naal pisze:A powiedz mi jeszcze jak zdjąć te plastikowe profile okalające drzwi lodówki. U mnie nie ma sklejki więc muszę coś wstawić.
Dolny fragment "ramki" czyli ten od spodu drzwi jest mocowany na trzy wkręty.
naal pisze:A powiedz mi jeszcze jak zdjąć te plastikowe profile okalające drzwi lodówki. U mnie nie ma sklejki więc muszę coś wstawić.
RAFALSKI pisze:__ArroW__ pisze:Natchnąłeś mnie na rozebranie lodówki i posprawdzanie mimo, że odpaliła.
Warto sprawdzić to i owo, ze starym sprzętem różnie bywa. U mnie ten cały układ pozornie wyglądał w miarę dobrze ale jak go ruszyłem okazało się, że jest sporo rudej, co gorsza wlazła już w miejsca których bez rozbiórki nie widać. Najważniejsze to sprawdź czy odcina gaz po zdmuchnięciu płomienia.
naal pisze:Ale nie musisz rezygnować z łóżka kosztem kibelka. Toć to 132 apartament wśród niewiadówek
naal pisze:Musisz zrobić układ jak w wersji t. Od lewej idąc łóżko, standardowa szafa, łazienka, małe łóżko. Fabrycznie wychodzi łazienka o długości 104 cm a ja planuję przedłużyć o 6 cm kosztem małego łóżka.
Zakładam oczywiście że duże łóżko ma szerokość ok 130 cm.
kooba pisze:Nie wiem czy to dobry plan. Małe łóżko i tak jest dość wąskie, a w ten sposób jeszcze zrobisz z niego trumnę i trzeba będzie spać głowa do drzwi. U nas jest zmniejszone duże i się z Agnieszką mieścimy, a do najwęższych nie należymy.
vvarrior pisze:Widzę że ostro idzie robota. Gratulacje. Jak ja już chcę wpieniać się się na inne rzeczy niż papierologia.
vvarrior pisze: Pomyśl jeszcze o rozkładzie ciężarów pod kątem szafy, kibelka kuchni.
vvarrior pisze:A konstrukcja salonu to poliwęglan w jakiej formie? Komorowy, lity?
kooba pisze:Jeżeli chcesz zachować oryginalny układ to najrozsądnuej jest zabrać z dużego. Szerokość małego łóżka wyznacza ścianka między drzwiami a przodem. Dalej łazienka i szafa, tu szerokość wyznacza truma. Reszta miejsca zostaje na duże łóżko.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości