U Ciebie jest wpisane przeznaczenie: KEMPINGOWA
U mnie przeznaczenie : ------
Wynika z DR że moja jest tylko lekka

GrzegorzBruta pisze:Dzisiaj dotarła kolejna przesyłka z dwoma tym razem "lukami" pod przednie siedziska. Ma ułatwić sprawę swobodnego ewentualnego pakowania rzeczy a przede wszystkim późniejszego do tych spakowanych tam rzeczy dostępu
20180227_125531.jpg
Teraz żałuję, że nie kupiłem czwartego większego z drugiej strony![]()
Będzie sito z budki
Fiacior75 pisze:GrzegorzBruta pisze:Dzisiaj dotarła kolejna przesyłka z dwoma tym razem "lukami" pod przednie siedziska. Ma ułatwić sprawę swobodnego ewentualnego pakowania rzeczy a przede wszystkim późniejszego do tych spakowanych tam rzeczy dostępu
20180227_125531.jpg
Teraz żałuję, że nie kupiłem czwartego większego z drugiej strony![]()
Będzie sito z budki
Wydaje mi się że to sito bardzo osłabi sciany twojej przyczepy, pomyślałeś o tym?
kubuś pisze:GrzegorzBruta pisze: mam zapytanie, czy ktoś proszkowo malował obudowę z pieca i jak to się ma do wytrzymałości powloki lakierniczej ? Czy nie będzie tak, że po nagrzaniu pieca nie będzie ta farba robiła się lepka ?
Witam. Ja obudowę pieca Trumma dawałem do malowania proszkowo, a na to poszedł lakier bezbarwny.
Mam piecyk serii 3000, wiec pojedynczy. Czasami grzałem na max i żadnej lepkości na obudowie nie zobaczyłem, nie odnotowałem, a w budce 20 stopni na plus.
Podpowiem, że jak ktoś się na takie remonty zdecyduje to szczerze nie wiem co poradzić, ale jak ja dałem swoja do piaskowania, to po tej operacji, jak zobaczyłem obudowę to myślałem "przeżegnać się i to lewą nogą'. Masakra. Wydawało się , że obudowa do śmieci, tak ją powyginało. Blacharz samochodowy w miarę doprowadził ja do stanu pierwotnego, ale to były dodatkowe koszty. Oryginalnie była dwukolorowa, i po tym piaskowaniu już nie dało się jej poskładać na tych klipsach więc migomatem pospawałem i już lakierowanie w całości.
GrzegorzBruta pisze:Samoogon pisze:Maestro! Artysta z Ciebie rzeczywiście
Okno Prima Sort, lepsze niż fabryka, nie mogło być inaczej
Lakier kupiłem K2 strukturalny, to to samo będzie, dzięki.
Pewnie wszystkie te lakiery są na tej samej recepturze, dlatego będzie dobrze a jak pomalujesz to pochwal się potem jak wyszło. Tylko dobrze wyczyść i odtłuść przed malowaniem. Pozdro
kaiman pisze:GrzegorzBruta pisze:Samoogon pisze:Maestro! Artysta z Ciebie rzeczywiście
Okno Prima Sort, lepsze niż fabryka, nie mogło być inaczej
Lakier kupiłem K2 strukturalny, to to samo będzie, dzięki.
Pewnie wszystkie te lakiery są na tej samej recepturze, dlatego będzie dobrze a jak pomalujesz to pochwal się potem jak wyszło. Tylko dobrze wyczyść i odtłuść przed malowaniem. Pozdro
Odświeżę nieco zagadnienie odnośnie farby strukturalnych. Ktoś stosował taką farbę na laminacie?
Jak z wykonaniem, trwałością czy estetyka takiego rozwiązania?
kaiman pisze:W moim przypadku meble są wykluczone
Ale nie chce ruszać nic w mojej przyczepie a myślę coraz poważniej nad zakupem n250/n260 i wykonaniu konkretnej przebudowy, w tym zastosowaniu coraz bardziej popularnego (przynajmniej w samochodach terenowych) lakieru strukturalnego.
tantalos pisze: tarczę do ręcznej piły która tnie płyty jakby nożem przejechał.Idealnie bez poszarpanych brzegów.Czy może są różne tarcze do różnych płyt ,desek?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości