Problem z szyba i kuchenka gazową
-
- Przyjaciel
Re: Problem z szyba i kuchenka gazową
Małe reduktory widziałem w OBI ale były drogie ok 45 zł jak dobrze pamiętam.
duszek181, w temacie podłączenia małych butli do dużego reduktora - spójrz tu : http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... rystycznej ,
co do folii ochronnej na oknach to ciężko będzie ją po tylu latach zdjąć (zdejmuje się ją zaraz po zakupie okien , czy przyczepy ) a teraz trzeba delikatnie skrobać paznokciem , spróbuj psiknąć takim "cx 80" czy innym "ws 50" (takim lubryfikantem domowego użytku, na bazie nafty )może lepiej będzie szło (spróbuj tego na jakimś małym kawałku)
pod blatem kuchenki jest taka rurka do którego przykręcasz przewód z butli rurka prowadzi do zaworów, a następne rurki idą do palników i na tych przed palnikami powinny być takie opaski które regulują dopływ powietrza...
a foty możesz przesłać do mnie - to wrzucę jedrek101@o2.pl
co do folii ochronnej na oknach to ciężko będzie ją po tylu latach zdjąć (zdejmuje się ją zaraz po zakupie okien , czy przyczepy ) a teraz trzeba delikatnie skrobać paznokciem , spróbuj psiknąć takim "cx 80" czy innym "ws 50" (takim lubryfikantem domowego użytku, na bazie nafty )może lepiej będzie szło (spróbuj tego na jakimś małym kawałku)
pod blatem kuchenki jest taka rurka do którego przykręcasz przewód z butli rurka prowadzi do zaworów, a następne rurki idą do palników i na tych przed palnikami powinny być takie opaski które regulują dopływ powietrza...
a foty możesz przesłać do mnie - to wrzucę jedrek101@o2.pl
Te do działu remont wraz z opisem to na fanklubniewiadowek06@gmail.com
i pytanko jesteś z Ursusa czy przyczepę stamtąd kupiłeś?
i pytanko jesteś z Ursusa czy przyczepę stamtąd kupiłeś?

To co już pisałem w powitaniu, pierwszy użytkownik zaniedbał sprawę i nie zdjął folii, która praktycznie się wtopiła . Można próbować ją usunąć poprzez ścinanie jej ostrą żyletką. Praca bardzo żmudna i nie gwarantująca , że wszystko zejdzie.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
regeneracja jednej strony osi(wymiana wałków) w serwisie w Legionowie wydatek 200zł
tylko pytanie czy regenerowana strona nie stała by wyżej
tylko pytanie czy regenerowana strona nie stała by wyżej

jakbyś jeszcze szukał reduktora do małej butli ,to zajrzyj : http://www.darius-przyczepy.pl/componen ... /#category
Ja kupiłem duży reduktor i przejściówkę na małą butlę w Castoramie i po problemie.
- Borivoj
- Fanklubowicz
duszek181 pisze:Ahoj. Dzieki za fotki. To znaczy że mam użyć kawałka pleksy i pasty do zębów i szorować aż zejdzie czy jak ?
1. szorowac cale okno "suchy sposób"(foto 5) Je to praca pomala!

2. polerowač cale okno past.do zebow.
Polecenie - sprobowač to na kawalke okna.
Trzeba rozkręcić kurek otwierający, bo przy dłuższym użytkowaniu lubi nazbierać się w nim trochę tłustego brudu lub wyczyścić dyszę, ewentualnie wymienić, koszt dyszy to 30 groszy .
Czas pracy przy całkowitej regeneracji to około 30 do 45 minut.
Szkoda, że dzieli nas prawie 200 km, bo chętnie sam bym to zrobił. Dużo pisania a mało roboty, chyba że się zdzwonimy i wytłumaczę, bo to jest bardzo proste.
Jakby co to dzwoń, 25 lat w instalacjach w budownictwie robi swoje.
Dobrze że działa, można piwko grzać.