pytanie o kola/wymiane opon
Re: pytanie o kola/wymiane opon
Szaramewa, czyli na zlot przybywasz, tak? 

-
- Fanklubowicz
No niestety bardzo mi przykro ale na zlocie mnie nie będzie. Bardzo bym chciał ale pozbyłem się holownika.
Ale życzę wszystkim, którzy będą i będą gdzie indziej wspaniałego odpoczynku i miłego spędzenia czasu.
Ale życzę wszystkim, którzy będą i będą gdzie indziej wspaniałego odpoczynku i miłego spędzenia czasu.
szaramewa pisze:No niestety bardzo mi przykro ale na zlocie mnie nie będzie. Bardzo bym chciał ale pozbyłem się holownika.
uuu , no to szybko musisz znalezć odpowiedni holownik i w droge na wypoczynek...
równiez Ci zycze miłego odpoczynku w ten majowy weekend
życie jak droga, kiedyś się kończy...
W tej chwili mam 155/70 R 13 ale będę zmieniał na rozmiar fabryczny, to jest 165/80 R 13. Te mniejsze opony musiałem pompować do granicy wytrzymałości to jest 3,2 atmosfery. Przy grubszych kapciach powinno wystarczyć 2,5 atm.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
No własnie Tez czeka mnie zakup opon i chciałe zrobic tuning
ale po przemysleniu stwierdziłęm ze na orginalnym balooonowym rozmiarze lepiej bedzie tłumiło niedoskonałosci naszych dróg,tak wiec 165/80/13 po 99zł .

Pozdrawiam Mariusz
Cena 99 to z montażem czy bez, jaki producent opon, bo u mnie po 110 na gotowo firmy DAYTON.
Oponki z http://www.oponeo a montaz szwagier
free .W ofercie sa kormorany,debica po 99 a dayton 104 zyle.Masz juz tego daytona? Na zdjeciu w katalogu wyglada niezle ta oponka .

Pozdrawiam Mariusz
W poniedziałek zawożę koła do przekładki. Opony Dayton podobno są trochę wytrzymalsze na obciążenia niż Dębica PASJO. W testach osiągają ocenę 4,2 - 4,4, dębickie 3,8 - 4,0.
Kupione na all... debica 2szt prawie nowe 175/80/13 za jedyne 70zł.Dzis przekładka
Pozdrawiam Mariusz
Sprawdź czy pod obciążeniem nie będą ocierać o nadkola. W poprzedniej 126 E założyłem 175 i minimalnie ocierały.
witam. mam pytanie do kolegów w sprawie opon. czy ktoś ma zamontowane opony 165x80x13 na polonezowskiej feldze+fiatowski dystans ?
czy na takim zestawie nic nie obciera ?
obecnie mam 165x70x13 , ale chciałem podwyższyć przyczepę , bo hak mam wysoko i głupio to wygląda
powinna się podnieść ok 2 cm , ale czy to będzie widoczne ?
dzięki
czy na takim zestawie nic nie obciera ?
obecnie mam 165x70x13 , ale chciałem podwyższyć przyczepę , bo hak mam wysoko i głupio to wygląda
powinna się podnieść ok 2 cm , ale czy to będzie widoczne ?
dzięki
sławek n126n
Jeżeli nie musisz wymieniać opon z uwagi na zużycie, to po co wchodzić w koszty. Przyczepa podniesie się o 1,5 cm, co praktycznie nie będzie widać.
tak Boguś , masz rację. te 1.5 cm nie podniesie przyczepy do poziomu haka , bo oceniam róznicę na ok. 20 cm.
chyba teraz pozostaje mi wydłużenie osi i koła od traktora (tył)
dziękuję , że szybko odpisałeś , bo miałem jutro montować te osiemdziesiątki.
chyba teraz pozostaje mi wydłużenie osi i koła od traktora (tył)

dziękuję , że szybko odpisałeś , bo miałem jutro montować te osiemdziesiątki.
sławek n126n
- wedrowniczek
- Fanklubowicz
panowie - to wszystko to nic.. zanim zdecydowalem sie na opony - chodzilem i pytalem w wulkanizacjach o detki. mialem dosc wydatkow i roboty by pchac sie w zmiane calych kol i jezdzic i szukac po szrotach db felg. no i wszedzie mialo byc bez problemu. wlasnie - mialo byc.. teraz sezon juz prawie sie zaczal, wyjazd zaplanowany, bilety na ferrke kupione, a tu detek nigdzie nie ma! wszyscy wowczas madrzy i pomocni panowie - rozkladaja rece. oponki sa 145/70/12. nie musze dodawac, ze szukam 3,4 nowych sztuk.. jak ktos moze pomoc - plissss....
))

# N126e + Duster#