Czyszczenie okienek
Re: Czyszczenie okienek
folie z szyb skrobałem metalem, ale nie stal tylko coś miększego - miedź, ,mosiądz - np klucze, srebro itp
mniejsza szansa że się zarysuje - na rynku są nawet skrobaczki do szyb mosiężne
próbowałem u siebie różnych metod i tylko skrobanie, potem mycie i ew polerka
mniejsza szansa że się zarysuje - na rynku są nawet skrobaczki do szyb mosiężne
próbowałem u siebie różnych metod i tylko skrobanie, potem mycie i ew polerka
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
-
Wyczyszczone
Dzisiaj wpadłam na to, że może się to udać skrobaczką do płyt ceramicznych i to był strzał w dziesiątkę
, udało się usunąć resztki niebieskiej folii z okien, starą zczerniałą PL i nawet resztki naklejek ze skorupki
Przy okazji się przyznam, że metalowe elementy świetnie mi się czyściło szczotką do czesania psów tzw. pudlówką (bardziej miękka niż druciaki budowlane)
, nie ma to jak baba robiąca remont 

Dzisiaj wpadłam na to, że może się to udać skrobaczką do płyt ceramicznych i to był strzał w dziesiątkę

Przy okazji się przyznam, że metalowe elementy świetnie mi się czyściło szczotką do czesania psów tzw. pudlówką (bardziej miękka niż druciaki budowlane)

Witam,moze cos wiecej na temat tej skrobaczki do plyt ceramicznych,jak to wyglada? Ja mam 3 szyby zalepione ta folia a moj maz jakos nie wierzy zeby mozna tego sie pozbyc i nie chce nawet probowac z obawy o porysowanie szyb.
-
Ja dostałam to razem z płytą ceramiczną i jest to coś takiego : http://www.euro.com.pl/produkty-czyszcz ... from=ceneo
Ja swoje szybki polewałem gorącą wodą i skrobałem plastikową szpachelką po paru dniach zeskrobałem i teraz świat nabrał wyrazistości i lepszych kolorów 

N 126N '86
Adria Adora
Kia CEED
Adria Adora
Kia CEED
Z tego co pamiętam to kolor pasty odpowiada jej granulacji, czyli właściwościom ściernym. Osobiście korzystałem przy produkcji biżuterii srebrnej z szarej(srebrnej) pasty, chyba miała drobniejsze ziarno. Ale korektę ścieralności można uzyskać przez regulację siły docisku tarczy do materiału.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
- stokrotka452
- Fanklubowicz
- Kontaktowanie:
pasta tempo też dobrze czyści szybki 

Ja zamówiłem tą pastę i tarczkę filcową w allegro. Poleruje się to na sucho czy spryskiwać szybę wodą tak jak w przypadku polerki lakieru samochodowego?
PS. Dziś przyszła niebieska sztabka i tarcza. Niestety folia z okienek topiła się i zaklejała tarczę. Są smugi i niedociągnięcia. Chyba pozostaje mi kupić spray do przyciemniania szyb i je pomalować.
PS. Dziś przyszła niebieska sztabka i tarcza. Niestety folia z okienek topiła się i zaklejała tarczę. Są smugi i niedociągnięcia. Chyba pozostaje mi kupić spray do przyciemniania szyb i je pomalować.