Remont u VVarriora na 132 ... fajerki...

czyli nasza walka z przyczepą...
Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Re: Remont u VVarriora na 132 ... fajerki...

Postautor: reflexes » środa, 30 lis 2016, 08:36

vvarrior pisze: może Sylwestra w Ciechocinku ;)

Ktoś organizuje? Cholera, szkoda, że już się zdeklarowałem na inną stacjonarną imprezę.

ttaber

Postautor: ttaber » środa, 30 lis 2016, 09:24

Fajne zdjęcie. Nie wiem czemu, ale mi się kojarzy z haloweenową dynią. :)
Nie obrażam przyczepy, bynajmniej.

Awatar użytkownika
ruciak76
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: ruciak76 » środa, 30 lis 2016, 10:07

vvarrior pisze: Z tego co wiem św. Mikołaj ma mi dać w tym roku gruby portfel i szczupłą sylwetkę i nie popi###lić jak w zeszłym roku na odwrót i na
przeprosiny dorzucić komplet klinów, uchwytów i worek kapsli.

Janku, podpowiedz Mikołajowi że w chwili obecnej takie rzeczy jak kliny, rączki, nakładki zawiasów okiennych i inne duperelki w sklepie Niewiadów są tańsze jak u Dariusa. Na nowej stronie http://www.niewiadow.com.pl/pl/c/Czesci-i-akcesoria-do-przyczep/13 nie wszystko jest jeszcze widoczne, ale ceny można podejrzeć na starej http://czesci.niewiadow.pl/katalog/cat/czesci_zamienne/typ/13 i zamówić poprzez e-mail:bok@niewiadow.pl konsultując się za pośrednictwem tel.515 144 537.
Uwaga! e-mail najlepiej wysyłać z prywatnej skrzynki gdyż za pośrednictwem strony nie wszystkie podobno docierają.
Moje zamówienie w Niewiadowie, wyszło na poziomie 68% tego co bym zapłacił u Dariusa.
Skoda Octavia 3FL 1.6TDI 115KM 250Nm
Skoda Fabia 2, 1.4 MPI 86KM 132Nm
Kiedyś N132T, teraz N126e i N126N
Obrazek
Wątek remontowy N126e
Wątek remontowy N126N

2025 - 4 nocki 615 km
2024 - 28 nocek, 2932 km
2008-2023 - 294 nocki, 33592 km

Awatar użytkownika
RAFALSKI
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: RAFALSKI » środa, 30 lis 2016, 11:12

vvarrior pisze:Na początek/koniec dnia informacja z Niewiadowa że jak by co NIE WYSTAWIAJĄ ODPISÓW HOMOLOGACJI dla przyczep starszych niż 1985r. Co prawda pytałem tylko o 132 ale ciekaw jestem teraz jestem czy to dotyczy też innych modeli. Cała nadzieja w WK że wpiszą dane albo po prostu jej nie przerejestrujemy a wtedy czarne blachy nasze a fotoradary z tyłu już nie nasze ;)...

Ja też nie dostałem tego papieru dla N-127 z 1977 roku. Podobno dokumentacja już nie istnieje...
vvarrior pisze:Ale gdyby ktoś miał takowy odpis i może się podzielić to fajnie by było.

Na swoją dostałem i pomógł przy rejestracji. Opisałem wszystko tu: http://fanklub-niewiadowek.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=6997&p=108367#p108367 Oczywiście, mogę się nim podzielić tylko nie bardzo wiem jak ;)
vvarrior pisze:Ciiiiichooo ;) Licho nie śpi i minister też czyta FKN. Ale jak już pisałem mądrego to aż miło posłuchać.

Spoko, spoko, pisać można różne farmazony :lol: a za rękę nikt nie złapał.
vvarrior pisze:Jak Rafalskie zdradzili nam w Ciechocinku sekretny sposób wyrabiania ciasta na chleb to działa aż miło więc trzeba wierzyć...

