Remont mojeje Enki

czyli nasza walka z przyczepą...
Awatar użytkownika
marcinek94

Re: Odp: Remont mojeje Enki

Postautor: marcinek94 » wtorek, 29 lip 2014, 20:20

Reflexik pisz no czym i jak ;)

wymeczone na smartfonie

Awatar użytkownika
Adik

Re: Remont mojeje Enki

Postautor: Adik » wtorek, 29 lip 2014, 21:45

Mam kumpla lakiernika ma mieszalnie lakierów i przygotował mi mixture do szyb -plastyku. Malowałem 3x bo zrobił mi nie za ciemną lekko w brąz . Nie wiem dokładnie składu . W każdym razie matowanie 250 na wodę , potem cieniutko podkład do plastyku i heja 3x mixtura. Z zewnątrz z 3m nic nie widać w środku . Ze środka jest OK W każdym razie szyby były porysowane i miały mnustwa mikro pęknięć .Zresztą widać na fotkach Teraz nic nie widać :D Oczywiste że pistolet do łapki Jest problem z oknami bocznymi -czyli uszczelką . Tradycyjne metody spaliły na panewce. Jutro muszę dorobić przżąd do wciśnięcia klina :( Tradycyjny sznurek nie wypałił :( Najłatwiej jest wsadzić uszczelkę potem szybę i na końcu klin Ale trzeba dorobić przrząd do rozciągania uszczelki :( inaczej jest lipa . A wierzcie mi że trochę szyb w życiu założyłem :(

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » środa, 30 lip 2014, 07:16

Reflexik pisz no czym i jak ;)

Ale to ja się pytałem jak i czym :lol:

Awatar użytkownika
Adik

Postautor: Adik » środa, 30 lip 2014, 23:36

Koledzy mam zamiar robić szafki tam gdzie lodówka była od burty do burty . I tak się zastanawiam bo mam sklejkę 5 mmm czy malować tę sklejkę w kolor czy tylko lakier bezbarwny ? Co sądzicie?? a może oklejać?czym? Nie chcę już więcej ładować kasy a mam lakier bezbarwny . No chyba że jakaś pucha za nie wiele :? Tak sobie myśle też żeby zrobić drzwi przesówne - bez zawiasów bo w czasie jazdy by się nie otwierały i nie wysypywało ze szafek . Co sądzicie?

Awatar użytkownika
Adik

Postautor: Adik » sobota, 2 sie 2014, 21:46

Hiuston mamy problem :( Uszczelki odpadają wydałem ze 100 zł na kleje i lipa . Nie wiem czym kleicie ale u mnie wiatr w czasie jazdy zdemontuje :( Mam pytanie do znawców w temacie mam ako 45Ah czy taki panel podładuje mi go ? odbiorniki ; oswietlenie led ok 2 W używane ze 2h tel , - ładowarka , telewizor 50W ze 2h lodówka turystyczn 12V używana w dzięń w nocy wyłączona http://allegro.pl/bateria-sloneczna-sol ... 23827.html

czemat2

Postautor: czemat2 » niedziela, 3 sie 2014, 07:08

witam.przeciez to N126e :lol: ale grunt ze wszystko wyszlo superowo ,zreszta widac.pozdrawiam

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » niedziela, 3 sie 2014, 18:12

Nie wiem czym kleicie ale u mnie wiatr w czasie jazdy zdemontuje :(

Jeżeli mówisz o otwieranych oknach to oryginalnie one są tylko zszywkami przyszyte. Ja tak zrobiłem a dla pewności i szczelności pod pod uszczelki dawałem dość grubo zwykły najzwyklejszy klej montażowy z kibelmarketu za 9.99 za tubę do wyciskacza. Drugi sezon, parę tysięcy km więc można stwierdzić, że jest ok.

