Hej
jestem w trakcie remontu Nki - oto mala relacja z przebiegu remontu moze sie komus przyda
Przyczepe kupilem po roku temu ,
Niezabardzo mialem czas .... nawet ja chcialem sprzedac
ale wkoncu po paru wizytach roznych handlarzy , ktorzy chcieli ja przerobic na budki ochroniarskie .... odpuscilem
wygladala jak kazda inna http://imageshack.us/g/204/dsc0365pf.jpg/
rozebralem ja do zera- sciagnalem wszystkie listwy ( nawet kedre) , uszczelki , itd.
zostala gola buda.
Z zalozenia chcialem zrobic w miare porzadny remont ,dlatego wstawilem ja do znajomego lakiernika.
Polozylem nowa instlacje elektryczna ( zakonczone 13 pin) , nowe lampy, obrysowki itd.
Zamiast wykladziny na scianach polozylem izolacje ( pianka obustronnie oblozona aluminium 5mm ) - cos jak mata zagrzejnikowa . Nibi jest odpowiednikiem 10cm styropianu. Polozylem to na wszystkich scianach.
Przykrylem to cienka plyta pilsniowa ( laminowana- taka jak w szafach na "tylach" )
Na podlodze polozylem jakies najtansze panele.
We wnetrzu ( jeszcze nieskonczone)
Jako ze chcemy jezdzic w trojke ( ja , zona oraz 2 letnia coreczka ) zostawilismy jedynie duze lozko/ stolik, duza szafe , gorne polki.
Zrezygnowalem calkowicie z szafki kuchennej, wywalilem gaz ( nadkole zaslonilem jednym z siedzisk do malego lozka- dzieki temu mam dlugie siedzisko wykorzystujac oryginalne elementy i poduchy).
Zrezygnowalem tez z malego stolika / malego lozka. Corka bedzie spala w dzieciecym lozeczku turystycznym rozkladanym.
Z zewnatrz oczywiscie nowe uszczelki, nowe uchwyty, lampy ,listwy itd.
Remont jest w trakcie wiec teraz zabieram sie za instalacje pieca ( trume ) , remont podwozia i najazdowki.... kola i masse innych glupot potrajajacych wartosc budki.
oto efekt fotki byle jakie bo robione telefonem.
Jak skoncze zrobie porzadne.
Shot at 2012-06-01
Shot at 2012-06-01
Shot at 2012-06-01
Shot at 2012-05-25
Shot at 2012-05-16
Shot at 2012-05-16
Shot at 2012-05-16
Shot at 2012-05-16
Shot at 2012-05-16
Shot at 2012-05-16
Shot at 2012-05-16
Shot at 2012-05-16
Shot at 2012-05-16
Shot at 2012-05-16
Drako remont 126N
Re: Drako remont 126N
Widze ze roboty duzo
a powiedz bo piszesz ze robisz zewnątrz uszczelki itd a zakupiłes juz wszystkie elementy? jak to cenowo wychodzi
a powiedz bo piszesz ze robisz zewnątrz uszczelki itd a zakupiłes juz wszystkie elementy? jak to cenowo wychodzi
Niewiadówka jest jak Sex, można się uzależnić !!!!
N-250c
N-250c
nie pamietam dokladnie musialbym sprawdzic na fakturze od daruisa ok 400zl
do tego jakies zawiasy okien, uszczelki, tasma pod kedre itd.
troche sie tego wszystkiego nazbieralo-ale jak robic to porzadnie.
Mysle ze wszystkie duperele ( z gniazdem zewnatrznym, wywietrznikami) zamykaja sie w kwocie przyblizonej do 1000zl
niby duzo ,ale przy zachodniej przyczepie mozna by za to kupic... jedno okno.
do tego jakies zawiasy okien, uszczelki, tasma pod kedre itd.
troche sie tego wszystkiego nazbieralo-ale jak robic to porzadnie.
Mysle ze wszystkie duperele ( z gniazdem zewnatrznym, wywietrznikami) zamykaja sie w kwocie przyblizonej do 1000zl
niby duzo ,ale przy zachodniej przyczepie mozna by za to kupic... jedno okno.
a coto jest tasma pod kedre?? sorki ale nie słyszałem jeszcze tego
Niewiadówka jest jak Sex, można się uzależnić !!!!
N-250c
N-250c
skrot myslowy- chodzilo o listwe na przyczepie , do ktorej jest montowany przedsionek.
nie jest montowana bezposrednio do laminatu, tylko daje sie tasme uszczelniajaca butacos tam cos tam
tak jak pod listwy/ zawiasy okien.
z ciekawostek
na oknach mam folie one way viosion ( taka jak np. na autosbusach ) tylko nie zadrukowana
fajny efekt, bo przyciemnia, ogranicza widocznosc ciekawskim z zewnatrz.
nie jest montowana bezposrednio do laminatu, tylko daje sie tasme uszczelniajaca butacos tam cos tam
tak jak pod listwy/ zawiasy okien.
z ciekawostek
na oknach mam folie one way viosion ( taka jak np. na autosbusach ) tylko nie zadrukowana
fajny efekt, bo przyciemnia, ogranicza widocznosc ciekawskim z zewnatrz.