Fajowsko :D
reflexes pisze:
vvarrior pisze: może Sylwestra w Ciechocinku ;)

Ktoś organizuje? Cholera, szkoda, że już się zdeklarowałem na inną stacjonarną imprezę.

Oj kusicie.. Jakby co to jeszcze nie mamy planów na Sylwestra :)
ruciak76 pisze:
vvarrior pisze: Z tego co wiem św. Mikołaj ma mi dać w tym roku gruby portfel i szczupłą sylwetkę i nie popi###lić jak w zeszłym roku na odwrót i na
przeprosiny dorzucić komplet klinów, uchwytów i worek kapsli.

Janku, podpowiedz Mikołajowi że w chwili obecnej takie rzeczy jak kliny, rączki, nakładki zawiasów okiennych i inne duperelki w sklepie Niewiadów są tańsze jak u Dariusa. Na nowej stronie http://www.niewiadow.com.pl/pl/c/Czesci-i-akcesoria-do-przyczep/13 nie wszystko jest jeszcze widoczne, ale ceny można podejrzeć na starej http://czesci.niewiadow.pl/katalog/cat/czesci_zamienne/typ/13 i zamówić poprzez e-mail:bok@niewiadow.pl konsultując się za pośrednictwem tel.515 144 537.
Uwaga! e-mail najlepiej wysyłać z prywatnej skrzynki gdyż za pośrednictwem strony nie wszystkie podobno docierają.
Moje zamówienie w Niewiadowie, wyszło na poziomie 68% tego co bym zapłacił u Dariusa.

Ooo, cenna informacja! Mnie też czekają spore zakupy i chyba tym razem uśmiechnę się do Niewiadowa.

Awatar użytkownika
kaiman
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: kaiman » środa, 30 lis 2016, 12:19

RAFALSKI pisze:
vvarrior pisze:Na początek/koniec dnia informacja z Niewiadowa że jak by co NIE WYSTAWIAJĄ ODPISÓW HOMOLOGACJI dla przyczep starszych niż 1985r. Co prawda pytałem tylko o 132 ale ciekaw jestem teraz jestem czy to dotyczy też innych modeli. Cała nadzieja w WK że wpiszą dane albo po prostu jej nie przerejestrujemy a wtedy czarne blachy nasze a fotoradary z tyłu już nie nasze ;)...

Ja też nie dostałem tego papieru dla N-127 z 1977 roku. Podobno dokumentacja już nie istnieje...

Odnośnie samego Niewiadowa to mi ciężko z nimi nawiązać kontakt. Wysłałem najpierw list, później e-mail z pytaniem o moją przyczepę i zero odzewu. Jak u was z kontaktem z fabryką?
Niewiadów n121 '93 mydelniczka (09.2016-05.2020)

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » środa, 30 lis 2016, 12:22

kaiman pisze:
RAFALSKI pisze:

Odnośnie samego Niewiadowa to mi ciężko z nimi nawiązać kontakt. Wysłałem najpierw list, później e-mail z pytaniem o moją przyczepę i zero odzewu. Jak u was z kontaktem z fabryką?

Ja kiedyś wysyłałem pytanie o suszarkę spożywczą to nie odpowiedzieli.

Dziś wysłałem zapytanie do BOK-u z pytaniem o części, zobaczymy czy zechcą odpisać. Dam znać czy się udało.

Awatar użytkownika
kaiman
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: kaiman » środa, 30 lis 2016, 12:24

stachu_gda pisze:Ja kiedyś wysyłałem pytanie o suszarkę spożywczą to nie odpowiedzieli.

Dziś wysłałem zapytanie do BOK-u z pytaniem o części, zobaczymy czy zechcą odpisać. Dam znać czy się udało.

Ja list polecony wysłałem 19 września, ta samą treść napisałem mailem w październiku - zero reakcji.
Niewiadów n121 '93 mydelniczka (09.2016-05.2020)

Awatar użytkownika
vvarrior
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: vvarrior » środa, 30 lis 2016, 12:37

Odpowiem na szybko że kontaktowałem sie z działem handlowym działu przyczepy z Panią która jest przedstawicielem na polskę (telefon ze strony firmowej). Po wyjaśnieniu bardzo miła Pani podała mi drugi telefon gdzie kulturalnie ale nie udało się załatwić nic z powodu wieku budki.

