StaryDziad pisze:Ja kupiłem 2 litry + 1/3 utwardzacza + 0,5 l. rozpuszczalnika.
Na razie zużyłem około 1,5 litra poliuretanu + proporcjonalnie utwardzacza i gdzieś 0,3 l. rozpuszczalnika. Dojdzie jeszcze bakista przednia i coś tam jeszcze to prawie wyjdzie dwa litry na przyczepkę.
Malowałem pędzelkiem, wałeczkami 10 cm gąbkowymi i welurowymi. Po pędzlu wychodzi niezbyt ładna powierzchnia. Lepsza jest po wałku. Wałek welurowy miał tendencję do zostawiania kłaczków, gąbka spisywała się lepiej, tylko zauważyłem, że lepiej od razu odciąć końcówkę wałeczka, bo ma ona tendencję do rozrywania się i pojawiają się też takie małe cząstki gąbki z tego miejsca rozerwania. Pomalowałem bez podkładu, bezpośrednio na laminat.
Murano pisze:Jeżeli już nie zdejmujesz listw dachowych to przynajmniej odkręć i uszczelnij listwy nadokienne z tyłu i z przodu. One nie wymagają ingerencji w tapicerkę wewnątrz a sporo przecieków idzie właśnie tutaj.
CONFEX pisze:widzę pakiet Niewiadów nowych uszczeleczek i pierdułeczek ,spoko. Jak ci weszła do garażu ? czy to tylko złudzenie że jest wyższa od drzwi. Kurcze miłej zabawy ze szpachlowaniem dzises jak ja tego nie cierpię ja też się powoli za to biorę...
Samoogon pisze:Tak jak boczne, na śruby z nakrętkami.
Jeśli nie zdejmujeaż listw aluminiowych, postaraj się je po zdjęciu tapicerki zabezpieczyć od środka. Tzn śruby. Zalaminuj ponownie lub czymś zaklej, żeby ewentualnie gniło w środku laminatu i nie zaczęło się lać do przyczepy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości