Remont n-126n - gogi123
Re: Remont n-126n - gogi123
ale od innych sa 3 bolcowe czyli i tak musze robic redukcje.....
N-126N 88' + Citroen Berlingo 1.9d
Niekoniecznie, nie powiem ci jakie ale rok temu właśnie w sklepie oglądałem takie samo gniazdo jak nasze ale bez miejsca na bezpieczniki - i właśnie dlatego go nie chciałem. Potem dowiedziałem sie ile kosztuje gniazdo do Niewiadówki
i postanowiłem cos pokombinowac, najpierw założyłem na koniec przewodu normalną wtyczke i wten sposób podłanczałem przedłurzacz w środku (na czas jazdy dziura była zaklejona taśmą), potem chyba w desperacji i braku przemyśleń postanowiłem zamontować zwykłe hermetyczne gniazdko 220 - lecz to rozwiązanie odpadło (naszczęście
) w pierwszych chwilach realizacji. Ostatecznie kupiłem normalne przyłącze do przyczepki i więcej już nie kombinuje.
Wiem że koszt 60 zł jest odstraszający ale jak doliczysz koszty rurek, gniazdek i przewodów które chcesz zamontować w kufrze to różnica nie przekroczy 20-15 zł., a i będziesz miał rozwiązany problem dziury po starym przyłączu
.

Wiem że koszt 60 zł jest odstraszający ale jak doliczysz koszty rurek, gniazdek i przewodów które chcesz zamontować w kufrze to różnica nie przekroczy 20-15 zł., a i będziesz miał rozwiązany problem dziury po starym przyłączu

dziury nie mam bo jest gniazdo oryginalne nie ruszone. jedyny koszt dla mnie to 13zl za kabel bo peszel mam.
Skoro tak to działaj - zwłaszcza że już masz zamontowane oddzielne bezpieczniki, robota prosta ,a i zawsze można wrócić do oryginału
.

-
Witam klubowiczów mam problem techniczny. Posiadam przyczepe n126n która jest dosc zdewastowana przede wszystkim mam porozbijane okna uchylne przednie i tylne czy ktoś ma jakis patent jak je naprwaic . W jednym oknie sa ubytki materialowe a cena nowych okien to podobno 364 zl sztuka .Zastanawiam się w jaki sposób można te okna naprawić albo czy nie kupić pleksy i nie dorobić takiej szyby czym to pokleić czy jakąś żywicą epoksydową czy jakąś grubą folią .
Drugi problem to odpadająca w środku podsufitka tapicerka czym to podkleić jaki klej zastosować żeby nie śmierdział jak się nagrzeje
Mam pytanie może ktoś z Was ma do sprzedania takie szyby za rozsądną cenę najchętniej z okolic Warszawy
czekam na jakieś porady najchętniej na adres jack_maestro1@wp.pl
Drugi problem to odpadająca w środku podsufitka tapicerka czym to podkleić jaki klej zastosować żeby nie śmierdział jak się nagrzeje
Mam pytanie może ktoś z Was ma do sprzedania takie szyby za rozsądną cenę najchętniej z okolic Warszawy
Co do podsufitki to radzę wymienić - podklejanie nic nie da bo zaraz zmurszała gąbka posypie się w innym miejscu. Na forum znajdziesz wiele patentów na remont (wykładzina, tapicerka czy panele), a co do kleju to możesz śmiało butaprenem wyklejać - zapach zginie po 2 dniach porządnego wietrzenia. Co do okna to kolega Leszek1984 opisał to w artykule na stronie fanklubu http://www.fanklub-niewiadowek.com/niew ... _okna.html , T\temat zakupu szyb wielokrotnie się pojawiał to poczytaj forum, o ile dobrze kojarzę to kolega Kotek może coś pomóc... Najlepiej będzie jeżeli wkleisz fotki zniszczeń dla rozjaśnienia sytuacji...
Jackmaestro pisze:Mam pytanie może ktoś z Was ma do sprzedania takie szyby za rozsądną cenę najchętniej z okolic Warszawy
witaj,polecam tego sprzedawce,ja kupiłem u niego przednia szybe,niedrogo i super zapakowana
http://www.allegro.pl/item638217413_prz ... x61_5.html
Jackmaestro podaj telefon kontaktowy na PW, spróbuję pomóc.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
Fajny zestawik
widzę że mamy podobne rozmiary przedsionka (raczej takie same). Czy musisz mocno podnosić przyczepę - bo ja to podkładam najazdy 15 cm pod koła
.

Podnosze normalnie, kola mam przylegajace do ziemi. pewnie masz wiekszy obowd przedsionka o 25cm
No właśnie wydaje mi się że dach tak jak u Ciebie zachodzi do połowy okien
, sam już nie wiem, bo znowu jak podstawie kliny to mam trochę rozwinięte fartuchy. Muszę wybrać się w następnym roku na zlocik to wszystko się poukłada
. Zresztą kupowaliśmy przedsionki u tego samego sprzedawcy i specjalnie dobierałem rozmiarem do twego
.