Wykręcono przez Taptalk z cyferblatu RWT "Bratek" ;)
LandRover II Td5 + N132
RemontN132t
RemontN126e

Awatar użytkownika
RAFALSKI
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: RAFALSKI » środa, 30 lis 2016, 13:12

kaiman pisze:
RAFALSKI pisze:

Zadzwoń do Niewiadowa na któryś z telefonów i poproś o rozmowę z Panią Barbarą Pająk. Jak nie trafisz to albo Cię przełączą albo podadzą inny numer. Zajmuje ona stanowisko "Pełnomocnika ds. Zarządzania Jakością" i to właśnie ona wystawiała mi oświadczenie.

Awatar użytkownika
vvarrior
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: vvarrior » środa, 30 lis 2016, 13:22

Do Pani Barbary telefon: 51514455 tak mi się wydaje bo to z gąszczu wczorajszej listy.

LandRover II Td5 + N132
RemontN132t
RemontN126e

Awatar użytkownika
Drednot
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Drednot » środa, 30 lis 2016, 13:39

Z innej beczki, wracając do sedna. Już się martwiłem że wasz wątek remontowy marnieje bo w waszej n126 już nie da się wymyślić co można usprawnić bardziej.

A tu bam! Polecieliście na kolejną rundę z tą 132-ką.

Będzie co czytać. A przede wszystkim oglądać. A ja bardzo lubię foty z remontów oglądać. Jak widzę sam tekst to mi się smutno robi.
Dobry wątek remontowy to obfotografowany wątek. Róbcie nadal foty, zwłaszcza że są klawe.
REMONT NIE DLA WRAŻLIWYCH: viewtopic.php?f=36&t=5157

GrzegorzBruta

Postautor: GrzegorzBruta » środa, 30 lis 2016, 15:29

Oj widzę grubo będzie z N 132 ;) Gratuluję udanego zakupu.

Awatar użytkownika
vvarrior
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: vvarrior » środa, 30 lis 2016, 16:10

No Zapiekankę jeszcze trzeba dokończyć żeby puścić w świat i coś nie coś się tam w wątku pojawi. Nowe blaty, podklejenie tapicerki i wyciągnięcie brodzika i uproszczenie elektryki i może demontaż najazdu na zwykły zaczep jeśli nie da się w 132 zreanimować. Trochę smutno ale cóż...
Jeszcze co do prześwitywania laminatu z częściowo zdartą izolacją.
Obrazek
LandRover II Td5 + N132
RemontN132t
RemontN126e

Awatar użytkownika
RAFALSKI
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: RAFALSKI » środa, 30 lis 2016, 16:31

vvarrior pisze:demontaż najazdu na zwykły zaczep jeśli nie da się w 132 zreanimować. Trochę smutno ale cóż...

Janek, ja też będę reanimował najazd i patrząc na Wasz to wcale nie mam w dużo lepszym stanie. Tuleje są do kupienia, zaczep też, kalamitki, mieszek. Kłopot ewentualnie tylko z suwadłem które może trzeba będzie dorobić. Jeśli faktycznie jest nie do kupienia, będę dorabiał u zaprzyjaźnionych macherów. Nic nie stoi na przeszkodzie aby dorobić dwa ;)
Niedługo będę zdejmował najazd i ruszę z tematem, będę pisał.

Awatar użytkownika
vvarrior
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: vvarrior » środa, 30 lis 2016, 19:44

Nasz jak narazie stoi. Jeśli suwadło nie jest krzywe to masz rację że wszystko się da. W tym już mamy praktykę i dzięki za cynk z suwadlem.

LandRover II Td5 + N132
RemontN132t
RemontN126e

Wróć do „Remonty”