Awatar użytkownika
kooba
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: kooba » niedziela, 3 sie 2014, 21:08

W sprawie solara skontaktuj się z Bartkiem (tarapukuara) po pierwsze doradzi, a po drugie sprzeda w dobrej cenie.
No i polecam lekturę poradnika na naszej stronie http://www.fanklub-niewiadowek.com/niew ... znosc.html

Awatar użytkownika
Adik

Postautor: Adik » poniedziałek, 4 sie 2014, 02:21

reflexes pisze:
Nie wiem czym kleicie ale u mnie wiatr w czasie jazdy zdemontuje :(

Jeżeli mówisz o otwieranych oknach to oryginalnie one są tylko zszywkami przyszyte. Ja tak zrobiłem a dla pewności i szczelności pod pod uszczelki dawałem dość grubo zwykły najzwyklejszy klej montażowy z kibelmarketu za 9.99 za tubę do wyciskacza. Drugi sezon, parę tysięcy km więc można stwierdzić, że jest ok.

Chodzi o uszczelki szyberdachu i drzwi oraz bagażnika . Kleje nie trzymają guma jakaś tłusta .

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » poniedziałek, 4 sie 2014, 07:17

Chodzi o uszczelki szyberdachu i drzwi oraz bagażnika . Kleje nie trzymają guma jakaś tłusta .

Super, Ty o chlebie ja o niebie. Proponuję troszkę precyzyjniej formułować pytanie, bo nikt z nas nie ma szklanej kuli i nie wie o co chodzi. :lol: A wracając do tematu to na początek wyprałbym te gumy w jakimś dobrym detergencie, odtłuścił i przykleił na klej montażowy. Mnie on jeszcze nigdy nie zawiódł. :)

Awatar użytkownika
Adik

Postautor: Adik » sobota, 9 sie 2014, 23:57

IMG_0591.JPG
No to ja skonczyłem :) Lodówka zlew gazówka poszła do przedsionka puzniej dam fotki Jutro pakowanie i w poniedziałek wylot o 5 00 na Gąski na co najmniej 2 tygodnie Dzięki za pomoc kolegom z forum Po urlopie zapodam fotki z końcowego wygłądu . Myślę że jest OK i nie będę się wstydził A tak jest w środku : dostałem ze 2m taśmy ledowej jest bosko . Szkoda że nie mam do okoła tylko na 1 ścianie :(
Załączniki
IMG_0595.JPG

Awatar użytkownika
kooba
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Re: Odp: Remont mojeje Enki

Postautor: kooba » poniedziałek, 11 sie 2014, 11:46

To oświetlenie ledem wygląda super. Właśnie porzuciłeś mi pomysł jak zrobić oświetlenie w mojej N-ce :)

Awatar użytkownika
Adik

Postautor: Adik » sobota, 23 sie 2014, 13:37

Wrzeczywistości wygląda 10x lepiej jak na fotce . Jest bosko - jak w niebie :D ledów nie widać bo jest tam taki gzyms i kleić zaraz za nim A jest piękna poświata

Awatar użytkownika
Adik

Postautor: Adik » środa, 20 kwie 2016, 18:45

Ponieważ chce się uniezależnić od 230v postanowiłem przerobić ;
1 ogrzewanie na gaz
2 solar +ako tv ledy mała lodówka [turystyczna]
Mam takigo pomysła aby zrobić mini CO na gaz
Mam fajny palniczek . Trochę miedzi i dupereli .
Pomysł jest taki aby zrobić mały piecyk na gaz przymocowany na zewnątrz do dyszla i zalany petrygo , puścić to do przyczepy . Tam grzejniczek z miedzi coś ala drabinka. Układ otwarty .
Co wy na to?
Załączniki
schemat co.jpeg

sMAJSTER

Postautor: sMAJSTER » środa, 20 kwie 2016, 19:06

pierwsza to waga . druga pompa obiegowa zuzyje duzo prądu. za duże straty ciepła w przyczepie żeby taki mały radiator ogrzał jak grzejnik pomieszczenie

chyba w takich samych pieniądzach znajdziesz trumę

tapatapa wysyłata

Wróć do „Remonty”