Kapitalny remont Niewiadówki N126 80r
Re: Kapitalny remont Niewiadówki N126 80r
Działaj, działaj sezon za pasem już niewiele Ci zostało 

- Lukasz_b20
Samoogon pisze:Działaj, działaj sezon za pasem już niewiele Ci zostało
Haha, dobre

- Lukasz_b20
Ciąg dalszy 

- Lukasz_b20
Panowie myślę nad tylnymi lampami żeby coś unowocześnić... Co innego włożyć zamiast ori lub żuka? Dziś znajomy mówił, ze widział z poloneza caro w n126 i, ze fajnie wyglądały ale problem jest taki, ze te światła mają wsteczny a ja mam całą instalację i hak 7pin.. Są jakieś alternatywy?
Alternatyw jest sporo. Zależy co się komu podoba. Ja u siebie zmieniłem na takie:
Dla mnie najważniejsze było pozbycie się żarówek dwuwłóknowych i rozdzielenie pozycji od stopu. Wiem, że nie wszystkim się te lampy podobają, ale po zakończeniu remontu pewnie lepiej będą się komponowały z budą.
Dla mnie najważniejsze było pozbycie się żarówek dwuwłóknowych i rozdzielenie pozycji od stopu. Wiem, że nie wszystkim się te lampy podobają, ale po zakończeniu remontu pewnie lepiej będą się komponowały z budą.
OCZY
Team
Nie dla nas "All inclusive". Wolimy "nonexclusive".
kilometry/nocki w n126e
12311/93

Nie dla nas "All inclusive". Wolimy "nonexclusive".
kilometry/nocki w n126e
12311/93
- tomcat
- Moderator
W takim rozwiązaniu-pomyśle światło wsteczne to według mnie najmniejszy problem;wystarczy zamalować sprayem do lamp na czerwono i powinno być ok.
Gorzej będzie dopasować ją do skorupy przyczepy żeby to jakoś przyzwoicie wyglądało
Według mnie sporo z tym będzie "rzeźby".
Gorzej będzie dopasować ją do skorupy przyczepy żeby to jakoś przyzwoicie wyglądało

Według mnie sporo z tym będzie "rzeźby".
Zespolonych lamp na rynku jest wiele. Z poldka .... no cóż ja tego nie widzę. Ja bym dał całą instalację 13 pin, koszt naprawdę niewiele większy a możliwości dużo więcej. W takiej lampie jest od razu trójkąt więc oryginalny można usunąć.
Tutaj zdjęcie mojej lampy po przeróbce:
Tutaj zdjęcie mojej lampy po przeróbce:
N126n
Remont eNki
Remont eNki
- Lukasz_b20
Ostatecznie zdecydowałem się na takie światła wraz z trójkątami i przeciwmgłowymi. Myślę, że Niewiadówka dostanie trochę świeżości.
- Lukasz_b20
Cd.. lewa szyba oklejona 
Zostało mi trochę wody pod okleiną. Mam nadzieję, że doschnie i nie będzie śladu.

Zostało mi trochę wody pod okleiną. Mam nadzieję, że doschnie i nie będzie śladu.
Nie doschnie, szpilką zrobić dziurki i wycisnąć resztę wody.
N126n
Remont eNki
Remont eNki
- Lukasz_b20
tantalos pisze:Nie doschnie, szpilką zrobić dziurki i wycisnąć resztę wody.
Dzięki za radę.
- Lukasz_b20
Cd remontu... buda poszła na bok 
Rama jest w jednym kawałku ale zostanie wzmocniona, oczyszczona, pokryta app r stop. Następnie podkład, farba właściwa, oraz podkład do konserwacji podwozia Boll. Buda od spodu zostanie wymyta, ubytki wzmocnione mata/szpachla zielona z włóknem. Dodatkowo masa uszczelniająca na łączenia i na to farba biały chlorokauczuk. Jakoś powoli idzie wszystko do przodu
Ufff.

Rama jest w jednym kawałku ale zostanie wzmocniona, oczyszczona, pokryta app r stop. Następnie podkład, farba właściwa, oraz podkład do konserwacji podwozia Boll. Buda od spodu zostanie wymyta, ubytki wzmocnione mata/szpachla zielona z włóknem. Dodatkowo masa uszczelniająca na łączenia i na to farba biały chlorokauczuk. Jakoś powoli idzie wszystko do przodu

Lukasz_b20 pisze:pokryta app r stop. Następnie podkład, farba właściwa, oraz podkład do konserwacji podwozia Boll.
Nie lepiej wypiaskować żelastwo i ocynkować? O wiele mniej roboty i trwalszy efekt.
- Lukasz_b20
RAFALSKI pisze:Lukasz_b20 pisze:pokryta app r stop. Następnie podkład, farba właściwa, oraz podkład do konserwacji podwozia Boll.
Nie lepiej wypiaskować żelastwo i ocynkować? O wiele mniej roboty i trwalszy efekt.
Nikt mi tego w okolicy nie zrobi. Myślę, ze moim sposobem minimum następne 20 lat rama przetrwa. Wiadomo ocynk byłby lepszy.
Lukasz_b20 pisze:
Nikt mi tego w okolicy nie zrobi.
Cynkownie z takim gabarytem masz w Sosnowcu, Kluczborku i Wieluniu.
Ja robiłem w Wieluniu.
Dwa kursy z przyczepą towarową, niecałe 400 zł ocynk i 100 za piaskowanie i święty spokój na wieki!