Witam Was wszystkich.
Dzisiaj miałem możliwości aby porobić parę zdjęć więc zdam relacje co i jak i od razu zapytam o kilka rzeczy, które mnie nurtują jak również potzrebuję rad od Was bardziej doświadczonych Kolegów lub Koleżanek

1. Zdjęcia budki ze środka i jej stan

Jak widać stan nie najgorszy, jedno z okien ratowane skręcaniem listwy okiennej do listwy drewnianej śrubami z nakrętkami - widać chyba nie za bardzo pomogło bo listwy będą jak dla mnie wymieniane z jednego i drugiego okna wraz z ramą okienną i listwą pod rączki manewrowe
2. Stan z zewnątrz - także nie najgorszy. Do zrobienia nad oknem stałym pajączek dość taki duży, który w ogóle osłabił całą płaszczyznę - muszę trochę wzmocnić matami od środka i z zewnątrz ładnie przygotować pod malowanie oraz parę drobnych pajączków i ubytków w żelkocie ale to już nie tak duży problem jak nad oknem... Cieknące uszczelki okien stałych - rady i błędy? (tylko wymiana uszczelek na nowe czy użyć starych? Jak wyjąć okna? Zakładanie uszczelek nowych?)

3. Uszczelki listw okien widać próbowano uszczelniać, lecz wszystko do odnowy i do gruntownego odrestaurowania i uszczelnienia - wkręty całkowicie zardzewiałe i nieszczelne listwy, tak samo listwy przez całą budkę aluminiowe, będą ściągane i od nowa uszczelniane i przykręcane

4. Okno niestety nadaje się do wymiany - jak tanio kupię to zmienię

5. Działający hamulec najazdowy

6. Takie ustrojstwo dostałem z przyczepą - nada się do ładowania aku w przyczepie podczas podpięcia do 220v sieci jak i podłączenia oświetlenia LED i pompki wody ?

7. Płyta podłogi sklejka oryginalna i płyta pilśniowa grubości sklejki oryginalnej - może być na podłogę po uprzednim jej zabezpieczeniu przed wilgocią?
Jest cholernie twarda, używana na zakładki pod wody 20l... Poza tym jedna ma 5m2...

8. Moja lodóweczka działająca na 220v i na 12v

W RAZIE POTRZEBY LUB OSOBISTEJ CHĘCI ZAMIANY LODÓWKI Z GAZEM NA MOJĄ 220v/12V TO PROSZĘ O KONTAKT NA PEWNO SIĘ DOGADAMY JEŻELI KTOŚ NP MA Z GAZEM A GAZU W OGÓLE NIE UŻYWA TYLKO 220V/12V
9. Mam taką oto owiewkę na holownika - też będzie pomalowana...

No i to chyba tyle, proszę o rady, ciekawostki dotyczące naprawy jak i odpowiedzi na zadane przeze mnie pytania - pomogą mi uniknąć błędów, które może i Wy popełniliście...
Jak również na ocenę całości itp...
Pozdrawiam