michal_k pisze:Pracuję w wydziale komunikacji i zajmuję się rejestracją pojazdów - w poniedziałek poszukam odpowiednich przepisów i dam znać co i jak. Napisz dokładnie jakie dokumenty posiadasz i jakie przedstawiałeś w urzędzie. Chodziło im pewnie o to, że numer podwozia nie jest pełnym numerem VIN (17 znaków).
Wodnik Szuwarek pisze:michal_k pisze:Pracuję w wydziale komunikacji i zajmuję się rejestracją pojazdów - w poniedziałek poszukam odpowiednich przepisów i dam znać co i jak. Napisz dokładnie jakie dokumenty posiadasz i jakie przedstawiałeś w urzędzie. Chodziło im pewnie o to, że numer podwozia nie jest pełnym numerem VIN (17 znaków).
WitamSuper, że jesteś w stanie pomóc. Dokładnie tak, mówili, że nie mogą zarejestrować przyczepki bo VIN ma mniej znaków niż obecnie i że muszę wystosować pismo z prośbą o odstępstwo od jakiegoś tam przepisu. Posiadam fakturę zakupu przyczepki z Niewiadowa na 880 tys złotych, umowę kupna sprzedaży przyczepki podpisaną w tym samym dniu na innego właściciela z kwotą 1 miliona 5 tysięcy złotych + 500 dolarów amerykańskich (ktoś zrobił niezły interes
)i po 21 latach od tego właściciela odkupiłem przyczepkę czyli umowę kupna sprzedaży między nim a mną. Mam instrukcję obsługi i odpis homologacji z danymi o dopuszczalnej masie itd. Przy okazji chciałbym się zapytać czy będę musiał robić jakiś dodatkowy przegląd i kiedy mam ubezpieczyć przyczepkę (w końcu normalnie do zarejestrowania pojazdu wymagane jest ubezpieczenie). Przy okazji zapytam czy zdążę z formalnościami do 11 czerwca ? Chciałbym pojawić się w Borkach
michal_k pisze:Pracuję w wydziale komunikacji i zajmuję się rejestracją pojazdów - w poniedziałek poszukam odpowiednich przepisów i dam znać co i jak. Napisz dokładnie jakie dokumenty posiadasz i jakie przedstawiałeś w urzędzie. Chodziło im pewnie o to, że numer podwozia nie jest pełnym numerem VIN (17 znaków).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości