Wyszperane na Allegro...
-
- Przyjaciel
Re: wyszperane na allegro...
Taką przyczepę N132L widziałem przy drodze z Zielonej Góry do Czerwieńska w miejscowości Płoty przy osiedlu nowych domków jednorodzinnych. Może robiła tam za stróżówkę? Nie zatrzymywałem się więc nie wiem jaki jest jej stan.
4500 to jest cena wywoławcza i myslę że śmiało można zejść jakieś 600-800zł. Jeżeli przyczepa jest w dobrym stanie zewnętrznym (okna, nadwozie, podwozie) to cena jest jak najbardziej OK. Jak już pisałem - remont wnętrza jest wymagany u 97% Niewiadówek ...
Post usuniety
Ostatnio zmieniony czwartek, 7 mar 2013, 20:54 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak to już Heniu jest
PS. Pewnie swojej nikt by nie sprzedaał za 2000, a zwłaszcza 132
.
Lodówkę zawsze można dokupić i to wedle zapotrzebowania na zasilanie (12, 220 cy gaz), a przedsionki sprzedawane w kompklecie to często stare szmaty które przetrzymają 1-2 sezony (o ile w ogóle) - nowsze namioty sprzedaje się oddzielnie dla zysku...
Zakup lodówki na 12/200v to jakieś 200-300zł a nie 2500.

PS. Pewnie swojej nikt by nie sprzedaał za 2000, a zwłaszcza 132

Lodówkę zawsze można dokupić i to wedle zapotrzebowania na zasilanie (12, 220 cy gaz), a przedsionki sprzedawane w kompklecie to często stare szmaty które przetrzymają 1-2 sezony (o ile w ogóle) - nowsze namioty sprzedaje się oddzielnie dla zysku...
zundapp600 pisze:Tak się czasami zastanawiam , czy aby niektóre wypowiedzi nie są krzywdzące dla sprzedających .
Zwykła N-ka kosztuje zawsze powyżej 3 tyś złotych i jest ich sporo
Tu człowiek chce 4500 za jak to określacie rarytas , mówię o modelu - nie o tej konkretnie sztuce
A tu takie wypowiedzi
Heniu, ogólnie się z Tobą zgadzam o czym nie raz rozmawialiśmy

co do tej konkretnej sztuki, faktycznie cena 4500zł jest dość wysoką, choć pewnie da się coś urwać
na jednej z fotek było widać, że gąbka wisi, więc pewnie cała do wymiany ...
ze 132 jest ciężka sprawa, bo to faktycznie rodzynki, trudno więc ocenić ich wartość
bo jeśli popatrzymy jak na okazy kolekcjonerskie, to faktem jest ze cena rośnie ...
jeśli porównamy je do eNki, to nierozsądnym wydaje się płacenie za taka jak ta 4500zł
gdy w tej cenie kupimy już eNkę dość dobrze wyposażoną, w niezłym stanie - np Serek taką sprzedawał
jako ciekawostkę powiem, że oglądałem w krakowie 132 za 2tyś zł, być może była w gorszym stanie,
ale to pokazuje jaki jest rozrzut (tam tapicerką była już wymieniona, jednak dość niechlujnie to ktoś zrobił)
co do ogłoszenia, już go nie ma, więc chyba była tyle warta

była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
BIGL pisze:Lodówkę zawsze można dokupić i to wedle zapotrzebowania na zasilanie (12, 220 cy gaz), a przedsionki sprzedawane w kompklecie to często stare szmaty które przetrzymają 1-2 sezony (o ile w ogóle) - nowsze namioty sprzedaje się oddzielnie dla zysku...
ale można też kupić przyczepkę za 4500zł która to ma, były takie nawet tu wystawiane

teraz policz w drugą stronę, przyczepa 4500zł, przedsionek 1500zł, truma liczmy 500zł, mały remont wnętrza 1000zł, lodówka ...
ile mamy 8000zł ... ? a za tyle kupisz sandwicza który to wszystko ma

