Witam.
Trochę mnie nie było (sprawy prywatne) ale odgrzewam kotleta i działamy OSTROO!
Znalazłem miejsce na remont pod dachem wiec działam

Buda wyszlifowana i zaszpachlowana. Głębsze ubytki załatałem szpachlą z włóknem szklanym a na wykończenie uniwersalna..
Przyczepa będzie malowana na SATYNOWY KHAKI.
download/file.php?mode=view&id=19233download/file.php?mode=view&id=19234download/file.php?mode=view&id=19235download/file.php?mode=view&id=19236download/file.php?mode=view&id=19237Podłoga ze sklejki 10mm i pod podłogę idzie na izolacje ARMAFLEX ACE mata 19 mm..
Buda po zrobieniu podłogi idzie na ramę i będzie już na niej malowana żeby nic się porysowało w trakcie ustawiania na mocowania.
Pytanie z mojej strony...
Długość śrub mocowania budy z ramą?? musiałem wszystko rozwiercać i się nie połapie..
Jaką taśmę butylową na listwę ozdobną i jakich wymiarów śruby i nakrętki do listwy ? oczywiście śruby z nierdzewki... myślałem dać mniej śrub na listwy żeby było mniej miejsc możliwych do przeciekania. Ale czy listwa będzie się trzymała czy będzie odstawać delikatnie ?
Plany do końca lipca takie że buda będzie z zewnątrz gotowa wraz z oknami itp.
Zostanie sam środek..
Izolacją bedą maty armaflex 13 mm na ściany pionowe i 19 mm na dach i podłogę. Na to pójdzie korek i meble będą oklejone w jakiś jasny szary kolor żeby powiększyć optycznie przyczepę. Zrezygnuję z szafy dużej i zrobię mała szafkę żeby TRUMA tylko była zamontowana... ew jakieś półeczki do góry żeby usztywnić przyczepę
download/file.php?mode=view&id=19238Coś podobnego to tego tylko troszkę węższe..
Wszystko bedę opisywał już na bieżąco.
Myślę że już bliżej niż dalej do końca projektu. Najgorsza robota zrobiona i to dzięki pomocy siostry bo samemu to by mi wieki chyba zajęło
Pozdrawiam !