Prace miały przy przyczepie iść trochę szybciej, jednak w międzyczasie moja lepsza połowa na zadane przeze mnie pytanie odpowiedziała TAK i musieliśmy nieco zweryfikować wcześniej zakładany plan działań, jednak z okazji lekkiej zimy trzeba było nadgonić prace przy przyczepie

No ale po kolei małe zakupy zrobione lodówka Electrolux RM4237 gaz/12/230 sprawdzona na 230 - działa - na gazie też działała jak zapewniał sprzedawca, ale za jej odświeżenie wezmę się w niedługiej przyszłości, dodatkowo dokupiłem kuchenkę i zlew - chyba z angielki - było to w super stanie w porównaniu do mojego cramera, mało używane i zero rdzy itp więc za okrągłą stówkę mam zlew kuchenkę plus baterie.
Szybko przyszła decyzja, że zrzucamy budę ... pogoda była super cały czas, więc ustawiliśmy ją na "kobyłkach" w sobotę koło południa, a w niedzielę o 10 rano już leżała prawie 2 metry dalej ... efekt lekka dziura w podłodze ... Tacie co prawda nie dawał spokoju sposób w jaki to usadziliśmy, manualnie za pomocą rąk przy użyciu dużej siły szarpaliśmy budką i wszystko stało na swoich nogach, niestety taka, a nie inna pogoda spowodowała, że budka poszła z wiatrem

Po wszystkim rama trafiła do garażu, po czym rozebrałem ją na dalsze części. W planie mam cynkowanie i najpierw piaskowanie i tutaj moje pierwsze pytanie czy ktoś z Was mógłby mi przybliżyć koszt piaskowania ? Moi okoliczni rzemieślnicy śpiewają za to naprawdę duuże sumy - roboczogodzina 50pln. Cynkowanie to koszt 2,4 pln za kg.
Dodatkowo wymieniam amortyzatory na zielone, nowe szczęki hamulcowe, AKS - tutaj też wymiana okładzin, przeserwisować urządzenie najazdowe, plus oś. I tutaj mam pytanie odnośnie regeneracji osi przerabiał to ktoś, czy lepiej zlecić to serwisantom ?
Poniżej trochę fotek z prac, na koniec stycznia planuję wjazd odnowioną i przeserwisowaną ramą pod budkę, a później walczymy z estetyką budki tak co na czerwiec zostanie środek

https://goo.gl/photos/bTubiHofpkunPQ8JA Rama
https://goo.gl/photos/iGq9ot8TTckxFE6s7 Lodówka, kuchenka