Holowniki do naszych domków na kółkach...
Holowniki do naszych domków na kółkach...
Ciekawe porównanie... jaki Ty byś wybrał ???
Swojego rodzaju ankietka...
Zapraszam do wypowiedzenia się
http://moto.onet.pl/5415638,18889,4,fil ... node=18889
Swojego rodzaju ankietka...
Zapraszam do wypowiedzenia się
http://moto.onet.pl/5415638,18889,4,fil ... node=18889
życie jak droga, kiedyś się kończy...
Re: Holowniki do naszych domków na kółkach...
z tych dwu to bym brał mondziaka , a tak na marginesie muszę sprzedać transita i kupić jakieś kombi....
marzy mi się volvo 740 w dieslu 2,4
marzy mi się volvo 740 w dieslu 2,4

Akurat tak się składa że mój brat miał taką Lagunę ale na szczęście mu ją ukradli (miał AC
), a za odszkodowanie kupił włąśnie Mondeo. Silniki podobe (oba 2L benzyna), wyposażenie podobne (Laguna full bez skóry, a mondeo GHIA) - można uznać że pod tym względem auta takie same. W Renault szwankowała co jakiś czas elektronika (jak to we francach bywa) no i przy przebiegu 20tys. pojawił się jakiś wyciek ze skrzyni biegów - problem w tym że był to wtedy nowy model to nie mieli takich części zamiennych
, pojawiały się też jakieś problemy z LPG. Mondziak jeżdzi u brata ładnych pare lat bez większych problemów - on go sobie bardzo chwali
.

No ja powiem tylko tyle ,że jakiś czas temu bratowa miała tez Renault, wiecej stało w serwisie, niż jeżdziło.
A ja wybieram tylko i wyłącznie Fordziaka, i tylko w tym silniku...
Ps.
Jędruś , to nawet dużo takie 740 nie kosztuję, ale z serwisem tego "kanciaka" może być drogo...
Bus na sprzedaż , czyli odzyskasz koszty remontu ...???
A ja wybieram tylko i wyłącznie Fordziaka, i tylko w tym silniku...
Ps.
Jędruś , to nawet dużo takie 740 nie kosztuję, ale z serwisem tego "kanciaka" może być drogo...
Bus na sprzedaż , czyli odzyskasz koszty remontu ...???
życie jak droga, kiedyś się kończy...
jak to co ... passata
a poważnie, oba mają wady i zalety, laguna jednak ma chyba gorsze opinie
podobno sporo poprawili w trakcie, więc może coś z końca produkcji ...
znajomy ma rocznik 2005, 100tys km, 1.9d ... jeździ drugi rok i nie narzeka
z tych dwóch wybrał bym ... bardziej zadbany
mondeo tańsze i jednak mniej awaryjne ... więc dla mnie mondeo wygrywa
dla mnie jednak "za duże" do miasta i patrzę "w górę" tzn van na bazie kompakta
np porównuje C-max - scenic ... i też chyba wybrał bym ford'a

a poważnie, oba mają wady i zalety, laguna jednak ma chyba gorsze opinie
podobno sporo poprawili w trakcie, więc może coś z końca produkcji ...
znajomy ma rocznik 2005, 100tys km, 1.9d ... jeździ drugi rok i nie narzeka
z tych dwóch wybrał bym ... bardziej zadbany

mondeo tańsze i jednak mniej awaryjne ... więc dla mnie mondeo wygrywa
dla mnie jednak "za duże" do miasta i patrzę "w górę" tzn van na bazie kompakta
np porównuje C-max - scenic ... i też chyba wybrał bym ford'a
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
Ja kupiłem swoje mondeo od kierownika salonu renault (zbieg okoliczności, czy co?
). Ciekawe czemu nie chciał jeździć np. laguną. A napewno znalazłby sobie interesujący okaz.
Ja ogólnie z klasy średniej nie zamieniłbym mondeo na żaden inny samochód. No, jakby podstawili mi jeszcze mazdę 6 troszkę bym się zastanowił. Ale tylko troszkę
Co do silników to albo benzyna 1.8 lub 2.0, albo diesel TDDI. TDCI raczej bym nie kupił. Chyba, że z późniejszych lat produkcji, np. 2005-2006. Za jakieś 2-3 lata będę czaił się na C-MAXa z 1.8 benzynką.
A tak ogólnie to wszystkie mondeo MKIII mają łańcuch zamiast paska
MIejsca mają od groma, a prowadzą się wyśmienicie!
Jędrek, ciekawą brykę planujesz kupić. Pewnie ASO będziesz omijał, bo tam okroją cię ostro, ale na rynku zamienników znajdziesz do woli i utrzymanie nie jest wtedy drogie. Auto jest trwałe ogólnie, złych opinii nie słyszałem o nim. A silnik 2,4 diesel to chyba VW, no nie?

Ja ogólnie z klasy średniej nie zamieniłbym mondeo na żaden inny samochód. No, jakby podstawili mi jeszcze mazdę 6 troszkę bym się zastanowił. Ale tylko troszkę

Co do silników to albo benzyna 1.8 lub 2.0, albo diesel TDDI. TDCI raczej bym nie kupił. Chyba, że z późniejszych lat produkcji, np. 2005-2006. Za jakieś 2-3 lata będę czaił się na C-MAXa z 1.8 benzynką.
A tak ogólnie to wszystkie mondeo MKIII mają łańcuch zamiast paska

Jędrek, ciekawą brykę planujesz kupić. Pewnie ASO będziesz omijał, bo tam okroją cię ostro, ale na rynku zamienników znajdziesz do woli i utrzymanie nie jest wtedy drogie. Auto jest trwałe ogólnie, złych opinii nie słyszałem o nim. A silnik 2,4 diesel to chyba VW, no nie?
tak Michałku to silnik od szmelcwagena ale z turbiną co daje około 120 km .... silnik znam ciężko go zarżnąć ... chciałbym kombi ale jak się limuzyna trafi też będzie ok... to auto i tak będzie od niedzielnych wyjazdów , ale będzie służyć awaryjnie jako auto zastępcze... mam dosyć jazdy z gratami , betonem, knaufem itp ...
W Szwecji niebyt popularny diesel 740 a w benzynie od wyboru do koloru.Dobre auta.Pzodrawiam
Ostatnio zmieniony środa, 2 wrz 2009, 21:26 przez jedrek101, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: w prawym górnym rogu masz "edytuj" - nie trzeba pisać nowego postu :)
Powód: w prawym górnym rogu masz "edytuj" - nie trzeba pisać nowego postu :)
Wróć do „Samochody Niewiadówek”