kooba pisze:Coś mi się zdaje że przyczepa będzie miała lekką nadwagę

Pytanie tylko. która tej nadwagi nie ma
Jest jeszcze kwestia wyrzucenia wszystkiego i rozłożenia materacy, bo szczerze mówiąc jak widziałem przyczepę typowo wypadową, to byłem w szoku.
Skladane aluminiowe łóżka, krzesła i stolik. Do tego piecyk nowy Trumy i tapicerka jak z bajki.
Łózko mojego kolegi, zrobione całkowicie z aluminium. Waży tyle, że można je w zębach przenieść

Kupuje się profil aluminiowy zamknięty, łączniki narożników i składa się jak klocki lego. Oczywiście łączniki kupuje się pod każdym dowolnym kątem

Trzy sztuki łóżek zrobionych dokladnie kilka dni temu. Czas wykonania z obszyciem materacy 3 godziny
Do zrobienia takiego łóżka potrzebny jest rysunek oraz przecinarka lub szlifierka kątowa na stojaku, dla równego wykonania cięcia

- IMG_20180309_103457.jpg (52.82 KiB) Przejrzano 9904 razy
Zresztą wszystkie meble również aluminiowe.
Jak się chce mieć bojler, piece,lodówki, akumulatory, 40 litrów wody, ciężką oś plus najazd, cięższe od stalówek aluminiowe koła. solar na dachu lub dwa, meble zrobione przez miejscowego stolarza i wypakowana po brzegi sprzętem i odzieżą przyczepę, to o czym mowa ?
Niektórzy robią jeszcze dodatkowe łóżka, wrzucą kilka rowerów z tyłu i koło zapasowe pod przyczepą.
Litości, to przecież waży.
Wyjścia są zawsze dwa. Robimy jak chcemy i będzie ciężko albo wywalamy wszystko i po sprawie a wtedy będzie lekko.
Akumulator 36 kg, woda 20 kg, lodówka 27 kg, piec 15 kg plus osprzęt jakieś 5 kg do tego, butla z gazem 11 kg i o czym tu mowa

Nie mówię już o kole zapasowym, solarze, przedsionku i całym bagażu typu odzież itp To robi 200 kg balastu jak nic !