Dziś miałem w planach przejrzeć ramę ,podspawać rurę do zaczepu i przemalować / odświeżyć ramę i zakonserwować w środku ceowniki ramy. Myjką pod ciśnieniem 180bar przemyłem całość i stop-musi schnąć. Zabrałem się za rozkręcanie całości wnętrza. 4 godziny i mebli nie ma, wszystko się po odkręcało jakby nowe było. Jutro rwę podsufitkę i ściany (chyba ,że przez noc samo spadnie). I teraz mam pytania jako nowo remontujący:
1) nie mam w planach wymieniać podłogi, wszystko suche i nie zgnite. Chcę wzmocnić podłogę panelami podłogowymi ułożonymi po długości (powstanie kratownica) i przykręcić każdy panel do istniejącej podłogi / sklejki . Tym zabiegiem usztywnię podłogę bo ugina się jak chodzę po niej dobrze kombinuje?

2) po zerwaniu sufitu i ścian trzeba oczyścić mechanicznie pozostałości kleju nie zapominając o szczelnym ubiorze to wiem ale...... co na sufit i ścianę????? Najpierw podkład zagrzejnikowy na sufit i ściany? Jeśli tak to czym to kleić i którą stroną do laminatu ?; później materiał na ściany i sufit jaka grubość tego cuda lub nazwa i gdzie to kupić. Liczba metrów kwadratowych 20? jaką szerokość brać 2m czy 4m?
3) Okleina na szafki z tym dam radę po usunięciu starej okleiny.....
4) Gdzie kupić uszczelkę nad ,,szyber dach” ??
5) Wkurza mnie ten pokrowiec w szafie – chyba wywalę go
6) Co myślicie nad przyciemnieniem szyb w całej przyczepie?
7) PAJĄCZKI: nie chcę malować skorupy i wpadłem na pomysł aby zamaskować pajączki okleiną białą lub przeźroczystą (mam z 4 pajączki i poprzez ten zabieg zabezpieczę się przed dostaniem wody do środka)

9) Listwy i komunistyczne odblaski obsmaruje silikonem
Chciałbym dorobić płomienie boczne w kolorze szarym tak jak w nowszych modelach ( to w planach) . Jak będę miał w czymś problem będę pytał.