@zielony Good idea, ale nie miałem jeszcze kleju

Podsumowanie podłogi:
Dwie płyty OSB 11mm(około 100 zł) wycięte tak jak oryginały, odpadu troszkę jest z drugiej płyty, ale w jednym regularnym kawałku.
Jedna rolka ekranu(10x0.5P2) 38 zł
Dwie folie NRC 160x210 4zł szt.
Śruby zamkowe podłogi 8x70 8 szt
I jakiś nakrętki, podkładki, wkręt do podłogi. Miałem więc nie liczę.
Kolej przyszła na wyklejanie ścian. Po prostym robota idzie, w zakamarkach i zaokrągleniach uszy więdły wszystkim okolicznym sąsiadom.
Cierpliwe mierzenie, dopasowywanie i żmudne wyklejanie. Jakoś poszło, ale nie jest to najlepszy sposób nas relaks.
Całe szczęście, że klej bonatap okazał się strzałem w dziesiątkę. Nie śmierdzi, ma dużą lepkosc(nawet na drugi dzień na kawałku nie oklejonej ściany łapał jak złoto), jest rzadki i dobrze się go nakłada.
Trochę problemów miałem z ekranem, z którego potrafiła odchodzić folia, trzeba było uważać na brzegach dociskając lepkimi od kleju palcami.
Gdzieniegdzie podkleiłem też oderwane płaty folii.
Teraz trochę o materiałach:
Ekrany 10x0.5m 3 szt (po 38 zł)czyli razem z podłoga grzebać w Obi kupić cztery rolki ocieplenia. Troszkę zostanie.
Klej około litra zostało z opakowania 4kg(całość około 50 zł). Widać na zdjęciu resztke pierwszej bańki, druga czeka na wykładzinę.
Radzę nalewac do pojemnika mniejsze porcje, ponieważ czas szybko leci przy tych docinkach, a wygodniej smarować rzadszym.
Środki na uspokojenie nie wliczone

Pomoc ukochanej bezcenna, choć nad koniec przy zamkaniu okna był mały wypadek i niestety pękła szyba

nie wiem jeszcze co z tym zrobić.