Tak buda wyglądała w chwili zakupu , poprostu zwykła enka , ale wnetrze w miare znośnym stanie i co najważniejsze z meblami ktore oprocz odłażących obrżeży papierowych na drzwiczkach i szafce kuchennej były w b.dobrym stanie . Dzięki temu tak jak pisalem pierwsze wakacje to jedyna zmiana we wnętrzu to materace, wywalenie zaslonek i montaz rolet.

No to jedziemy z modyfikacjami , na pierwszy ogień poszło oklejenie trochę z zewnątrz , dzięki temu przyczepa tak jakby odmlodniała ciutkę , stwierdzilismy ze jednak naklejki w postaci pasa z boku duzo dają na plus. Nie obylo się rownież ze zmianą felg na alu. Oczywiście wszystkie zewnętrzne plastyki ktore da sie wymienić , zostały zakupione w niewiadowie i wymienione , równiez przednia i tylna szyba musiały byc zmienione ale kupując szyby okazalo się ze barwione wychodzą praktycznie w tej samej cenie więc zakupiliśmy brązowe. Oczywiście też trafiły nowe kliny w listwy.

W takim stanie przyczepa zaliczyla pierwszy wyjazd 1100km , jak się okazalo oświetlenie tylne pozostawialo wiele do życzenia i zainspirowany tą fotką znalezioną w necie, chyba nawet tutaj na forum uparłem się , że chce coś podobnego z tyłu.

I tak po poszukiwaniach odpowieniego zderzaka , zakupilem zderzak od przyczepy Hobby , skrócilem go odpowiednio , podszpachlowałem , pomalowalem szarą farbą strukturalną , zamontowałem lampy , i zderzak trafił w wersji finalnej do budy. Niestety plastyk z którego jest wykonany jest poprostu stary i kruchy , przydaloby się coś podobnego z laminatu stworzyc,ale to może w przyszlości , narazie jest ok i co najważniejsze w dzień i w nocy oświetlenie tylne świeci wyraznie , widać nawet w słońcu to co trzeba co wczesniej przy słonecznej pogodzie to tylne swiatla stop zwłaszcza kompletnie nie widoczne były...

To narazie przymiarka dlatego wisi krzywo.

I wersja finalna , dziury od podswietleniu tablicy zostaly nad listwą wieć zakleiłem uszczelniaczem K+D i na to nakleilem naklejkę aby nie bylo widać.

Z boku zamiast odblasków wylądowaly lampki diodowe okrągłe z aliexpress, zeszły sezon swieciły cały czas więc mam nadzieje podziałaja trochę.
Z racji iż dwie szyby wymagaly wymiany i trafily juz barwione brazowe , boczne zostały przezroczyste niebarwione , je tez wymieniliśmy na brązowe.
W takim stanie przyczepa wyjechała na wakacje i zrobiła kolejne 1800km.
Oczywiście pod listwami okiennymi stare uszczelnienie zostalo zastąpione taśmą butylową , wkręty oryginalne na płaski wkrętak były mosięzne i bez problemów dały się odkręcic pomimo iż klina w listwach nie było więc wróciły na swoje miejsce, planuje wymienic je jeszcze na nierdzewki lub takie jak byly mosięzne ale z łbem na wkrętak krzyzakowy.
CDN.