Witajcie. jesli ktoś wybiera się na urlop nad morze w okolice wyspy Wolin, to polecam ośrodek Politechniki Szczecińskiej w Łukęcinie.
Pole z trzech stron otacza las, z czwartej inny osrodek z domkami. 5 min pieszo do centrum.Jest spokój, przyjeżdżaja rodziny z dziećmi, nawet b. małymi. W budynku recepcji (zarządzający tam mieszkają przez lato) z tyłu są toalety z prysznicami sprzątane 3x dziennie i dostępne całą dobę oraz kuchnia z lodówkami i kuchenkami na prąd. Na polu sa skrzynki z prądem. Podłoże to igliwie, trawa i piasek (jak to w lesie

), w dużej części zacienione. Do morza ok. 150-200m w linii prostej. teren ogrodzony i zamykany na noc.Na plaży trochę kamyków podczas przypływu, jakies dwa metry od morza i w morzu, ale za to daleko wysunieta płycizna z piaskiem na dnie (dla dzieci). Plaża trochę "na dziko, brak ośrodka, sklepu, ale za to mało ludzi. Sam Łukecin, to małe miasteczko, jeszcze nie zdominowane przez komercję. Z atrakcji, wypozyczalnia rowerów czteroosobowych, restauracje, plac zabaw, lodziarnie, gofry itp. Ceny nizsze, jak np. w Dziwnowie, czy Niechorzu. W pobliżu Niechorze - 20km. Międzyzdroje - 35km, Kamień Pomorski - jakieś 15km (dyskonty na zakupy). Ja byłem tam w 2011 pod namiotem i bardzo sobie chwalę. Cena za dobę: 2+2, auto, przyczepa, opłata klimatyczna, to jakieś 65zł w 2011. Prąd, prysznice, kuchnia w cenie. Dopłata jest za przedsionek, ale nie pamietam, ile (chyba 6zł).Nie mam zadnych niamiarów (tel. e-mail). Polecam, bo od tamtego czasu wzrosły mi wymagania, co do pól kempingowych

. Aha, dojazd; jadąc od Dziwnówka, w Łukęcinie skręcamy w lewo i 150m dalej na skrzyzowaniu głównym w lewo. Po 300m i ostatnim ośrodku, hotelu, w prawo na droge z płyt betonowych. Po lewej jest jeden ośrodek z domkami, sklepik-kiosk i drugi ośrodek - dojechalismy. Ulica chyba Uzdrowiskowa. Fajna sprawa dla szukających spokoju i wypoczynku za rozsądne pieniądze.
Jeśli namiar komuś się przyda w wakacyjnych wojażach, to super.
Pozdrawiam