Majówka Moniczki :-) czyli n126e by MCR
- Fiacior75
- Fanklubowicz
Re: Majówka Moniczki :-) czyli n126e by MCR
Dobra, to ja też trochę pokażę, daszek zamontowany i kuchnia skończona.
- Pavulon
- Fanklubowicz
Człowiek przykręci dwie śrubki i się cieszy
a Wy zapieprzacie jak samochodziki na sterydach 

- Fiacior75
- Fanklubowicz
Pavulon pisze:Człowiek przykręci dwie śrubki i się cieszya Wy zapieprzacie jak samochodziki na sterydach
A mi sie wydaje, że jakoś powoli. Wczoraj z tym daszkiem to mi prawie 3 godziny zeszły i to Marcin zostawił mi go z przyklejoną tapicerką i podnośnikami . Dokończyłem tę kuchenkę i cyk zrobiła się 19.30 i czas spadać do domu. Jutro jak dobrze pójdzie, to reszta mebli będzie juz na swoim miejscu. Coraz bliżej końca...
Fajnie się to czyta i ogląda
Kawał dobrej roboty!

- Pavulon
- Fanklubowicz
andslu58 pisze:Fajnie się to czyta i oglądaKawał dobrej roboty!
Tak, tylko rośnie poziom stresu

I kto to pisze? Przecież Pavulon rozluźnia
zwiotcza...to i tamto
Tak więc u kogo jak u kogo ale u Ciebie stres? Nick jaki posiadasz z urzędu eliminuje to zjawisko.

- Fiacior75
- Fanklubowicz
Pavulon pisze:andslu58 pisze:Fajnie się to czyta i oglądaKawał dobrej roboty!
Tak , tylko rośnie poziom stresu
Stres to bedzie jak nas zamkną w domu i nie bedziemy w stanie już nic zrobić

Moja Syrenka i Wieloryb Marcina to już sie nie mogą doczekać

Ten post raczej nie jest dla czytelników o dużym poziomie stresu 
Dziś widać spory progres. Wszystkie meble skompletowane i zamontowane na swoim miejscu.
Monika prosiła aby przyczepa była jasna w środku. Monia...i jak?
Póki co oświetlenie robi nasz garażowy halogen bo Marek spina wszystkie kabelki na tip top ale pod pawlacze na całej długości trafi ciepły LED, który też nada fajnego charakteru. Prosto, estetycznie a zarazem dość klimatycznie. Bez wydziwiania i kombinacji.
Fajne wszystko się komponuje gdy każdy detal jest odnowiony (np. pantografy i zapinki dachu).
Po zamontowaniu mebli zdecydowałem, że muszę doszyć jeszcze wałki z alcantara aby wypełnić szczelinę pomiędzy pawlaczami a dachem. Taki "patent" stosuje fabryka w nowych przyczepach aby zamaskować peerelowską jakość i spasowanie mebli
Przymierzałem też zasłonki aby ocenić efekt w gotowym wnętrzu i powiem Wam, że mnie się podoba
.

Dziś widać spory progres. Wszystkie meble skompletowane i zamontowane na swoim miejscu.
Monika prosiła aby przyczepa była jasna w środku. Monia...i jak?

Póki co oświetlenie robi nasz garażowy halogen bo Marek spina wszystkie kabelki na tip top ale pod pawlacze na całej długości trafi ciepły LED, który też nada fajnego charakteru. Prosto, estetycznie a zarazem dość klimatycznie. Bez wydziwiania i kombinacji.
Fajne wszystko się komponuje gdy każdy detal jest odnowiony (np. pantografy i zapinki dachu).
Po zamontowaniu mebli zdecydowałem, że muszę doszyć jeszcze wałki z alcantara aby wypełnić szczelinę pomiędzy pawlaczami a dachem. Taki "patent" stosuje fabryka w nowych przyczepach aby zamaskować peerelowską jakość i spasowanie mebli

Przymierzałem też zasłonki aby ocenić efekt w gotowym wnętrzu i powiem Wam, że mnie się podoba

Piękne jest to moje mieszkanko na kółkach
Myślałam, że to będzie najładniejsza zapiekanka w Polsce, a to jest najładniejsza zapiekanka na całym świecie
Fajnie, że mi dołożycie ten ciepły Led
Chciałam jasno ze względu na psa, bo na ciemnym strasznie widać pełno sierści- Majówka jaśniutka, to nie będzie widać sierści i zawsze będzie czysto
Ale jak trochę ocieplicie tym Ledem to już w ogóle będzie cudo
Tylko kiedy ja ją zobaczę na żywo
Kurczaki… Czekałam na ten domek tyle miesięcy i jak już jest prawie gotowy, to nie wiem jak i kiedy go odbiorę 

