Gniazdo zewnętrzne
Gniazdo zewnętrzne
Witam, jako, że w mojej przyczepce nie było gniazda zewnętrznego bo była podpięta na stałe to ja kupiłem gniazdo ale z bezpiecznikami a widzę że oryginalne były bez, czy takie może być?
kolejna N126n '88 trzeci rok zbieram się do remontu
Re: Gniazdo zewnętrzne
znaczy sie , bo nie bardzo rozumiem , chodzi Ci o gniazdo które spinasz przyczepe z skrzynka prądowa na polu kampingowym na 230 V. tak to rozumiem.... czy o takie Ci sie rozchodzi http://przyczepytam.com.pl/sklep/produc ... ts_id/1061 ??? powiem tak ja mam takie od nowości jak sipa wyjechała z fabryki i orgionalnie na tyle gniazda sa dwa bezpieczniki szklane , teraz nie pamietam ich mocy , ale spokojnie wytrzymuja obciażenie do codziennego użytku rzeczy elektrycznych w sipie.
Ostatnio zmieniony wtorek, 17 cze 2008, 14:34 przez serek, łącznie zmieniany 1 raz.
życie jak droga, kiedyś się kończy...
Tak o takie właśnie gniazdo mi chodzi, nawet tym konkretnie opisem się zasugerowałem pisząc że nie było bezpieczników, czyli że jednak były, dzięki za info, kolejna kwestia wyjaśniona 

znaczy ten akurat ( nie moge go powiekszyc) moze mieć bezpiecznik ( to niebieskie w lewym górnym rogu ) bezpiecznik zwany płytkowym...
W opisie podają że jest bez bezpiecznika, tym się zasugerowałem, u mnie też są dwa szklane.
andriu pisze:W opisie podają że jest bez bezpiecznika, tym się zasugerowałem, u mnie też są dwa szklane.
wtedy można zastosować skrzynkę na dwa bezpieczniki tzw. es-y ...zdaje sie ze kolega Sowa zastosował takie w przyczepie która sprzedał mojemu teściowi
Nie wiem jak to jest z nowymi gniazdami, ale starsze na pewno miały dwa bezpieczniki rurkowe na prąd 10 A.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN