III wojna Światowa ?

Piszcie o wszystkim nie związanym z Niewiadówkami i karawaningiem
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark

Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.

Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).

Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Awatar użytkownika
stico80
Przyjaciel
Przyjaciel

III wojna Światowa ?

Postautor: stico80 » czwartek, 4 kwie 2013, 09:41

Jak każdy zauważył sytuacja w Korei Płn trochę wymyka się spod kontroli i może być różnie. Jak dla mnie nie zaciekawie bo miałem spore plany co do tego roku. Nie mówiąc o Naszych zlotach bo zlot to będziemy mieli w okopie. Jak zdążymy do okopu dojechać bo Białoruś Białystok w chwilę zajmie a nas reszta ruskich połknie i po wschodniej Polsce. Kurcze a ja nawet do wojska nie zdążyłem pójść bo jak oni chcieli to ja nie chciałem, a jak ja chciałem to oni już nie chcieli. Cała rodzina wojskowa od pokoleń a ja się wyłamałem i d.pa :(
Szczerze to ja osobiście mam jakiś taki dziwny stan zaniepokojenia
"dzyń, dzyń, dzyń"

Awatar użytkownika
Wodnik Szuwarek

Re: III wojna Światowa ?

Postautor: Wodnik Szuwarek » czwartek, 4 kwie 2013, 09:57

hmm dobry temat :mrgreen: cóż osobiście uważam, że tych ludzi nie da się już uratować. Baa Nawet przy próbie pomocy jeszcze by stawiali opór. Za głęboko zakorzeniony reżim komunistyczny i uwielbienie dla pół Boga Kimma. Oni stanowią zagrożenie dla całej ziemi :| psychopaci + atomówki to nie jest dobre połączenie. Może to co powiem jest brutalne ale najlepszym rozwiązaniem to 2-3 atomówki w Kr. północną i będzie spokój. Konwencjonalna wojna w ich przypadku nie ma prawa bytu - poza tym kto by wyżywił tyle milionów uchodźców i jeńców.

BIGL

Postautor: BIGL » czwartek, 4 kwie 2013, 10:12

Korea przy USA to pikuś - jakby tak obiektywnie popatrzeć co oni wyrabiają to idzie się załamać. Wolne miasto Białystok jeszcze nadaje - wolne tylko ideowo bo długu publicznego ma na 130lat :evil: .
Obrazek

BIGL

Postautor: BIGL » czwartek, 4 kwie 2013, 10:18

Wodnik Szuwarek pisze:hmm dobry temat :mrgreen: cóż osobiście uważam, że tych ludzi nie da się już uratować. Baa Nawet przy próbie pomocy jeszcze by stawiali opór. Za głęboko zakorzeniony reżim komunistyczny i uwielbienie dla pół Boga Kimma. Oni stanowią zagrożenie dla całej ziemi :| psychopaci + atomówki to nie jest dobre połączenie. Może to co powiem jest brutalne ale najlepszym rozwiązaniem to 2-3 atomówki w Kr. północną i będzie spokój. Konwencjonalna wojna w ich przypadku nie ma prawa bytu - poza tym kto by wyżywił tyle milionów uchodźców i jeńców.

Gdyby tam był kurek z ropą to i atomówkę można wymyśleć - w imię pokoju, stabilizacji i wyzwolenia biednego narodu (jak w wielu przypadkach). To tak jak z Łukaszenką - terror, tyrania - a setki tysięcy Białorusinów na zakupach i nikt specjalnie o azyl nie prosi. Znam ich wielu - bardzo sympatyczni ludzie :D
W dobie takiej propagandy trudno jest ocenić kto jest owcą , a kto wilkiem.
Obrazek

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » czwartek, 4 kwie 2013, 19:53

A może to jest tak, że wstyd im prosić o pomoc, a sami już nie dają rady wykarmić narodu to sprowokują wojnę, szybko się poddadzą, a później pod okupacją USA i jego sojuszników będą żyć o niebo lepiej jak teraz.

Awatar użytkownika
TomekN126N
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: TomekN126N » czwartek, 4 kwie 2013, 20:49

A może to jest tak, że wstyd im prosić o pomoc, a sami już nie dają rady wykarmić narodu to sprowokują wojnę

Naród ma kiepskie zycie, a na broń mają. To nie to,że proszą o pomoc. Myślę, że młody wódz chce zaistnieć na arenie międzynarodowej i zapędził się w pokazywaniu siły. on ma 29 lat, więc chce,żeby Go traktować serio, to pokazał, co ma. Najgorsze, że tak naprawde nikt nie wie, na ile się odważą, ale myślę, że bez atomówek się obejdzie. Jakby odpalili (o ile je mają), to jeśli nie własny naród, to świat szybko rozwiązałby problem młodego wodza.
Armię mają liczną, ale przestarzałą - oby chodziło tylko o pogrożenie szabelką.
Nocki/km
2023: 11/460
2022: 12/440
2021: 3/425
2020: 5/1040
2019: 3/420
2018: 30/4184
2017: 24/2850
2016: 12/2540
2015: 23/2530
2014: 15/950
2013: 16/2310
2012: 23/1665

