Transformator 220/12v
Re: Transformator 220/12v
Tarapukuara, ale w dalszym ciągu nie wiem dlaczego muszę go odłączać. Interesuje mnie wyjaśnienie problemu.
Nie mogę zobaczyć Twojego zasilacza, bo strona wymaga logowania.
Nie mogę zobaczyć Twojego zasilacza, bo strona wymaga logowania.
Pozdrawiam,
Petek
Petek
Ten link ok http://www.ledon.pl/product_info.php/cP ... e8eb9c4f34 ale jak by co to tu opis
Zasilacz impulsowy dużej mocy.
Dane techniczne:
* napięcie wyjściowe 12V
* maksymalny prąd obciążenia: 16,5A
* napięcie zasilania 200-240V/2.7A 47-63Hz
* wymiary 212x76x56mm

Zasilacz impulsowy dużej mocy.
Dane techniczne:
* napięcie wyjściowe 12V
* maksymalny prąd obciążenia: 16,5A
* napięcie zasilania 200-240V/2.7A 47-63Hz
* wymiary 212x76x56mm

A jaka cena, bo za komputerowy na allegro zapłacę góra 10 zł?
Pozdrawiam,
Petek
Petek
Dokladnie nie wiem co sie stanie z zasilaczem ale cos sie stanie, poniewaz podpinasz mu napiecie na jego wyjsciu czyli od tylu, cala elektronika jest policzona do przetworzenia z 230 na 12 a nie odwrotnie, no i dostaniesz prad do aku samochodu jesli zapomnisz wyjac z gniazdka a wepniesz 230.
Daj zwyczajnie przekaznik samochodowy i podepnij jego zasilanie pod kable idace od samochodu wowczas gdy wepniesz 12v z auta odrazu odlaczy ci zasilacz
Staralem sie to dosc jasno narysowac.

Daj zwyczajnie przekaznik samochodowy i podepnij jego zasilanie pod kable idace od samochodu wowczas gdy wepniesz 12v z auta odrazu odlaczy ci zasilacz
Staralem sie to dosc jasno narysowac.

N-126N 88' + Citroen Berlingo 1.9d
Ja pierdzielę, nie chce już zasilania 12V 

kolejna N126n '88 trzeci rok zbieram się do remontu
Najprostsze zasilanie 12 V to transformator do ładowania akumulatorów. Jest na stałe wpięty do instalacji przyczepy, jak jest 230 V wtedy zasila urządzenia 12 V, natomiast jeżeli przyczepa jest na haku, to te same urządzenia pracują na 12 V z samochodu, a jeżeli w tym czasie podłączę 230 V, wtedy równocześnie mogę podładować akumulator samochodu.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
Andriu, to jest bardzo proste, tylko moc prostownika należy dobrać z 10 % zapasem do urządzeń, które chcemy zasilać. Zsumuj urządzenia dodaj 10 % i będziesz wiedział jaki prostownik należy kupić. Zwykle jest to 6 do 8 amper, przy czym im większy tym lepiej. U mnie zastosowałem 15 A i nie mogę narzekać, nie grzeje się a urządzeń na 12 V mam dużo. Jak to jest umieszczone, to widział kolega Cony 1.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
- ddkrzysztof
- Fanklubowicz
andriu pisze:Ja pierdzielę, nie chce już zasilania 12V
nie zniechęcaj się

A na poważnie nie rezygnuj z zasilania 12v bo nie wiadomo kiedy się może przydać

Zabawne jak mało ważna jest Twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę,
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop...
Pozdrawiam Krzysztof + Kasia + Dominik + Dawid + Daewoo Nubira + N126N (REMONT)
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop...
Pozdrawiam Krzysztof + Kasia + Dominik + Dawid + Daewoo Nubira + N126N (REMONT)