Wówczas będziesz mógł wstawić koła o większej średnicy.
Resor i amor odpowiednio dobrany i zrobiony zdecydowanie podniosłyby komfort jazdy ale to już sporo więcej roboty.
Edit:
Dżinu mnie ubiegł

TomekN126N pisze:A czemu idziecie w rozmiar szerokości opony i cali średnicy koła, zamiast patrzeć na profil? W niewiadówkach powinien być profil 80, a felga dobrze pasuje 13-tka. Do tego szerokość 165. Dużo już było prób różnych i rozmiar 165/80/13 najlepiej się sprawdza.
gosc2009 pisze:...
A jakie masz osadzanie kola przy oponie 165/70 R13, ze trafiles i nic Ci nie obciera?
gosc2009 pisze:Jestem po tescie wsadzenia kola z osadzaniem ET45 i oponą 175/70 R14. Wygladalo to calkiem ok, kwiestiangustu, ladna felga i powinno byc ok . Ale osadzanie za duze to raz wiec opona byla za blisko osadzona wewnetrznej strony nadkola - opona byla ok . 5mm od nadkola, przy ugieciu ramy na 100% by dotknela budy. Szerokosc tez za duza bo nawet przy idealnym trafieniu w osadzanie zostalo by 25mm luzu.?
TomekN126N pisze:A czemu idziecie w rozmiar szerokości opony i cali średnicy koła, zamiast patrzeć na profil? W niewiadówkach powinien być profil 80,
Chaoz pisze:...Ja nie rozumiem czemu [w wielu miejscach na fkn] wiele osób pisze żeby sugerować się profilem.
Przecież profil to procentowa wartość i jest zależna właśnie od szerokości opony...![]()
Wiadomo, że dla 175 a 165 różnica jest "żadna" [140mm a 132mm przy profilu np 80] ale no mimo wszystko.
Może po prostu się czepiam
gosc2009 pisze:...
A jakie masz odsadzanie koła przy oponie 165/70 R13, że trafiłeś i nic Ci nie obciera?...
easy_rider pisze:...
Ponieważ holownik to VW T4, który jest dość wysoki ze względu na zwieszenie i średnicę kół, zamierzam wymienić opony na inne...
easy_rider pisze:...Co sądzicie o takich oponach:
https://unitrailer.pl/product-pol-148-O ... yczep.html
Cena 175zł/sztukę...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości