Mam problem z radiem (nie CB a zwykłym AM,FM) , a może lepiej z anteną samochodową w mieście coś tam słychać , poza miastem 2 stacje radiowe.
Wymieniłem antenę bo jedną złamałem i taki sam efekt .
Założyłem wzmacniacz i jeszcze gorzej odbiera - zdejmę wzmacniacz wraca do stanu pierwotnego bez rewelacji.
Wziąłem próbnik podłączyłem do prądu a z 2 strony do masy anteny i jakoś się świeci , czyli masę niby ma .
Samochód Dacia Logan może ktoś wie jak sprawdzić multimetrem lub jak poprawić odbiór radia.
Pozdro.
Antena
Re: Antena
Wydaje mi się że to raczej radio do kitu.Mieszkam na wsi i każde radio gra mi na zwykłym drucie wsadzonym w gniazdo.Mam tak w ence która stoi pod obudowaną wiatą i ściąga kilkanaście stacji a radio to chińszczyzna.
- Załączniki
-
- 1.jpg (37.02 KiB) Przejrzano 22538 razy
N126n
Remont eNki
Remont eNki
- misha22
- Przyjaciel
Zajrzyj do poradników. tam masz ten problem /z ekranowaniem/ rozwiazany. Na gotowo.
De Reu 1968, prawie jak zapiekanka
601 Limuzyna
1.9 SDI caddyilac
601 Limuzyna
1.9 SDI caddyilac
- misha22
- Przyjaciel
De Reu 1968, prawie jak zapiekanka
601 Limuzyna
1.9 SDI caddyilac
601 Limuzyna
1.9 SDI caddyilac
Problem znikł po wymianie kompletu i dokręceniu masy (w sumie komplet wymieniłem 2 raz podróbka lepszej jakości) ..... antena ze wzmacniaczem założona a dla lepszego odbioru za miastem dokupiłem długi bat.
Mam taką antenę; czy ktoś zakładał ją w aucie na przedniej szybie ? A jeśli tak to ten srebrny pleciony kabel do jakiego elementu przykręcaliście ? Ewentualnie w przyczepie do ramy? Pytam bo moja antena seryjna jest bardzo czuła na zkłócenia ze strony ładowarki. Dzięki za podpowiedź.
Wysłane z mojego MSP95021 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego MSP95021 przy użyciu Tapatalka
Wróć do „Samochody Niewiadówek”