na co zwrócić uwagę przy kupnie? 126n

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
piotrek/malina

na co zwrócić uwagę przy kupnie? 126n

Postautor: piotrek/malina » sobota, 25 lut 2012, 11:34

Witam wszystkich, jestem nowy na forum i jeszcze nie posiadam niewiadówki, ale rozglądam się powoli za n126n dlatego że kiedyś miałem n126 i wydaje mi się że te 30 cm o które jest większa n126n i chyba wyższa i szersza sporo zmienia. Potrzebuję przyczepki dla 2 osób, w przyszłości 2 lat pewnie dla 3 :) nie bardzo chcę się pchać w przyczepki z zachodu bo za kwotę tych kilku tysi raczej nic nie kupię, a w dodatku brak przeglądów, skorupa itd. więc chyba nie będę szukał zachodnich bo nawet jak pojeździłem ze szwagrem po polsce by kupić dla niego przyczepę 4-5 osobową w cenie 7 tysięcy i w miarę młodą, no właśnie, pojeździliśmy sobie... samochód może ciągać nawet takie 1.5 tony więc z enką chyba sobie poradzi. Pytania tylko na co zwrócić uwagę przy kupnie? stan ramy, skorupy z zewnątrz, hamulca najazdowego podczas jazdy próbnej, instalacji to ogarnę, ale jak jest z mocowaniami skorupy do podwozia, gdzieś czytałem, że nawet w stosunkowo młodych zdarza się, że te mocowania coś szwankują... gdzie szukać przecieków (przy oknach) i jak z zawieszeniem czy n126n miał kilka rodzai? no i ile trzeba rozsądnie zapłacić za n-kę żeby być :D dzięki za wskazówki

Awatar użytkownika
NIL2
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: na co zwrócić uwagę przy kupnie? 126n

Postautor: NIL2 » sobota, 25 lut 2012, 11:49

Witam
Kolego jak miałeś kiedyś już N-kę to wszystko wiesz a jeśli po przeczytaniu wątków na forum będziesz miał wątpliwości to dopiero pytaj - pomożemy ! Tu znajdziesz naprawdę wszystko !!!!!!!! tylko troszeczkę wysiłku z Twojej strony wystarczy poczytać :D Witamy w Klubie zakręconych Niewiadowiaków !

Awatar użytkownika
Kopi

Postautor: Kopi » sobota, 25 lut 2012, 14:50

Proponuję zakup N126N. Jest trochę większa od "zapiekanek" ale robi to naprawdę dużą różnicę (miałem okazję pomieszkiwać w obu).
Na co zwracać uwagę? To zależy czy planujesz jakieś remont na wejściu czy chcesz od razu użytkować. Ale wg mnie najważniejszy jest stan ramy i skorupy.
Najlepiej chyba kupić taką, ktora jest w ciągłym urzytkowaniu bo wtedy jest przy niej (z reguły) naj mniej do roboty.
No i dobrze jakby miała przesionek w niezłym stanie.
Citroen Xsara Picasso + N-126N

Awatar użytkownika
Paczek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Paczek » sobota, 25 lut 2012, 16:04

Formalności to :

- Numer nabity na ramie zgodny z dokumentami,
- Podobnie tabliczka znamionowa
- w przypadku kilku umów kupna sprzedaży - musi być zachowana ich ciągłość
- oczywiście prawdziwe ( nie fikcyjne ) dane sprzedającego.
- koniecznie OC ( przynajmniej od momentu Twojego zakupu )

A może poszukaj na tym forum , np :

viewtopic.php?f=9&t=2423

Poczytaj :

viewforum.php?f=9

Wróć do „Pozostałe”