Z chińczykami to tak jest że to loteria. Jak trafisz ten właściwy egz. to będzie super bezawaryjny , jak źle trafisz to masakra. U mnie ta zasada sprawdza się w 100%. Rok temu kupowałem agregat na budowę 7,5KW - dopiero 3 egzemplarz zdał egzamin i śmiga do tej pory (2 poprzednie oddałem tego samego dnia

). Teraz kupiłem małą wiertarkę 820W i dopiero druga została u mnie - w pierwszej przy wierceniu otworów otwornicą zmieliło tryby

. Takie maszynki kupuję zawsze na miejscu w sklepie aby w razie czego nie bawić się w jakieś wysyłki gwarancyjne - o dziwo nawet nie przyjmują na gwarancję tylko od razu wymiana albo zwrot gotówki.
Przed zakupem Suzuki intensywnie rozmyślałem nad Rometem 150 ale brak ewentualnego serwisu na miejscu skutecznie mnie zniechęcił

. W przypadku Rometa (też Made in China) to z nimi jest dokładnie tak samo - jeden kupi i jeździ 2000000 bez większych napraw ,a drugiemu zepsuje się 2 dnia pod domem.
Do zobaczenia na szlaku

ps. Jak już się odzywam

to Michał masz tu adres do sklepu z gratami do Nivy ul. Radzymińska 22/54 , tel 856519782 , kom 604498579 Nie wiem co to za sklep - facet zaczepił mnie na prakingu i dał wizytówkę.
Pozdrawiam