Przedsionki raz jeszcze
Przedsionki raz jeszcze
Temat nie jest nowy, bo wielu użytkowników forum ma przedsionki, które nie były dedykowane do niewiadowa. Do mojej 126n szukam teraz czegos w typie Gerjaka lub Isabeli. Tylko zastanawiam się nad:
1- rozmiarem- i tu mam ogromna prośbę o opinię doswiadczonych posiadaczy zachodnich przedsionków o opinie i sugestie- jak Wam się sprawdzaja wybrane przez Was przedsionki, czy łatwo dobrać proporcje (wymiar sciany i fartucha)
2- sposób mocowania stelaża do przyczepy- będę wdzieczna za porady- zależy mi na takich rozwiazaniach, zeby nie wiercić dziur w laminacie.
z góry dzieki za pomoc
1- rozmiarem- i tu mam ogromna prośbę o opinię doswiadczonych posiadaczy zachodnich przedsionków o opinie i sugestie- jak Wam się sprawdzaja wybrane przez Was przedsionki, czy łatwo dobrać proporcje (wymiar sciany i fartucha)
2- sposób mocowania stelaża do przyczepy- będę wdzieczna za porady- zależy mi na takich rozwiazaniach, zeby nie wiercić dziur w laminacie.
z góry dzieki za pomoc
N126N 

Re: Przedsionki raz jeszcze

mój jest 710-730...
teraz bym szukał 690... bo trzeba wyżej lewarować budkę lub szukać górki

a mój stelaż ma takie haczyki które ustawiam poziomo, tak jak w oryginalnym przedsionku

Jędrek, jesteś jak zwykle niezastąpiony. Bardzo przydatna informacja, dzięki

N126N 

Próbowałam zmierzyć obwód przyczepy wg poniższego schematu ABDC:

z tym, że przyczepa stała dosc nisko, na kołach. Wyszło mi 655 cm.
I w zwiazku z tym mam dylemat- czy warto kupić Gerjaka mozart 6.75-7.10 czy jednak szukać czegoś większego.
Ale tak jak piszesz Jędrek, przy wiekszym musialabym bardzo wysoko stawiać przyczepę

z tym, że przyczepa stała dosc nisko, na kołach. Wyszło mi 655 cm.
I w zwiazku z tym mam dylemat- czy warto kupić Gerjaka mozart 6.75-7.10 czy jednak szukać czegoś większego.
Ale tak jak piszesz Jędrek, przy wiekszym musialabym bardzo wysoko stawiać przyczepę
N126N 

a mój stelaż ma takie haczyki które ustawiam poziomo, tak jak w oryginalnym przedsionku
między listwą a laminatem bez żadnych plastików - w tym roku naciągnę kilka warstw termokurczu ,aby nie rysować laminatu
poczekaj aż ci listwa zacznie odłazić i wyginać się , to szybko dołożysz prawdziwe uchwyty
poza tym nie rozumiem paniki z montażem uchwytów - sześć dziurek fi 4 mm , trzy bobki sikaflexu, godzina roboty i elegancko masz mocowanie przedsionka, ale widzę, że jakaś moda na fekalioplastykę panuje wśród przyczepkowiczów

poczekaj aż ci listwa zacznie odłazić i wyginać się , to szybko dołożysz prawdziwe uchwyty
poza tym nie rozumiem paniki z montażem uchwytów - sześć dziurek fi 4 mm , trzy bobki sikaflexu, godzina roboty i elegancko masz mocowanie przedsionka, ale widzę, że jakaś moda na fekalioplastykę panuje wśród przyczepkowiczów

witam mój przedsionek ma obwód 693 cm bez fartuchów a katologowo jest to chyba rozmiar 710 albo 715, jest ok ale nie obraził bym się gdyby był 10-15 cm krótszy. tak że rozmiar 710 to wg. mnie max, napewno nie wiekszy. co do stelaża to przykręciłem uchwyty
- Załączniki
-
- Zdjęcie0701.jpg
- (211.46 KiB) Pobrany 1115 razy
-
- Zdjęcie0702.jpg
- (194.44 KiB) Pobrany 1115 razy
-
- Zdjęcie0704.jpg
- (150.68 KiB) Pobrany 1115 razy
-
- Zdjęcie0705.jpg
- (208.86 KiB) Pobrany 1115 razy
Karot, dziękuję za opinię i zdjęcia przedsionka - chyba też poszukam takiego dużego.
Mieścisz się z nim na wydzielonych parcelach na kempingach?
Mieścisz się z nim na wydzielonych parcelach na kempingach?
N126N 

- woj205
- Fanklubowicz
- Kontaktowanie:
Witam Wszystkich
podłaczyłem sie pod temat zeby nie tworzy c nowego
mam nadzieje ze autor niema nic przeciwko
znalazłem taki przedsionek
http://www.obelink.pl/przedsionki-balda ... 26page%3D3
i chciałem Was poprosić o opinie
rozmiar powinien być ok