Przedsionek Polski czy zachodni????
Re: Przedsionek Polski czy zachodni????
Korzystając z pięknej ( jak mi się wydawało) pogody w sobote postanowiłem sprawdzić mój przedsionek ... no i tak on wygląda ...nie został ponaciągany z powodu zbierających się chmur( deszcz).

życie jak droga, kiedyś się kończy...
i mnie się udało rozłożyć mój nowy nabytek 
pozostaje kwestia montażu fartucha pod przyczepą i oparcia stelaża
- tu oparłem haczyki tak jak w oryginalnym - i działa hmm
Chyba nie najgorzej ?
ps Serku jak poradziłeś sobie z mocowaniem stelaża i fartucha ?
bo do isabelli są te specjalne klamry ?

pozostaje kwestia montażu fartucha pod przyczepą i oparcia stelaża
- tu oparłem haczyki tak jak w oryginalnym - i działa hmm
Chyba nie najgorzej ?
ps Serku jak poradziłeś sobie z mocowaniem stelaża i fartucha ?
bo do isabelli są te specjalne klamry ?

była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
Ładnie leży, czyli dopasowany.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
kotek pisze:Ładnie leży, czyli dopasowany.

może ciut za długi, bo musiałem podnieść przyczepkę tak, że koło się oderwało od ziemi
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
Dzisiaj pojechałem na wioskę w celu przymiarki nowego przedsionka Dorema Rhodos. Jako że z rana padał deszcz to przy okazji założyłem nowy jednoczęściowy blacik na szefkę ( musiałem za stosować taki patencik bo zawiasy starego stolika przeszkadzały mi przy montażu łóżka).
, Po tych pracach żona namówiła mnie do odwiedzin swojej koleżanki i ta wycieczka skończyła się tragicznie
. Po powrocie nieco zrezygnowany zabrałem się za rozstawianie przedsionka
. Problem jest tylko to że muszę dosyć mocno podnieść przyczepkę (koło delikatnie w powietrzu), no i jeszcze nie mam tych zawieszek na haczyki.

BIGL pisze:żona namówiła mnie do odwiedzin swojej koleżanki i ta wycieczka skończyła się tragicznie![]()
Współczuję, czyli sk... przed Tobą cofał i przywalił?

Przedsionek bardzo elegancki, gratuluję zakupu

kolejna N126n '88 trzeci rok zbieram się do remontu
Dobrze ,że Wam się nic nie stało , blache wyklepiesz atrape nową dasz , lampki zmienisz, maske wyklepiesz i będzie git.
Przedsionek bardzo ładny, proponuję Ci zastosowanie albo klocków drewnianychpod koła i podpory razy 2 szt na każdą ...bo jednak dobrze jest żeby koła się opierały o ziemie w dość znacznym stopniu. , alebo zakup klinów poziomujących ( żółte) ....z blokadami ..
Przedsionek bardzo ładny, proponuję Ci zastosowanie albo klocków drewnianychpod koła i podpory razy 2 szt na każdą ...bo jednak dobrze jest żeby koła się opierały o ziemie w dość znacznym stopniu. , alebo zakup klinów poziomujących ( żółte) ....z blokadami ..
Gdyby kogoś zainteresowała taka informacja, pisałem kiedyś do Aviotexu w Legionowie maila z zapytaniem o cenę przedsionka, cena jego to 1586 pln, oto odpowiedź.
Witam Pana,
Koszt przystawki do przyczepy N 126 N to 1586,00 pln. W cenę jest wliczony podatek vat.
W tej chwili nie mamy dostepnych przystawek, poprosze się dowiedzieć pod koniec maja.
Pozdrawiam
Anna Ross
Aviotex KKC Sp. z o.o.
ul. Zegrzyńska 6
05-119 Legionowo
Tel. 48 22 774 22 25
Fax. 48 22 774 14 77
www.aviotex.com.pl
Witam Pana,
Koszt przystawki do przyczepy N 126 N to 1586,00 pln. W cenę jest wliczony podatek vat.
W tej chwili nie mamy dostepnych przystawek, poprosze się dowiedzieć pod koniec maja.
Pozdrawiam
Anna Ross
Aviotex KKC Sp. z o.o.
ul. Zegrzyńska 6
05-119 Legionowo
Tel. 48 22 774 22 25
Fax. 48 22 774 14 77
www.aviotex.com.pl
kolejna N126n '88 trzeci rok zbieram się do remontu
To prawie cena Gerjaka...ale wtedy kiedy ja go kupowałem , bo teraz to już przeginają ,ale wiadomo jest sezon i takei rzeczy najlepeij kupowac w zimie.
witam,prosze o radę jaki będzie pasowac do mojej budki N126n bo jakoś ten Mój nie bardzo mi podchodzi,widziałem że koledzy mają inne nie od Niewiadowa,prosze o rade jak dobrac przedsionek do Enki.Pozdrawiam
Ja kupowałem o rozmiarze 7-7.25 i myślę że w tym przedziale możesz szukać. Ewentualnie rozstaw swoją przyczepke i zmierz dokładnie po listwie obwód . Zachodnie przedsionki z racji na nasze skosy i zaokrąglenia nie są tak dobrze dopasowane jak nasze krajowe dedykowane to konkretnych modeli, ale przy ence jeszcze nie jest najgorzej 

Ostatnio zmieniony środa, 20 maja 2009, 04:26 przez BIGL, łącznie zmieniany 1 raz.
Czemu ten link się nie otwiera 

KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
Pani Beata usunęła chyba wczoraj ten przedsionek z galerii bo mi też się nie otwiera ,a i znikną ze strony głównej.
.No nic, wyżej są moje zdjęcia 

hehe Kotek kumam ,że to nie foto montaż wieć proszę o więcej ... bo pomysł fajny... z boczku nic nie widać...!!!