była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
- robert
- Administrator
Tak sobie czytam ten wątek i zaczynam powoli przychylać się do opinii Konrada.
Jak podliczyć wszystkie koszta związane z zakupem i remontem n132 to okazuje się, że za niewiele więcej można kupić sandwitcha, który nie będzie wymagał żadnych prac. Wsiadasz i jedziesz.
Temat do zastanowienia.
Pomijam oczywiście satysfakcje z odremontowania własnej nki - bezcenna.
Jak podliczyć wszystkie koszta związane z zakupem i remontem n132 to okazuje się, że za niewiele więcej można kupić sandwitcha, który nie będzie wymagał żadnych prac. Wsiadasz i jedziesz.
Temat do zastanowienia.
Pomijam oczywiście satysfakcje z odremontowania własnej nki - bezcenna.
Jak to w piosence PFK " wszystko ma wady, zalety". Jeżeli miałbnym 8000 na przyczepkę to nie szukałbym w ogóle Niewiadówki, a dołożył jeszcze 5-6000 i kupił jakąś zachodnią z 2 sypialniami i łazienką. Za 13-15tys można juz wyrwać super budkę, a za 4500-8000 to będzie ruina a nie szkieletówka.
Jeżeli szukam przyczepki na lata z określonym skromnym budżetem to taka 132 będzie dobrym materiałem wyjściowym - oczywiście zakładam że szyby, rama i nadwozie nie wymagają wkładu. Za 1000 zł można śmiało zrobić remont, kupić Trume i lodówkę. Mój remont wnętrza (wykładzina na śniany i podłogę, oraz okleina na meble) zamkną się w 500zł + 300zł Truma i 200 lodówka.
Tu nie ma co gdybać. Mam środki i określone potrzeby więc kupuję szkieleta - bo nawet najlepiej wyremontowana 132 nie zapewni nam takiej wygody, a całe to remontowanie i usprawnianie będzie po prostu pseudo..... Tym bardziej że w przypadku Roberta nie ma ograniczenia w holowniku.
Kończę remont mieszkania i choćbym nie wiem jak to robił - domu z tego nie zrobię
Jeżeli szukam przyczepki na lata z określonym skromnym budżetem to taka 132 będzie dobrym materiałem wyjściowym - oczywiście zakładam że szyby, rama i nadwozie nie wymagają wkładu. Za 1000 zł można śmiało zrobić remont, kupić Trume i lodówkę. Mój remont wnętrza (wykładzina na śniany i podłogę, oraz okleina na meble) zamkną się w 500zł + 300zł Truma i 200 lodówka.
Tu nie ma co gdybać. Mam środki i określone potrzeby więc kupuję szkieleta - bo nawet najlepiej wyremontowana 132 nie zapewni nam takiej wygody, a całe to remontowanie i usprawnianie będzie po prostu pseudo..... Tym bardziej że w przypadku Roberta nie ma ograniczenia w holowniku.
Kończę remont mieszkania i choćbym nie wiem jak to robił - domu z tego nie zrobię

Chyba to będzie dobry załącznik to dyskusji powyżej :
http://moto.allegro.pl/niewiadow-n-126- ... 78175.html
http://moto.allegro.pl/niewiadow-n-126- ... 78175.html
Post usuniety
Ostatnio zmieniony czwartek, 7 mar 2013, 20:56 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla mnie brakuje tylko tego: "Sprawna w 100% na wszystkich zasilaniach", bo widząc czym handluje ta osoba mogę stwierdzić że test 12V i gazu to pestka 

myślę że napis na naklejce "Prod Datum : 29112005" powinien rozwiać wątpliwości - nasze Polarki działają po 30 lat....
Jeżeli nie wiesz (lub nie chcesz wiedzieć) czy coś jest sprawne w dalszych 66.66..% to wystawiasz przedmiot jako uszkodzony z odpowiednią ceną. Kupuję lodówkę(za normalną cenę, bo to jest aukcja i jeszcze 9 dni) ze względu na zasilanie gazowe i w ogóle nie wiem czy ono działa
(podobnie jak 12V).. - jeżeli nie będzie działało to będę miał pomnik 

Post usuniety
Ostatnio zmieniony czwartek, 7 mar 2013, 20:38 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.