Gratuluję pomysłu Paweł. Aż oczy mi się do tych alu śmieją. Ja taki zdolny w metalu nie jestem, więc jak Ci te kwadraty z laminatu zostały i są niepotrzebne, to chetnie zanabedę 1 szt. przy okazji

Tomek faktycznie 35zł to niedrogo, ale wierz mi te plstikowe na pewno ładnie wygladają na obrazku, lecz nie wytrzymają zbyt długo.
vvarrior pisze:Powtórzę się:zaje..fajne. Do grzania wody w zależności ile potrzebujesz można poszukać bojlerka od dystrybutora np. Dar natury albo innej. Ma termostat do regulacji plus zabezpieczenie przed przegrzaniem i/lub pracą na sucho. W pewnym stopniu jest też przepływowy i grzałka ma ok 700W. Szuflada fajny pomysł i wykonanie tylko zastanawiam się czy przy zjeździe z progu zwalniającego albo krawężnika nie przychaczy o ziemię?
pawlo fiona n126e pisze:Nadal powiększamy przestrzeń bagażową,i zrobiliśmy szufladę która wyjeżdża z pod przyczepy.Zamontowana jest na prowadnicach,zamontowanych pad kątem tak aby wyjechała najdalej jak to możliwe.Szuflada po opuszczeniu na rolki prowadzące wyjeżdża praktycznie sama pod wpływem obciążenia włożonego do szuflady.Na końcu zamontowałem kółeczka aby nie ocierała o ziemię.Jest bardzo lekka,zrobiona z cienkiej blachy aluminiowej i lekkich profili.Zamykana na klucz,dodatkowo zabezpieczona nakręcanymi zabezpieczeniami.![]()
vvarrior pisze:Podgrzewacz coś w stylu jak ja będę robił tylko u nas jest szybkowar jako zbiornik na razie stawiany na kuchnie. A tu jest zbiornik czy wężownica? Instalacja wodna też ciśnieniowa. Przy zasilaniu z solarów w ruchu pompka nożna a przy 230v zabudowany kompresorek. A co do schowka to super. Na fotkach po prostu nie ma perspektywy i ciężko ocenić jak nisko jest skrzynka.
BobBudowniczy pisze:pawlo fiona n126e pisze:Też myślałem nad czymś takim tylko trochę mniejszym tzn szuflada z tyłu,a z przodu po bokach 2 schowki montowane na tej samej zasadzie jak kosze z dojazdówkami w nowszych N-kach. Tzn odkręcasz motylka i opuszcza Ci się pod kątem schowek na klucze, trójkąt itd
Niestety należę raczej do teoretyków, Ty Pawlo nie tylko tworzysz w głowie ciekawe patenty, ale wprowadzasz je w życie dzieląc się pomysłami z innymi. I to się chwali, oby było więcej osób z takim podejściem do rzeczy jak twoje.
Może kiedyś będę w okolicy Mielca to chętnie bym wpadł na żywo poznać was i waszą cepkę.
reflexes pisze:Patent z szufladą fajny, chociaż ja sobie poradziłem inaczej z ciągłym brakiem miejsca. Mianowicie wywaliłem połowę wyposażenia. W zeszłym roku jak się pakowaliśmy to był dramat, a przed tym sezonem wywaliłem wszystko czego w zeszłym nie użyłem. Ciuchów niestety trzeba mieć dużo, bo pogoda u nas nie pewne ale w tym roku 2 czy 3 razy praliśmy na kempingach więc na przyszły rok pewnie ciuchów też będzie mniej. Co do tej szuflady, to ostatnio widziałem też fajny patent. W ogłoszeniach na allegro albo olx była przyczepka, która między kanapami dużego wyrka miała zrobioną jakąś klapę. Nic o opisie o tym nie było ale tak sobie pomyślałem, że można przecież przynitować odpowiedni dorobioną blachę do ramy od spodu, ładnie to wszystko uszczelnić itp. i mamy piękny schowek. Generalnie miałem na wiosnę móżdżyć coś na koło zapasowe i tak sobie myślę, że taka szuflada byłaby super, bo można by tam jeszcze parę innych rzeczy wrzucić. Niestety ja u siebie muszę to mieć przed osią, bo już mam za słaby nacisk na hak.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 28 gości