N126N
Corolla kombi - służbówka
Octavia kombi 1.6 TDI
jawa175(59)
komar3(81)
komar sztywniak
Suzuki GSX750E(83)
Honda Hornet 900 (05)

BIGL

Postautor: BIGL » czwartek, 4 kwie 2013, 23:15

Myślę że synalek jest tylko pionkiem i tak na serio nic się konkretnego nie dzieje. Na świecie rządzą interesy , jeżeli większość zadecyduje że trzeba zniszczyć konkurencję to to zrobią - ideologia czy system komunistyczny nie ma z tym nic wspólnego. Jak wszyscy politycy - w TV i mediach toczą pianę i się nienawidzą , a po programie wsiadają do jednej taksówki i planują wspólne rodzinne wakacje. Pamiętajmy że Korea jest też ogromnym rynkiem zbytu dla tych najbardziej demokratycznych państw. Teraz nie trzeba zabijać Ferdynanda, napadać przebranemu na radiostację itp. wystarczy wymyślić temat, napisać w sieci i działać zapobiegawczo.
Obrazek

chris_666

Postautor: chris_666 » piątek, 5 kwie 2013, 00:09

stico80 pisze:Szczerze to ja osobiście mam jakiś taki dziwny stan zaniepokojenia

może to kwestia PMS :lol:

Awatar użytkownika
Paczek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Paczek » piątek, 5 kwie 2013, 10:16

Niedawno przeżywaliśmy koniec świata ..... :D

W mediach nie może być pustki - więc mamy temat III wojny światowej .

A co będzie następne ?

Awatar użytkownika
stico80
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: stico80 » piątek, 5 kwie 2013, 10:43

Chris666 wiem, że zawsze mogę na Ciebie liczyć ale to nie te dni i raczej u Moni80 ale na mnie też trochę przechodzi. :lol:
"dzyń, dzyń, dzyń"

chris_666

Postautor: chris_666 » piątek, 5 kwie 2013, 10:55

stico80 pisze:Chris666 wiem, że zawsze mogę na Ciebie liczyć

:lol: staram się jak mogę :roll:

Awatar użytkownika
stico80
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: stico80 » piątek, 5 kwie 2013, 11:18

Wiem. Dzięki bo byłoby czasami nudno :lol: :D
"dzyń, dzyń, dzyń"

Awatar użytkownika
stico80
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: stico80 » poniedziałek, 8 kwie 2013, 20:38

Na szczęście to jednak tylko medialna prowokacja, jak zwykle pseudo redaktorzy nie mieli o czym pisać więc nakręcali psychozę strachu.
"dzyń, dzyń, dzyń"

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » wtorek, 16 kwie 2013, 09:50

Media nakręciły, a teraz się okaże, że wczorajszą tragedię w Bostonie spowodował jakiś karłowaty Koreańczyk z północy żeby uczcić 101 rocznicę urodzin wielkiego przywódcy narodu i będzie powód żeby wjechać na nich siłą sprzymierzonych narodów walczących z terroryzmem. Coś mi się jednak wydaje, że USA ma chęć na ten teren. Zastanawiam się tylko dlaczego. Biznesu na tym nie da się zrobić żadnego, poza oczywiści wystrzelaniem zalegającej w magazynach amunicji.

bernard

Postautor: bernard » wtorek, 16 kwie 2013, 14:34

reflexes pisze:Media nakręciły, a teraz się okaże, że wczorajszą tragedię w Bostonie spowodował jakiś karłowaty Koreańczyk z północy żeby uczcić 101 rocznicę urodzin wielkiego przywódcy narodu i będzie powód żeby wjechać na nich siłą sprzymierzonych narodów walczących z terroryzmem. Coś mi się jednak wydaje, że USA ma chęć na ten teren. Zastanawiam się tylko dlaczego. Biznesu na tym nie da się zrobić żadnego, poza oczywiści wystrzelaniem zalegającej w magazynach amunicji.

nawet jeśli koreaniec tego nie zrobił to okaże się że zrobił. W końcu hamburgerykanom się ufa i wiadomo że oni zawsze w imię pokoju na świecie wszystko robią. Trochę za dużo jest egoizmu na świecie bym w to uwierzył... Pewnie w ciągu kilku dni wyjdzie na jaw że mały koreańczyk zostawił swoje foto koło bomby i że to on stoi za tym z całym kimowym reżimem.
Pozdrawiam

Wróć do „Na każdy temat”