>>>

Pamiątkowa naklejka

Termin: 18-20.10.2019 z możliwością przedłużenia (sam będę chciał przyjechać w czwarek

Miejsce: Teren Harcerskiej Bazy Obozowej w Siemianach na jeziorem Jeziorak.
Pobyt na terenie jest bezpłatny, ale w czasie spotu będzie dobrowolna (co łaska, minimum 2 dychy

Do dyspozycji mamy spory teren, ale na 99% będziemy stacjonować tam gdzie stoi pinezka. Fajna polanka przy mało uczęszczanej drodze. Będę tam jeszcze najprawdopodobniej na zakończenie wakacji i się dokładniej przyjrzę terenowi w kontekście spotu i wtedy też wskażę dokładnie gdzie się ustawiać gdy ktoś będzie szybciej niż ja.
Tym razem bawimy się zupełnie na dzikusa, bez prądu, wody, WC i wszelkich innych udogodnień więc o to wszystko trzeba zadbać we własnym zakresie. W końcu jest to męski spot dla prawdziwych twardzieli. Osobiście mogę rozstawić i udostępnić kabinę prysznicową wraz z prysznicem ale wodę każdy organizuje i grzeje sam lub wskazać drogę do najbliższej plaży nad Jeziorakiem

Ponieważ nie mamy żadnego pomieszczenia to ognisko będzie dość istotne, a w związku z tym imprezę rozpoczynamy od zbiórki opału w lesie.
Planuję ognisko a w nim kociołki, kiełbaski itp. więc zabieramy co kto lubi i chce dorzucić do wspólnej michy.
We wsi jest całkiem znośnie zaopatrzony sklep (przynajmniej w sezonie), a w Iławie (20 km) jakieś Biedronka, Kaufland i inne dyskonty.
W Siemianach są też dwie knajpki, kiedyś legendarna Szopa i Skarpa z kuchnią polską i gruzińską. Powiem szczerze, że szału nie ma ale coś na ruszt można wrzucić. Nie mam niestety pojęcia czy są one otwarte po sezonie, ponieważ w jednej i drugiej konsumpcja odbywa się na świeżym powietrzu. Jak nie zapomnę to się dowiem, ale jak znam życie nie będzie potrzeby z nich korzystać, bo kuchnia obozowa w naszym wykonaniu zawsze świetnie się sprawdza, jest tańsza i dużo smaczniejsza niż w jakimś przydrożnym barze (ci co byli na pewno potwierdzą).
Na Jezioraku można powędkować. Jeziorko jest we władaniu Gospodarstwa Rybackiego Iława i na ich stronie można zapoznać się ze szczegółowym regulaminem połowów, cennikiem pozwoleń oraz listą punktów gdzie te pozwolenia można wykupić. Pozwolenie 3 i więcej dniowej można również kupić za pomocą serwisu eOkoń.
Lista, lista (kopiuj -> wklej)
1. reflexes (1)
2.