tomcat pisze:Brakuje listew kedrowych wzdłuż przyczepy; zrezygnowałeś z nich
Pewnie jakiś kolejny szatański plan ma

tomcat pisze:Brakuje listew kedrowych wzdłuż przyczepy; zrezygnowałeś z nich
CONFEX pisze:Widzę idziesz ostro! Super nowy ass mode! Powiedz, styropian kleisz dragonem czy bontapem? Pytam bo w confexówce ściany też ocieplę płytami 10 mm.
dzin1975 pisze:tomcat pisze:Brakuje listew kedrowych wzdłuż przyczepy; zrezygnowałeś z nich
Pewnie jakiś kolejny szatański plan ma
tomcat pisze:No i gittylko, że nadal mi na tyle cepki czegoś brakuje
![]()
Czy Twój projekt "zadupka" nie przewiduje trójkątów odblaskowych![]()
Jak u Ciebie wygląda kwestia otwierania pokrywy kufra; nie przeszkadza koło podporoweczy może przesuwałeś jego mocowanie
tomcat pisze:No właśnie.
W pozycji roboczej ( mniej-więcej tak jak na zamieszczonym przez Ciebie zdjęciu ) jest ok.
Gorzej kiedy trzeba będzie na trasie sięgnąć do schowka na podniesionym kolePozostaje ewentualnie zdemontować na czas jazdy.
CONFEX pisze:Przy ostatniej walczyłem szczypcami do segerów, jakieś stare znalazłem doapawałem blaszki na końcach i walczyłem ...
Miron EZD pisze:CONFEX pisze:Przy ostatniej walczyłem szczypcami do segerów, jakieś stare znalazłem doapawałem blaszki na końcach i walczyłem ...
Ja chyba spróbuje zrobić ten przyrząd rury miedzianej fi 22, ale inne patenty też biorę pod uwagę.
Jeśli już jesteśmy przy temacie okien, to mam następne pytanie, czy pod uszczelkę od zewnętrznej strony dawać jakiś dodatkowy uszczelniacz,
czy sama guma powinna wystarczyć?
Miron EZD pisze:Ja chyba spróbuje zrobić ten przyrząd rury miedzianej fi 22, ale inne patenty też biorę pod uwagę.
ruciak76 pisze:Miron EZD pisze:Ja chyba spróbuje zrobić ten przyrząd rury miedzianej fi 22, ale inne patenty też biorę pod uwagę.
Pewnie chodziło Ci o patent na klin-a produkcji Jacka http://www.fanklub-niewiadowek.com/foru ... d+do+klina
Murano pisze:Miron EZD pisze:CONFEX pisze:Przy ostatniej walczyłem szczypcami do segerów, jakieś stare znalazłem doapawałem blaszki na końcach i walczyłem ...
Ja chyba spróbuje zrobić ten przyrząd rury miedzianej fi 22, ale inne patenty też biorę pod uwagę.
Jeśli już jesteśmy przy temacie okien, to mam następne pytanie, czy pod uszczelkę od zewnętrznej strony dawać jakiś dodatkowy uszczelniacz,
czy sama guma powinna wystarczyć?
Przyrząd wykonany z listewki i szprychy.
Ogarniesz sam.
IMG_20200501_161244.jpg
Tylko zrób sobie dłuższy "język" przedni przed klinem. Powinien pewniej siedzieć w uszczelce.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości