jak złożyć przedsionek ?
jak złożyć przedsionek ?
witam. mam przyczepę n -126n z 1999 r i usiłowałem dzisiaj złożyć przedsionek (firma żagiel z gdyni) i tu problem - może ktoś ma rysunek złożonego stelaża, jak dołącza się przedsionek
do przyczepy ? pozdrawiam

Re: jak złożyć przedsionek ?
Krawędź materiału wsuwa się w szczelinę w listwie wypiera stelażem
i "opiera" o bok przyczepy bez mechanicznego mocowania
powodzenia
i "opiera" o bok przyczepy bez mechanicznego mocowania
powodzenia
W poprzedniej przyczepie którą miałem ktoś zrobił taki patent , że pomalował na kolorowo końcówki rurek na złożonym stelażu ( przy narożnikach ) - niezły pomysł . Generalnie jak stelaż jest nowy to jakoś idzie ale jak powypadają te sprężynki to najlepiej złożyć rurki długościami bo jeśli się kombinuje pod naciągniętą przystawką to czasami można się uśmiać.
-
Ja po raz pierwszy rozkładałem na Zlocie - Koledzy pomogli
.
Potem za podpowiedzią Kolegów ponumerowałem sobie rurki ( markerem ), zrobiłem rysunek z numerkami i bez tego się nie ruszam - przedsionek rozkładam w 10 minut.

Potem za podpowiedzią Kolegów ponumerowałem sobie rurki ( markerem ), zrobiłem rysunek z numerkami i bez tego się nie ruszam - przedsionek rozkładam w 10 minut.

N 126 N + Laguna II Hatchback 2,0 16V - jeszcze bez haka 

Witam!
Można ( to jest trwalsze) zamiast numerować poobwijać kolorową taśmą izolacyjną (np.schodzące w jednym
miejscu - czerwone ,w drugim - zielone itp.).Sposób sprawdzony -polecam.
.
Można ( to jest trwalsze) zamiast numerować poobwijać kolorową taśmą izolacyjną (np.schodzące w jednym
miejscu - czerwone ,w drugim - zielone itp.).Sposób sprawdzony -polecam.

Najtrudniej jest rozłożyć pierwszy raz, nawet ponumerowałem złącza. Teraz już samo wychodzi, przedsionek z dostawką to dla dwojga 15 minut na gotowo. Może ten schemat pomoże.

KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN