Nasze przygotowanie do sezonu
Nasze przygotowanie do sezonu
Przyczepkę zakupiliśmy w zeszłym roku. Niestety z charakteru pracy nie miałem możliwości wyremontować jej zimą/wiosną więc aby przyczepkę można było użytkować w tym sezonie postanowiliśmy wymienić uszczelki w oknach, wymienić materace i pokrowce i zrobić ją przytulnie dla siebie.
Pokrowce już gotowe czekają na pierwszy wyjazd. Gąbka twardości t35. Uszczelka okna nad kuchenką już wymieniona, uszczelka okna stałego również została wczoraj wymieniona.
Kuchenka i zlew wymontowany; w przyszłym tygodniu idzie blat na szafkę kuchenną.
Rączki manewrowe wymienione odblaski/ lampy wymienione.
Pokrowce już gotowe czekają na pierwszy wyjazd. Gąbka twardości t35. Uszczelka okna nad kuchenką już wymieniona, uszczelka okna stałego również została wczoraj wymieniona.
Kuchenka i zlew wymontowany; w przyszłym tygodniu idzie blat na szafkę kuchenną.
Rączki manewrowe wymienione odblaski/ lampy wymienione.
- Fiacior75
- Fanklubowicz

Re: Nasze przygotowanie do sezonu
Bez zdjęć to się nie liczy 
Właśnie próbuję wrzucić ale nie chce się załączyć 
-
Samoogon
Nie da się wrzucać fotek, pisałem już o tym, może ktoś coś zadziała.
Myślałem, że ja coś źle zrobiłem
Problem będzie rozwiązany to wrzucę fotki 
- kooba
- Administrator

- Kontaktowanie:
Już po problemie.
Niewiadów N126n
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
RollerTeam Kronos 284TL
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
RollerTeam Kronos 284TL
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam
W końcu można ukazać naszą Nkę światu 
-
Florida_blue
- Fanklubowicz

A wnętrze?
Dziś postaram się wrzucić zdjęcia wnętrza. Lecz mam inny problem
Wymieniłem uszczelkę okna stałego, zostawiłem dłuższą uszczelkę ok 5-7 mm i dziś zauważyłem, że uszczelka jakby zjeżdżała z dołu z otworu okiennego :/
Jaka może być przyczyna? Czy po prostu za dużo zostawiłem uszczelki i dlatego się napręża?
Jaka może być przyczyna? Czy po prostu za dużo zostawiłem uszczelki i dlatego się napręża?
Pokaż zdjęcie od środka. Wg mnie trzeba ją wcisnąć do wewnątrz. Krawędzie szyby nie pokrywają się z krawędziami ściany.
Widać jakby szyba była "poza" przyczepą a powinna być w jednej płaszczyźnie ze ścianą, znaczy same krawędzie jak napisał Murano.
N126n
Remont eNki
Remont eNki
Nie wiem czy coś pokażą te zdjęcia :/ Czyli co wyciągać klin i dopchnąć okno do wnętrza bardziej?
Ostatnio zmieniony czwartek, 6 cze 2019, 20:40 przez LuWariat, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdjęcia wnętrza obiecane wcześniej, blat jutro będę odbierał i montował.
Uszczelki ewidentnie się nie ułożyły...
Przy montażu ważne jest "masowanie". Dobrze napuścić jakiegoś "ślizgacza" pomiędzy krawędzie szyby i uszczelki i laminatu i uszczelki. Taki, który sam wyschnie lub wyparuje. Ja mam swój tajemny patent ale podobno lubrykanty (tak, te z sypialni) się spisują...
Gdy szyba dostanie poślizgu w uszczelce a uszczelka w ścianie to można pięknie ułożyć.
Wg mnie powinieneś to wyciągnąć i składać od nowa.
Przy montażu ważne jest "masowanie". Dobrze napuścić jakiegoś "ślizgacza" pomiędzy krawędzie szyby i uszczelki i laminatu i uszczelki. Taki, który sam wyschnie lub wyparuje. Ja mam swój tajemny patent ale podobno lubrykanty (tak, te z sypialni) się spisują...
Gdy szyba dostanie poślizgu w uszczelce a uszczelka w ścianie to można pięknie ułożyć.
Wg mnie powinieneś to wyciągnąć i składać od nowa.
Dzięki wielkie Murano za podpowiedź! No nic to jutro biorę się za ponowny montaż.