli można jakieś zdjęcia (wszelkie) Twojej instalacji, to bardzo proszę, na forum albo na maila cony1@o2.pl. Będę bardzo wdzięczny. pozdrawiam
Konrad

Awatar użytkownika
zyga49

Postautor: zyga49 » poniedziałek, 16 lip 2012, 15:44

Skontaktuj się z Pazurkiem 77 ja mu wysłalem MMS na telefon a On miał to moje zdjecie wkleic na Forum.Ja nie umiem wklejac a syn ciagle pracuje.Jak Pazurek 77 nie ma zdjęcia to podaj swój Nr tel to Ci przesle MMS.
Honda CRV + N126e + Hobby 420 Clasicc

Awatar użytkownika
pazurek77
Kontaktowanie:

Postautor: pazurek77 » poniedziałek, 16 lip 2012, 19:28

Cześć. Poniżej zdjęcie z naszego remontu. My zrezygnowaliśmy ze starej szafy i zbudowaliśmy mebel według naszego projektu. Ogólnie wszystkie meble zyskały fronty z litego drewna. Konstukcja pozostała stara. Długo zastanawiałem się co zrobić ze starą szafą. Niestety Trumatic jest trochę szerszy niż oryginalna szafa ze 126e. Konieczne jest poszerzenie szafy i skrócenie poduszek, wywiercenie dziury w drewnianej podłodze i podłodze z laminatu oraz dziury w dachu na komin. Nasz remont trwał około tygodnia. Wymieniliśmy tapicerkę, wykładzinę zmieniliśmy fronty mebli. W garażu pozostała mi cała stara szafa. Jeśli ktoś potrzebuje moge ją oddać za darmo. Jest oczywiście w super stanie.
Obrazek
N 126e + Chrysler Dodge Grand Caravan 3.3 LPG, Seicento 900 LPG

Awatar użytkownika
Depeche
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Depeche » poniedziałek, 16 lip 2012, 21:11

Ten temat też za mną chodził (a może i chodzi nadal). Ale zrobiłem jedną rzecz nie w tej kolejności co trzeba. Najpierw trzeba było sezon pojeździć, a później brać się za remont. No ale człowiek chciał mieć z głowy...
Truma mi zaświtała oczywiście po fakcie, kiedy wszystko już było skończone. Jest nowa szafka, do której nie ma szans przypasować piecyka nawet w najmniejszej jakie są obudowie. A póki co już nie mam serca i sił rozgrzebywać wszystkiego na nowo.
Pocieszam się, że i tak stojąc gdzieś raczej muszę brać prąd ze względu na lodówkę, bo też nie mam gazowej, więc jakby co farell jest w pogotowiu.

Może kiedyś w N132 :lol: hehe chyba jak wznowią produkcję i człowiek dożyje emerytury, bo to wiązałoby się ze zmianą traktora, a ja coś tą moją Agilkę lovam

Awatar użytkownika
b.b tulipan
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: b.b tulipan » poniedziałek, 16 lip 2012, 21:15

Świetna robota. :clap: :clap:
Koledzy, a co z wagą naszych domków po takich modernizacjach?
Może ktoś wie jak podnieść ładowność przyczepy? Czy jest to wykonalne?
ps. lodówka, ogrzewanie, TV, radio, zapas, itp to kilka kilo pogrubia nasze przyczepy.
Może wzmocnienie podwozia [ramy] jakimiś segmentami?
Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Nie A4, nie L4 tylko T4

Awatar użytkownika
zyga49

Postautor: zyga49 » poniedziałek, 16 lip 2012, 21:32

Fronty fajne a przede wszystkim lekkie.Ja przerobiłem szafę bo cała konstrukcja /boki,półki / sa z cieniutkiej sklejki oklejonej laminatem też cieniutkim i cała szafa choć wyglądem spora jest bardzo lekka.
Honda CRV + N126e + Hobby 420 Clasicc

Awatar użytkownika
zenuak

Postautor: zenuak » poniedziałek, 16 lip 2012, 22:56

b.b tulipan pisze:Świetna robota. :clap: :clap:
Koledzy, a co z wagą naszych domków po takich modernizacjach?
Może ktoś wie jak podnieść ładowność przyczepy? Czy jest to wykonalne?
ps. lodówka, ogrzewanie, TV, radio, zapas, itp to kilka kilo pogrubia nasze przyczepy.
Może wzmocnienie podwozia [ramy] jakimiś segmentami?

zdaje sie ze ta niska ładowność wynika z DMC Osi jaką mamy.
ktoś kto ma ochotę może zmienić oś na mocniejszą ( o ile roztaw pasuje ) i opony dać z lepszym indexem.
N126n '91 + Renault Megane Kombi 1.9d '99

Cony1

Postautor: Cony1 » wtorek, 17 lip 2012, 11:28

Dzięki za zdjęcie i wypowiedzi.
pazurek77 pisze:Cześć. ....... W garażu pozostała mi cała stara szafa. Jeśli ktoś potrzebuje moge ją oddać za darmo. Jest oczywiście w super stanie.

Pazurek77, jeśli masz szafę zbędna to chętnie, może uda mi się z 2 coś z sensem zrobić i tą trumą. Tylko nie mam pojęcia jak ją odebrać. Chyba, że ktoś z Radomia (albo z Twojej okolicy) potrzebuje to bedzie miał łatwo.
pozdrawiam
Cony1 (Konrad)

Awatar użytkownika
pazurek77
Kontaktowanie:

Postautor: pazurek77 » środa, 18 lip 2012, 08:49

Długo zastanawiałęm się co zrobić ze starymi frontami i szafą. Niestety nie mam gdzie tego trzymać. Wczoraj podjąłem decyzję i wszystko poszło pod siekierę i do spalenia. Trochę szkoda ale gdzie to trzymać.
N 126e + Chrysler Dodge Grand Caravan 3.3 LPG, Seicento 900 LPG

Wróć do „Pozostałe”