Fajnie, że mi dołożycie ten ciepły Led

Tylko kiedy ja ją zobaczę na żywo

N126E-1991
Citroen C3-2012 (72kM)
Dystans/nocy w 2020r- 560km/52
Dystans/nocy w 2021r- 500km/41
Citroen C3-2012 (72kM)
Dystans/nocy w 2020r- 560km/52
Dystans/nocy w 2021r- 500km/41
- Lukasz_b20
Bardzo ładna przyczepka wyszła. Owocnych wyjazdów!
- Fiacior75
- Fanklubowicz
Lukasz_b20 pisze:Bardzo ładna przyczepka wyszła. Owocnych wyjazdów!
No ej, ale my jej jeszcze nie skończyli

Bardzo dobra robota 

Jacek
Kamper Pilote
N126e 1987
Holownik- Polonez Borewicz 1987
Fiat 126p 1.6 boxer 2000
Wigry 3 1982
Wfm Osa 1965
Romet Pony
Komar Mr
Kamper Pilote
N126e 1987
Holownik- Polonez Borewicz 1987
Fiat 126p 1.6 boxer 2000
Wigry 3 1982
Wfm Osa 1965
Romet Pony
Komar Mr
-
- Przyjaciel
Profeska pełna.
Temat wątku fajny... Taki nie za realny
Powiem Wam, że próbujemy z Markiem wierzyć w to, że do końca kwietnia Monika odbierze swoją przyczepę.
Prace są na takim etapie, że zostało tylko oś i najazd poskładać. Tapicer szyje poduchy, zasłonki gotowe, firanki w tym tygodniu ogarnę.
Dziś Fiaciorek pospinał całą elektrownię. LEDy świecą fajnym ciepłym światłem, zewnętrzne oświetlenie działa, grzejnik podłączony, w gniazdkach buszuje 230v, lodówka chłodzi.... Do sterowania oświetleniem założyliśmy fajne kamperowe włączniki porządnej firmy. Jeszcze nie do końca poskładane, bo docelowo miał jeden włącznik obsługiwać całe oświetlenie przyczepy ale pomyśleliśmy, że Monika może chcieć mieć wybór przedniego lub tylnego światła. Czekamy na dostawę jeszcze jednego włącznika.
Pamiętacie, pisałem ostatnio o niedokładności spasowania pawlaczy do krzywizny dachu.
Zrobiłem wałki z materiału użytego do tapicerki i po wklejeniu pomiędzy pawlacz a dach powstał fajny wypełniacz i estetyka wzrosła.
Tyle na dziś. Została na prawdę końcówka. "Zapiekanka" na pewno będzie gotowa w tym miesiącu.... Reszta zależy od sytuacji. Trzymamy kciuki za to aby jak najszybciej ta przyczepa ruszyła w trasę!
Zapraszam do fotorelacji

Powiem Wam, że próbujemy z Markiem wierzyć w to, że do końca kwietnia Monika odbierze swoją przyczepę.
Prace są na takim etapie, że zostało tylko oś i najazd poskładać. Tapicer szyje poduchy, zasłonki gotowe, firanki w tym tygodniu ogarnę.
Dziś Fiaciorek pospinał całą elektrownię. LEDy świecą fajnym ciepłym światłem, zewnętrzne oświetlenie działa, grzejnik podłączony, w gniazdkach buszuje 230v, lodówka chłodzi.... Do sterowania oświetleniem założyliśmy fajne kamperowe włączniki porządnej firmy. Jeszcze nie do końca poskładane, bo docelowo miał jeden włącznik obsługiwać całe oświetlenie przyczepy ale pomyśleliśmy, że Monika może chcieć mieć wybór przedniego lub tylnego światła. Czekamy na dostawę jeszcze jednego włącznika.
Pamiętacie, pisałem ostatnio o niedokładności spasowania pawlaczy do krzywizny dachu.
Zrobiłem wałki z materiału użytego do tapicerki i po wklejeniu pomiędzy pawlacz a dach powstał fajny wypełniacz i estetyka wzrosła.
Tyle na dziś. Została na prawdę końcówka. "Zapiekanka" na pewno będzie gotowa w tym miesiącu.... Reszta zależy od sytuacji. Trzymamy kciuki za to aby jak najszybciej ta przyczepa ruszyła w trasę!
Zapraszam do fotorelacji