rafek pisze:Zapraszam do Jaworzna.Właśnie kończę remont mojej cepki. Mogę podpowiedzieć i pokazać co i jak. Drogi przez mękę prawie koniec.
Podasz adres ? Chętnie bym podjechał i zobaczył jak Ci idzie, ja też zapraszam do siebie
rafek pisze:Zapraszam do Jaworzna.Właśnie kończę remont mojej cepki. Mogę podpowiedzieć i pokazać co i jak. Drogi przez mękę prawie koniec.
Zastanawiałem się czy najpierw zrobić środek a potem pomalować i zabezpieczyć z zewnątrz ale chyba słuszniej będzie rozebrać i najpierw uszczelnić, naprawić, uzupełnić z zewnątrz a dopiero potem środek.
fortis pisze:rafek pisze:Zapraszam do Jaworzna.Właśnie kończę remont mojej cepki. Mogę podpowiedzieć i pokazać co i jak. Drogi przez mękę prawie koniec.
Podasz adres ? Chętnie bym podjechał i zobaczył jak Ci idzie, ja też zapraszam do siebie
przemia pisze:Pierwszy problem jaki mi się nasuwa a jest istotny ze względu na podstawy to jakie oświetlenie jest obowiązkowe?
przemia pisze:No to zaczynamy. Na razie zdemontowana oś. Przyczepka jest z 1980 roku więc oś na felgi "przedliftowe". Gdyby ktoś był zainteresowany ze względów sentymentalnych to mam taką oś wraz z 4 kołami(opony pełnoletnie). Może komuś się przyda. Ja będę montował nową. Od poniedziałku zabieram się za demontaż wnętrza. Meble będę robił nowe, może ktoś coś potrzebuje?
2016-07-16 13.21.32.jpg
Chciałem jednocześnie podziękować koledze dzin1975 za bardzo gościnne przyjęcie w sobotę celem podpatrzenia jego przyczepy. Naprawdę życzliwi i sympatyczni ludzie!
przemia pisze:No to zaczynamy. Na razie zdemontowana oś. Przyczepka jest z 1980 roku więc oś na felgi "przedliftowe". Gdyby ktoś był zainteresowany ze względów sentymentalnych to mam taką oś wraz z 4 kołami(opony pełnoletnie). Może komuś się przyda. Ja będę montował nową. Od poniedziałku zabieram się za demontaż wnętrza. Meble będę robił nowe, może ktoś coś potrzebuje?
2016-07-16 13.21.32.jpg
Chciałem jednocześnie podziękować koledze dzin1975 za bardzo gościnne przyjęcie w sobotę celem podpatrzenia jego przyczepy. Naprawdę życzliwi i sympatyczni ludzie!
Benior pisze:przemia pisze:No to zaczynamy. Na razie zdemontowana oś. Przyczepka jest z 1980 roku więc oś na felgi "przedliftowe". Gdyby ktoś był zainteresowany ze względów sentymentalnych to mam taką oś wraz z 4 kołami(opony pełnoletnie). Może komuś się przyda. Ja będę montował nową. Od poniedziałku zabieram się za demontaż wnętrza. Meble będę robił nowe, może ktoś coś potrzebuje?
2016-07-16 13.21.32.jpg
Tylko jak chcesz biegać po przyczepce w celach remontowych a osi mieć nie będziesz to podeprzyj czymś środek.
Niestety same podpory mogą tego nie wytrzymać i jeszcze rama może się odkształcić.
Zamierzam jeździć bez podpór i nie odpinać przyczepy od auta.
dzin1975 pisze:Jezdziłem z cepka pare ładnych tys km.1/3 z tego po terenie,czasami ostrym.Nie miałem podpór,różne dziwne rzeczy w przyczepie się działy.Zawsze podparta była tylko na haku,i nie zauwazyłem kpl żadnych zmian jezeli chodzi o rame.Po przyjezdzie z Grecji,w kazdy mozliwy sposób rama była zmierzona,nie ma zadnych odkształceń.Na takiej samej ramie,zrobiłem kiedyś towarówke.Podczas testów dostała na siebie 1,5 tony piachu,pozniej nie raz nie dwa woziła podobne ciężary.Teraz jezdzi u kumpla,wozi sporo i nic się nie dzieje.Skąd więc te wątpliwosci u kolegów? Mam farta i zaje....ramy? Czy ktos ma pokrzywioną rame? Były takie przypadki?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości